En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Valla kardeşim ben askerdeyim işte gitmem sıkıntı biraz
Ben unuttuydum askerde olduğunu. Babamın amcası gitmişti normalde yaşı ve günü dolmuştu bir dilekçe imzalamıştı sordum ne diye bilmiyorum dedi 2 sene sonraya ötelendi emekliliği. Çocuklarına söyledim beraber gidin diye gitmediler sonuç 2 sene uzadı ama niye olduğunu anlamadım. Belki maaş yükselsin diyedir belki başka bişeydir

Selamlar beyler,
Mobil hepten gitti herhalde,
Sanki o daha iyimiydi, alışmıştım. :)

Resimler ve ekler

• 20201220_134547.jpg
    20201220_134547.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 10
Arkadaşlar merhaba
Bugün babamla konuştum kendisi 2000 sonrası bağkurlu emeklilik için 60 veya 65'i bekliyecek diye biliyorum
Biraz araştırmış 1984 yılinda marmaris'te garsonluk yaptığı sıralar sigortası 6 ay yatmış ssk'dan borcunu yatırırsa daha erken yaşta emekli olabilir mi 1969 doğumlu babam
Amcam 1987 yılında 1 sene kahve işletmişti o ssk dan emekli oldu 10 yıl önce o da şu an 58 yaşında
Celal yukarda yazdıkların bilğiler tam dogrumu baban 69 doğumluysa 84 yılında 15 yaşında olur . 15 yaşındaki birininde sigorta primi kabul olmaz biliyorum ben.
Ama geçmişe dönük sigorta ilk yatış tarihi baz alınarak borçlanma aradaki boşluk için para yatırıp emekliliğe hak kazanma için yeni bi kanun cıkarmışlar . 1 şubat 2021 son tarih bu tarihe kadar sgk müraçat edip bilği al .
cıkan kanunu bulabilirsem burdan paylaşayım bi iyce oku.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim abi şu vardı babam bağkurda zamanında baya para yatırıyordu ssk dan emekli olursa bağkura yatırtığı parayı geri alabilir mi
baban askerden sonramı çalış öncemi çalıştı, sonra çalışdı ise askerlik süresi primini yatırırsınız, bağkura yatırdığınız prim miktarı kaç gün, son üç yıl ssk ya prim yatırmanız gerekir. ssk dan emekli olmak için. bağkurdan primi geri alamzsınız.
siğorta başlangıcı 1984 yılı olur. yani yıl olarak 36 yıl yapıyor. bağkura kaç yıl yatırdı. askerlik yanlış hatırlamıyorsam 18 ay, onun borçunu yapılandır. bağkurdan emekli olur. bağkur yatırdığı yılı kurtarıyorsa askerliği borçlanmayın. kurtarmıyorsa borçlanarak prim yatırma yılını doldurur.
1 yaşında da olsa siğorta başlangıcı olur. reklam flimlerinde oynayan çoçuklar gibi,

Arkadaşlar merhaba
Bugün babamla konuştum kendisi 2000 sonrası bağkurlu emeklilik için 60 veya 65'i bekliyecek diye biliyorum
Biraz araştırmış 1984 yılinda marmaris'te garsonluk yaptığı sıralar sigortası 6 ay yatmış ssk'dan borcunu yatırırsa daha erken yaşta emekli olabilir mi 1969 doğumlu babam
Amcam 1987 yılında 1 sene kahve işletmişti o ssk dan emekli oldu 10 yıl önce o da şu an 58 yaşında
O adam emekliliği fazlasıyla haketmiş başlangıç varsa yeter yaşı kaç aceba önemli olan 1 gün dahi olsun başlangıç olsun

Arkadaşlar merhaba
Ama abi şu var bağkur da 25 yıl isteyebilir bağkur dan emekli olacak çünkü o ağırlıkta askeri de yaptırabilir

Celal abi sgk da borç yok ama bağkur borcu çıkar ssk da borçlanma yok sadece askerlik borçlanıp yaşı kaç felan önemli sadece gitsin bir ssk ya dilekçe yazsın ben emekli olmak istiyorum hesaplanmasunı ve günlerim toplansın diye onlar detaylı anlatır