ERKUNT SAME

Ynt: ERKUNT SAME

ceya023 link=topic=7086.msg183371#msg183371 date=1243860551' Alıntı:
arkadaşlar erkunt same olayını sizler için gercek ten test edecem.. explorer 85t de var kuzenimde bizdede erkunt servet 80t ikiside tek çeker.. tarlada ikisininde performansını kayt edicem aynı tarlada bende merak ediyorum acıkcası.. sameyi çok kullandım erkuntu pek fazla kullanmadık daha ama erkunt patinaj etmiyor hiç.. same de radyal tekerler var ama yinede kuruda cekmiyor iyi çamurda cok iyi cekiyor.. same 85bg 328nm torku var erkunt 75bg 291nm torku var denk degiller teknik olarak ama tarla performansına bakıcaz.. erkunt şu ana kadar tam denemedik ama cok az yakıyor.. samede az yakıyor iş de. erkunt cok daha seri same den.. same 30km hız yapıyor erkunt 43km.. gerisi tarlada belli olacak..

büyük bir heyecanla bekliyorum arkadaşım acaba ne zaman yollarsın bi tarih varmı

isimsiz02 link=topic=7086.msg78891#msg78891 date=1222370207' Alıntı:
60erkunt bahçe4wd....70same 4wd
bilmem artık erkunt un ne oldunu anlamışsınızdır :D
nerde 70 lik same 60 ve ya 55 lik sesten belli 3 silindir birader bu erkuntun çektiği çoğu videolar reklammmm.

isimsiz02 link=topic=7086.msg75044#msg75044 date=1221249019' Alıntı:
ewet beyler buyrun bir samenin sese bakın birde erkunt unkine erkunt pısır pısır giderken same yırtırıo :D ve samenin farkındasınız pullukları indirip kaldırıp duruo ama erkunt hiç zorlanmadan gidio :D

işşşte buna kuyruk acısı derler bu şiddetin ve saçmalamaların sebebi erkuntun same i solda sıfır bırakıp geçmesi herkes ayrı bir şey diyor .

yasin köse link=topic=7086.msg236592#msg236592 date=1261491332' Alıntı:
erkunt 70lik var bendede 70lik same var erkunt 12 pulluk takıyo ben 14 takıyom
Bizm köyde erkunt 70 e 4 lü 16 no takıyor? bizim arazide genelde 55 hp aşası bulamaszn toprak çok sert olduğu yer olmasına rahmen ii çekyiyor şahsen nh ci olarak bn erkuntu beğeniyorm!

yaw bi kere hileye bakın yaw o same 55 veya 60 motorun boydan belli seste tık tık tık 3 silindir yani ayrıca samenin orta kolu çok sıkmışlar erkunttun ki salık sıkarsanız ön ayaklar fazla batar zorlar salarsanız arkalr batar ön fazla batmaz bunlara hiç edilmiyo sonra erkunt şunu geçti bunu geçti..

erkunt 60 58 hp 222 nm tork 3,3 litre motor.
same 55 55 hp 204 nm tork 3 litre motor.

erkunt same den daha ağır..

erkunt sameden 3 hp güçlü.ama bu güç farkı bu kadar çekiş fazlalığı doğurmamalı.erkunt traktör same yi sollayıp geçerken dikkat ederseniz yeri yırtıp gidiyor.çıkardığı kösekler tv büyüklüğünde.bu 3 hp lik güç farkına rağmen bu kadar çekiş üstünlüğü görünüyor.bu çekişme de erkuntu galip olrak görüyorum.

sami ÖZKAN link=topic=7086.msg236696#msg236696 date=1261507334' Alıntı:
SAHTEKAR BAYİLERİN OYUNU
siz bunları yazdıkça aklıma bir şey geldi.bir arkadaşımla erkunt bayine gittik.arkadaşıma erkunt alacaktık.bir bereket 60 vardı satılmış.bayinin ofisinde oturan birisi (belli ki bayiyi yakından tanıyor.)besi çiftliğindeki bereket 60 duruyor mu dedi.bende bunu duyunca bayiye;kendi bereket 60 ınızı bize satın.nasıl olsa size birtane daha düşer dedim.bayi bana dedi ki;o bereket 60 özel bir traktör onda servet 80 motoru var.biz onu kendi işlerimizde kullanıyoruz satmıyoruz dedi.bu benim kafamda soru işaretleri doğurdu.tarla denemelerinde kullanılan traktörlerde üzerinde 60 yazarken içi 80 lik olabilir mi..kuşkuluyum...

