ekili tarlaya sıvı hayvan gübresi atımı

Herkese hayırlı bir sezon olması dileğiyle. Şuan ekili arpa tarlasına ve 2. senesi olan yonca tarlasına sıvı hayvan gübresi (katı-sıvı karışık makineyle atılacak şekilde, yığmaca olmayacak) atılır mı? atan varmı yada bu mevsimde mi atılır bilgisi olan yapan arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşabilir mi? ayrıca yeni ekilecek (mart ayı gibi) olan yonca tarlasına ekimden önce atılabilir mi?

bazı kişiler attım birşey olmadı diyor bazılar yanar sakın atma diyor o yüzden deneyen yapanlar varsa bilgi verirse çok güzel olur.

Herkese hayırlı bir sezon olması dileğiyle. Şuan ekili arpa tarlasına ve 2. senesi olan yonca tarlasına sıvı hayvan gübresi (katı-sıvı karışık makineyle atılacak şekilde, yığmaca olmayacak) atılır mı? atan varmı yada bu mevsimde mi atılır bilgisi olan yapan arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşabilir mi? ayrıca yeni ekilecek (mart ayı gibi) olan yonca tarlasına ekimden önce atılabilir mi?

bazı kişiler attım birşey olmadı diyor bazılar yanar sakın atma diyor o yüzden deneyen yapanlar varsa bilgi verirse çok güzel olur.
Bence sürümden önce veya kültivatör çekiminden önce olursa iyi olur gibi geliyor

Tabi miktarını ölçüsünü ayarlayabilmek önemli
Homojen bir dağıtım yapabilmek önemli
Hayvan gübresi zengin bir karşım ama fermante olmuş ve sıvı olarak verilmesi daha uygun olur bence tesir için
Çok gelirse yakar az gelirse etkisi olmaz
Ekili yere hic tecrübem olmadi umarım tecrube edenler vardır

Sıvı gübre römorku ile homojen şekilde atarsanız yarar sağlayacaktır. Özellikle yoncanız seyrek ise sıvı gübreyi atıp diskaro (kesinlikle goble değil) ile 2-5cm yüzeysel bir işleme yaparsanız gübre toprak altına karışacağı için daha çok yarar sağlar bunun yanında yoncanın da kardeşlenme köklenmesi teşvik edilip sıklaşması sağlanır. Arpa için de denemedim, youtubeda birkaç videoda görmüştüm hububata üst gübre olarak uyguluyorlardı.

Sıvı gübre römorku ile homojen şekilde atarsanız yarar sağlayacaktır. Özellikle yoncanız seyrek ise sıvı gübreyi atıp diskaro (kesinlikle goble değil) ile 2-5cm yüzeysel bir işleme yaparsanız gübre toprak altına karışacağı için daha çok yarar sağlar bunun yanında yoncanın da kardeşlenme köklenmesi teşvik edilip sıklaşması sağlanır. Arpa için de denemedim, youtubeda birkaç videoda görmüştüm hububata üst gübre olarak uyguluyorlardı.
Ekili olan yoncayi 2-3 cm karistirmak yoncaya zarar vermez mi?

Tabi miktarını ölçüsünü ayarlayabilmek önemli
Homojen bir dağıtım yapabilmek önemli
Hayvan gübresi zengin bir karşım ama fermante olmuş ve sıvı olarak verilmesi daha uygun olur bence tesir için
Çok gelirse yakar az gelirse etkisi olmaz
Ekili yere hic tecrübem olmadi umarım tecrube edenler vardır
Elimde fermente edilmiş bizzat kendimiz fermente ettik yaklaşık 4 ton etlik tavuk gübresi var malum fiyatlar dolayısıyla toz halde pelet yapmadan üst gübresi olarak vermemiz nasıl olur fikrinizi almak isterim

Elimde fermente edilmiş bizzat kendimiz fermente ettik yaklaşık 4 ton etlik tavuk gübresi var malum fiyatlar dolayısıyla toz halde pelet yapmadan üst gübresi olarak vermemiz nasıl olur fikrinizi almak isterim
Hiç üst gübre olarak tavuk gübresi tecrübem olmadı
İçeriğini iyi bilmek gerek
Tesir süresi nasıl olacak uzun süre sonra tesir ederse
Iyi bir dağılım yapmak önemli
Ekimde alta verseydin tavuk gübresini daha garanti idi

Fermente edilmemiş, Hayvan ve tavuk gübresini tarlaya atıldığı zaman şikayet anında Çevre Bakanlığı 2020 yılında yaklaşık 50,000 TL cezası var. 2022 yılı fiyatını bilmiyorum.

Çevre Kanunu’nun 20. maddesinin (j) bendinde Kanunda ve yönetmelikte öngörülen yasaklara veya standartlara aykırı olarak veya önlemleri almadan atıkları toprağa verenlere 24.000 Türk Lirası idarî para cezası verilir. 2015/1 sayılı 2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ gereği uygulanacak ceza miktarı 46.501 TL’dir.

Son düzenleme: