En Karlı Çiftçi Yatırımları.

Ynt: En Karlı Çiftçi Yatırımları.

Magna Carta link=topic=65323.msg743902#msg743902 date=1368612495' Alıntı:
Enginar hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar.Çok yıllık bir bitkiymiş.Bir kere diktiğin zaman 4-5 sene verim alıyorsun.

Bakımını iyi yaptığında getirisi nasıl olur ?
valla bende tarlamda 5 kök enginar diktim bu yıl ikinci yılı kök başına 20 25 adet enginar aldım .. acıkcası bakımı kolay verimi güzel .. ama nasıl nerelere satılır satıcı pazarda 1 liradan satıyor tanesini bizden kaça alır .. hangi cins tutulur bunları bilmiyorum ..

Ali SARAÇ link=topic=65323.msg743904#msg743904 date=1368612782' Alıntı:
valla bende tarlamda 5 kök enginar diktim bu yıl ikinci yılı kök başına 20 25 adet enginar aldım .. acıkcası bakımı kolay verimi güzel .. ama nasıl nerelere satılır satıcı pazarda 1 liradan satıyor tanesini bizden kaça alır .. hangi cins tutulur bunları bilmiyorum ..

engınarın bakımı kolay değil guzel besın degerı yuksek bır sebzedır fakat her sene diplerını yapılıp kelleri teke ındırmek gerekıyor yanı traktorler vs yapılacak iş değil işçilik fazla. traktorle engınara bakamazssınız kellerını almayıncada kafa yapmıyor

Magna Carta link=topic=65323.msg743902#msg743902 date=1368612495' Alıntı:
Enginar hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar.Çok yıllık bir bitkiymiş.Bir kere diktiğin zaman 4-5 sene verim alıyorsun.

Bakımını iyi yaptığında getirisi nasıl olur ?

4 5 seneden kasıt her yıl ekmene gerek kalmıyor yanı bı daha kı seneye yenıden sürüyor ama işçiliği fazla kellerını almazzsan kafa yapmaz yapsada cok ufak olur ok-*-s

İçşiliği bu bakımdan biraz zorlayabilir.Ancak para kazanmak istiyorsak da bu önemli değil benim için.

Peki pazarda tane fiyatı 1 lra olan enginar başka hangi yerlere pazarlanabilir bunun hakkında bilginiz var mı ? İşleyen fabrikalar felan var mı ?

Magna Carta link=topic=65323.msg743935#msg743935 date=1368620100' Alıntı:
İçşiliği bu bakımdan biraz zorlayabilir.Ancak para kazanmak istiyorsak da bu önemli değil benim için.

Peki pazarda tane fiyatı 1 lra olan enginar başka hangi yerlere pazarlanabilir bunun hakkında bilginiz var mı ? İşleyen fabrikalar felan var mı ?

diplerını yapmak kolay değil :) teke ındırmek ama o cıkan kellerde satılıyor ok-*-s

tumosannn link=topic=65323.msg743940#msg743940 date=1368621312' Alıntı:
diplerını yapmak kolay değil :) teke ındırmek ama o cıkan kellerde satılıyor ok-*-s
Pazarlama konusunda ne dersin.Haller dışında fabrikalar felan da alıyor mu ? Ayrıca mevsiminde genelde kaçtan alıcı buluyor tane başına...

Fasulye işi riskli bana göre... Bu sene memlekette fasulye diye bir şey olmadı. Bitkiler büyüdü ama fasulye vermedi. Çok hassas bir bitki.

Gözlemlediğim kadarı ile pancar en iyisi.. Son yıllarda da ceviz ve bademe rağbet aşırı derecede arttı. Bizim köye 400 ' e yakın ceviz fidesi dikildi geçen sene.

Çukurovada açık sera karpuz masrafı dönüme 1000-1500 tl kapalı sera 1500-2500 tl arası.Para yapar da satabilirsen Masrafının 2 hatta 3 katını kazanabilirsin.Aksi takdirde iflas etmek işten bile değil! Ha poker masasına oturup rest demişsin,ha karpuz ekmişsin.Aynı şey :)

Bence en güzel iş balya makinası, güzel para bırakıyo, fazla riskide yok.

bizim buralarda bamya eken çok olur ben bu yıl 6.5 dekar diktim kart ve taze olarak 2 ürün veriyoruz hergün topluyoruz yarı tarla 1 yarısı diğer gün 2 kere çapa yapıyoruz elle tabi 1 yada yağmura göre iki kere ilaç atıyoruz 6.5 dekardan 2.000 kg taze 1.000 kg kart vermişiz bu sene taze ortalama 4 tl kart ortalama 1tl toplamda 9.000-10.000 tl civarı para topladık işçi olarak annem ve ben 2 kişi topluyoruz günlük 4-5 saat felan sürüyo toplamak ama bence karlı bir iş