ERKUNT - CASE KAPIŞMASI (TARLADA VE ÇEKİŞMEDE) !!

Ynt: ERKUNT - CASE KAPIŞMASI (TARLADA VE ÇEKİŞMEDE) !!

arkadaşlar ben erkunt derim çamurdan olsun türk malı olsun

elineze sağlık erkunt ufak tefek ama göründüyü gibi deyılmiş yerli malı iyi çektiyine sevindım tabi case kötü bir makina deyıl ama gönlümüz erkunt tan yana paylaşım için teşekürler

bu cekişmede radial lastigin farkı ortada yavuz dedin gibi tutunmada fark 100de 30 lara kadar fark edıyo diger lastıklere göre birde yukarda inceledım kardesım (servet 80t 4WD = 75bg gücünde 4000ton agırlıgında) (case jx80 4WD = 83bg gücünde 4200kg) burda tonas farkı da var ve beygir gücü farkı benım düşüncem burda vites kullanımı ve gaza basmak yani 15 16 gazla cekişdin zaman biz bunu cok denedık traktor hemen badinaşa kacıyo ama 10 11 gazla cekıstırdınde durum daha varklı oluyo benım amca olu 188 lıkle ustamızın 285 lı le dakıstırdı 188 cekildi usta 10 gaz verdı traktorune bızım amca olu 16 18 arası ve 188 zi 3 metre kadar surukledı diyecem bukadar tskler

yorumlarınıza teşekkurler.. bu hafta sonu erkunt ve same ile 150 dekar çift sürdük.. yakında videoları paylaşacagım.. erkunt un cekişi gercekten süper.. dimdik rampada 4lü 14inç pullugu tam salıp cıkıyorum

soru1 : erkunt burada da 750 gr mı yaktı yoksa 5 lt mi ? lütfen cevap ilgili kişilerden...

sebaste link=topic=30868.msg272488#msg272488 date=1272730192' Alıntı:
soru1 : erkunt burada da 750 gr mı yaktı yoksa 5 lt mi ? lütfen cevap ilgili kişilerden...

peki soru 2: bu soruyu iyi niyetli olarak mı soruyosun karalama amaçlımı :)
soru 3: bu soruyu case ile deneme sırasındaki yakıtı için mi yoksa benim sürdügüm tarlşalar için mi soruyosun ?
burda ilgili kişiler demene gerek yoktu zaten ben bu konunun muhtabıyım ben sürüdügüm için.. bizim toprkata 1.5ltryi gecmedi sanırım tam ölçüm yapmadık same 15-20 ltre daha fazla yaktı..iki traktörde bizim...

ha eger case ile kapışma sırasında yaktıgını soruyosan onu ölçmek laım işki traktörüde karşılaştırmak lazım.. 750 gram ı heryerde yakar diye bişey yok hatta çok nadir toprakta ve tavda belki yakabilir.. toprak yapısına göre traktörün yakıt degeri degişir.. ama toprak gevsek olursa yakıt baya düşebilir.. çünkü zaten 13-14 gazla çok rahat cekiyor.. rölantide bile sürüm yapmak mumkun erkuntla

akdaşlar ben case jx95 kullanıcısıyım yanlış bildiğiniz birşey var caseler jx95 ' e kadar ankarada türkfiat fabrikasında üretiliyor.bulunduğum bölgede çeltik üretimi yapılmakta bilenler ne kadar ağır bir işçiliği olduğunu bilir bu şartlarda ben traktörümden memnunum.ve arkadaşlar bana göre yakıt yüksekse o traktörde güçte fazladır beni aksine kimse inandıramaz tabiki bunun yanında ağırlık ve lastik farkıda var.

bütün arkadaşların yorumlarını okudum hepize teşekürler ama ben traktörlere farklı bir açıdan bakarım traktör ne kadar büyükse okadar az yakıt yakar ancak tarlada yolda fazla yakar birde çok eskiden bir nalband varmış hani şu atlara nal yapan gelen atların süvarisine bakıp naları çakarmış acaba süvariler nasıl bizim traktör şöförlari iyi kulanabiliyorlarmı yakıtı en fazla yakan traktör deyıl şöför ve zemindır bunları herkes bilsin traktör çekişmeleri hiçte akıl karı deyıl hepinize iyi sohbetler boluk ve bereketli bir yıl diliyorum

200 kilo nasıl far ediyor hepimiz gördük beygir okadar önemli değil ama agırlık cok önemli

yorum yazmayımyazmayım diyorum ama yeter artık başta bir uyarı yapılmış ya kahve ağzı diye bu yorum yapan arakadşların yarısı kahve ağzıyla yapmış .ya bir kere tek bir traktör kullanarak örneğin sadece case kullanrak nasıl kıyas yapabiliyorsunuz ki arkadaşın biri demiş ki traktör ne kadar çok yakıyıyorsa o kdar çeker aksine kimse inandıramaz diye dar görüşlülüğünü kendi sözcükleriyle ortaya koymuş zaten yorum yapmaya gerek yok.zaten case yaktığının hakkını veren bir traktör bunun aksini kimse iddia etmez.ama erkunt yaktığından da fazlasını veriyor bunu defalarca soyledik şanzıman lastik motor aktarma organlarının kombinasyonu çok iyi yapılmış.fizikte verim diye bir konu vardır bilenler bilir erkuntun bu kombinasyonunun verimi yüksek olduğu için bu kadar yüksek performans gösteriyor.bnden size tavsiye bir erkuntu kullananmadan ona çamur atmayın...

arkadaşlar bu videoda erkunt 80 4000 kg yazıyor.. bizim nimet 70 4100 kg. yazıyor ruhsatta. neden ?

endless link=topic=30868.msg465755#msg465755 date=1320792664' Alıntı:
arkadaşlar bu videoda erkunt 80 4000 kg yazıyor.. bizim nimet 70 4100 kg. yazıyor ruhsatta. neden ?
nimet okadar olamaz.kullanma klavuzu varsa bi bak.yoksa bi başkasından al .

erkunt37 link=topic=30868.msg537432#msg537432 date=1329234193' Alıntı:
bizim nimet 70 e nin kullanım kızlavuzundada 3253 kg yazıyor 4000 kg yoktur
kullanım kılavuzunda yazan ağırlık demirleri ve ek ağırlıklar olmadan sade traktör ağırlığı