İcat , keşif veya teknolojik gelişmelere öncülük yapanlar yeri geldi ahmaklık , aptallık , delilik vb olumusuz sıfatlar ile anildilar , yeri geldi bedel ödediler yeri geldi kellesinden oldular .
Bende yıllardır teknoloji firmalarında calisiyorum , arge yapmaya çalışan birçok ekipten farklı sektörlerde arkadaşlarım var , dunyada birşey de öncü olursanız , herkesden önce onu yaparsanız , icat ederseniz onun kaymağını siz yersiniz , buna içinizde itiraz edebilecek olanı sanmıyorum . Traktor u biz icat edemedik , ilk arabayı biz yapamadık , ilk uçağı biz yapamadık haklısınız , zamanında yeterince bilime teknolojiye önem vermedik , bu konularda geri kaldık bunlarda hepimiz mutabıkiz , ama bundan sonrada bunun böyle devam edeceği anlamına gelmiyor , bu elektrikli traktör olayında basimizdakilerin ender doğru yaptıkları işlerden biri oldu , çünkü gelecekte olacak bir gelişme için , dünyanın varmak istediği noktadaki bir ürün için bizimkiler doğru pozisyon aldılar , öyle yada böyle desteklediler , haa bende siyasi şov malzemesi olmasına karşıyım , böyle olunca hemen bir kesim afedersiniz taşak geçmeye başlamış kendince

Diğer kesimde ölesiye sahiplenmis , şunu tartışalım aküsü az gidiyor , bakımı maliyetli , yok bilmem neresi su firmanın malı , ben bu tür mikro işlerden ziyade , makro olaya odaklaniyorum , elektrikli traktor doğru bir arge projesidir , bu projenin de başarısı Ahmedin , Mehmedin projesi , a Parti'nin , b Parti'nin projesi olarak değilde hepimizin projesi olmasına bağlı diye düşünüyorum . Zaten dünyada yeterince düşmanımız var , birde kendi kendimize düşmanlık yapmayalım , kendimizi , ırkımızı o kadar küçümsemeyin , kendimize guvenelim , birbirimizi sevelim , yabancılarin bize yapmak istediği , alaya alma , bizi küçümseme ukalaca , bizi yerin dibine sokma işini kendi kendimize yapmayalım , hepimiz aynı gemideyiz , gemi giderse hepimiz gideriz , gemi batarsa hepimiz batariz , başka Anadolu yok , başka Trakya yok , maalesef başka Türkiye yok .