olabilir bayinin satış çalışmasına bakar ve vidyoyu izledim sankine war bişeyler sameci o kadar ugraşıyo zor zar gidio erkunt motor duz yolda gider gibi gidiyo ;) :)
ali_kockaya link=topic=7086.msg236946#msg236946 date=1261590529' Alıntı:
siz bunları yazdıkça aklıma bir şey geldi.bir arkadaşımla erkunt bayine gittik.arkadaşıma erkunt alacaktık.bir bereket 60 vardı satılmış.bayinin ofisinde oturan birisi (belli ki bayiyi yakından tanıyor.)besi çiftliğindeki bereket 60 duruyor mu dedi.bende bunu duyunca bayiye;kendi bereket 60 ınızı bize satın.nasıl olsa size birtane daha düşer dedim.bayi bana dedi ki;o bereket 60 özel bir traktör onda servet 80 motoru var.biz onu kendi işlerimizde kullanıyoruz satmıyoruz dedi.bu benim kafamda soru işaretleri doğurdu.tarla denemelerinde kullanılan traktörlerde üzerinde 60 yazarken içi 80 lik olabilir mi..kuşkuluyum...

Bayinin bereket bahçeye servet motoru takmasına imkan yok, fabrikanın ise böyle birşey yapmayacağını size garanti ederim. Ne kolay işmiş bu, bayilere özel 60 görünümlü 80 motorlu traktör yapılsın da onlar da tarlada reklam yapsın. Ki size basitmiş gibi görünen böyle bir uygulama için bile egzozdan motor borulamasına kadar bir sürü özel parça yaptırılması gerekir.
Traktörden biraz anlayan biri motorunun ne olduğunu da anlar. Bereket 60 bahçelerde turbo yok ve kaportası da oldukça alçaktır. Adamın traktörünü satmaya niyeti yok demek ki böyle bişey uydurmuş.

Bu videodaki şoför de Erkunt Traktör firmasının traktör operatörü Hüseyin abidir. Dolayısıyla o tarla denemesini fabrika düzenlemiştir. Fabrikanın şoförünün katıldığı bir denemede kesinlikle traktör üzerinde bir hile yapılmaz.

Özellikle pullukla sürümde traktörün çekişi, hidrolik hassasiyetiyle yani çeki kontrolüyle doğrudan alakalıdır. Hassasiyet doğru yapılmadığı sürece traktörden çekiş alamazsınız, kaç beygir gücünde olursa olsun.

ali_kockaya link=topic=7086.msg236946#msg236946 date=1261590529' Alıntı:

erkunt servisinde orjinal erkunt turbo kitleri var.o zaman o hangi traktörlere takılıyor.
ersanakyai link=topic=7086.msg236984#msg236984 date=1261594673' Alıntı:
Bayinin bereket bahçeye servet motoru takmasına imkan yok, fabrikanın ise böyle birşey yapmayacağını size garanti ederim. Ne kolay işmiş bu, bayilere özel 60 görünümlü 80 motorlu traktör yapılsın da onlar da tarlada reklam yapsın. Ki size basitmiş gibi görünen böyle bir uygulama için bile egzozdan motor borulamasına kadar bir sürü özel parça yaptırılması gerekir.
Traktörden biraz anlayan biri motorunun ne olduğunu da anlar. Bereket 60 bahçelerde turbo yok ve kaportası da oldukça alçaktır. Adamın traktörünü satmaya niyeti yok demek ki böyle bişey uydurmuş.

Bu videodaki şoför de Erkunt Traktör firmasının traktör operatörü Hüseyin abidir. Dolayısıyla o tarla denemesini fabrika düzenlemiştir. Fabrikanın şoförünün katıldığı bir denemede kesinlikle traktör üzerinde bir hile yapılmaz.

Özellikle pullukla sürümde traktörün çekişi, hidrolik hassasiyetiyle yani çeki kontrolüyle doğrudan alakalıdır. Hassasiyet doğru yapılmadığı sürece traktörden çekiş alamazsınız, kaç beygir gücünde olursa olsun.

ersanakyai link=topic=7086.msg236984#msg236984 date=1261594673' Alıntı:

ewt bncede son söylediğin önemli,birde pulluktan pulluğa değişiyor bazı pulluklar motoru tutar ve yorar ama bazı pulluklarda motoru tutmaz! markadan markaya değişebilr!