ERKUNT SAME

Ynt: ERKUNT SAME

ersanakyai link=topic=7086.msg236990#msg236990 date=1261594931' Alıntı:
Turbolu 70 ve 80lik Erkunt ' lara tabiki.
zaten var o traktörlerde turbo var.adam niye 2000 lira verip servise tekrar turbo taktırsın.yani uzun lafın kısası bir vatandaş bereket 60 alsa gidip servise buna bir turbo takın dese.(orjinal erkuntlara takılandan)mümkün değil mi yani.

Ne kolay iş ya bu turbo taktırmak sana göre. 58 beygirlik motora bi turbo taktırınca 75 beygir mi olacak sence? Yakıt pompasının değiştirilmesi gerekli, egzoz değişmeli, hava filtresi değişmeli, bütün borulamaları değişmeli, radyatör değişmeli. Ki bu kadar parçayı yedek parça olarak değiştirmek demek, sıfır traktörden pahalıya malolması demek. Ayrıca asla orjinal 75 beygirlik motorun vereceği performansı alamazsınız. O kitler, yedek parça olarak bulundurulur servislerde arıza durumunda değiştirilmesi için. Turbosuz bir motora turbo taktırmak zaten traktörün garantisini geçersiz kılar.

ali_kockaya link=topic=7086.msg236992#msg236992 date=1261595151' Alıntı:
zaten var o traktörlerde turbo var.adam niye 2000 lira verip servise tekrar turbo taktırsın.yani uzun lafın kısası bir vatandaş bereket 60 alsa gidip servise buna bir turbo takın dese.(orjinal erkuntlara takılandan)mümkün değil mi yani.

Toprağın durumuna göre değişir, traktör çekebiliyorsa takmanda bi sakınca yok. Bizim köyde 70liğe 4lü 10 veya 3lü 14 takıyorlar. Sizin topraklar daha yumuşak demekki.

wan7ed link=topic=7086.msg236998#msg236998 date=1261595666' Alıntı:
70 4wd icin 4 ' Lü 12, öneriLdi Fakat 4 14 Lu kullaniLirsa ne Olur ? Sanrım bunu yapan Sadece ben degiLim ..

ersanakyai link=topic=7086.msg237005#msg237005 date=1261596532' Alıntı:
Toprağın durumuna göre değişir, traktör çekebiliyorsa takmanda bi sakınca yok. Bizim köyde 70liğe 4lü 10 veya 3lü 14 takıyorlar. Sizin topraklar daha yumuşak demekki.
yoo Aslinda okdar yumusak diL ama Yozgat ' ta yasıyorum, bazen kumsal taraf oluyor bazen ama aslında cok kalın bir yapısı yok, peki herg witesi hangisi yanı ortalama olarak bır 7ot kac km iLe herg yapar, yanı bıraz yawas gıbı geliyor bna herg surerken yada biz dogru witesi kullanmiyoruz..

ersanakyai link=topic=7086.msg236996#msg236996 date=1261595585' Alıntı:
Ne kolay iş ya bu turbo taktırmak sana göre. 58 beygirlik motora bi turbo taktırınca 75 beygir mi olacak sence? Yakıt pompasının değiştirilmesi gerekli, egzoz değişmeli, hava filtresi değişmeli, bütün borulamaları değişmeli, radyatör değişmeli. Ki bu kadar parçayı yedek parça olarak değiştirmek demek, sıfır traktörden pahalıya malolması demek. Ayrıca asla orjinal 75 beygirlik motorun vereceği performansı alamazsınız. O kitler, yedek parça olarak bulundurulur servislerde arıza durumunda değiştirilmesi için. Turbosuz bir motora turbo taktırmak zaten traktörün garantisini geçersiz kılar.
yerinde we açıklayıcı bi cewap olmuş abi teşekkürler....
bu turbo taktırma işini millet oyuncak sanıyo heralde....taktır turbo 10hp fark atsın oh ne ala...büyüğünü alanlar boşamı para weriyoda hemen bi turboyla gücü artıyo...

wan7ed link=topic=7086.msg237008#msg237008 date=1261596794' Alıntı:
yoo Aslinda okdar yumusak diL ama Yozgat ' ta yasıyorum, bazen kumsal taraf oluyor bazen ama aslında cok kalın bir yapısı yok, peki herg witesi hangisi yanı ortalama olarak bır 7ot kac km iLe herg yapar, yanı bıraz yawas gıbı geliyor bna herg surerken yada biz dogru witesi kullanmiyoruz..
bizm köyde 55 hp den aşa traktör yok olsada fidanlıklar için onlarnda pek iş yaptığı söylenemez,bzm orası çok bayırlı hm sert toprak,
bn çiftte gittim bir kaç kez 70 lik erkuntla bizm akraba L 3 ile çekiyor bayada seri!
ama yolda pek ii çektiği söylenemez :D çok serii H vitesi onun içn çok düşüyor vitestn yolda!

Şu konu altında bikaç şey yazmıştım, hem hızları, hem de kullanılabilecek vitesleri bulabilirsin:

http://www.trakkulup.net/index.php/topic,21527.0.html

wan7ed link=topic=7086.msg237008#msg237008 date=1261596794' Alıntı:
yoo Aslinda okdar yumusak diL ama Yozgat'ta yasıyorum, bazen kumsal taraf oluyor bazen ama aslında cok kalın bir yapısı yok, peki herg witesi hangisi yanı ortalama olarak bır 7ot kac km iLe herg yapar, yanı bıraz yawas gıbı geliyor bna herg surerken yada biz dogru witesi kullanmiyoruz..

bunlar reklam kardeşim motoru övmek icin sameyi kullanan onlardandır getirsinler omotoru anaktarına 70lik var kayseri bakalım nasıl cekmiyo 70 lik getirsin ler

arkadaşlar erkutun pulla iyi bakın adam dikmiş iyce sameninkide yatırmışlar omotor yüzlükde olsa cekmez reklam motoru kullanan adam bilmiyomu pulluk ayarlamayı başkası ayarlıyo yatırıyorlar pullu

arkadaşlar milleti kandırmayın ya...şaka mı yapıosunuz 50 lık argonla 60 lık erkunt u cıkarırsanız olacagı bu=) sonra erkunt kral oluyo... bu yarış aşırı taraflı=) 70 lık erkunt ıle tıger 70 in vıdeosu fln yok ama ben cekıp koyarım yakında gorursunuz sameyı=)

johndeere17 link=topic=7086.msg242838#msg242838 date=1263853485' Alıntı:
arkadaşlar milleti kandırmayın ya...şaka mı yapıosunuz 50 lık argonla 60 lık erkunt u cıkarırsanız olacagı bu=) sonra erkunt kral oluyo... bu yarış aşırı taraflı=) 70 lık erkunt ıle tıger 70 in vıdeosu fln yok ama ben cekıp koyarım yakında gorursunuz sameyı=)
erkunt un 70 liğiyle samenin 70 liğinde erkunt yine kazanabilir.erkunt hem daha ağır hemde motor torku yüksek.denemek lazım.

same bahce herhal bende 70 var cok farklı erkutun 70 ligi gelsin sameyi kullanan adam bikere sahibi deyil bullu yatırmış lar iyi bakın nasıl ondan iyi sürecek erkunt 58 hp same 70 hp reklam

sameyi öyle küçülttünüzki nerdeyse cebime sığacak erkuntta kocamanlıktan yere göğe sığmayacak abartmayın işte errrkunt çekiyooorrrrrr