Ynt: Erkunt servet 80 t ünlü eski ve yeni model pullukla nohut ekiminde
phantomerkunt link=topic=55705.msg597095#msg597095 date=1337627908' Alıntı:
ben kudrete 5 lisini almıştım 140 şase dedikleri çok ağır geliyor ve uzun geri vermeyi düşünüyorum yerine normal alacam galiba kafam çok karışık ne alsam diye
en güzeli deneyip alma bu pulluk bizim erkunta tam geliyor hiç şikayetim yok.
Tokmakcı link=topic=55705.msg597188#msg597188 date=1337631940' Alıntı:
yeni pulluk hayırlı olsun bereketli olur inş.
teşekürler ali kardeşim
ceya023 link=topic=55705.msg597179#msg597179 date=1337631568' Alıntı:
tarlalarınız oldukca taşlı ve sürümünüz çok kötü tarlada hat hat bırakmışsınız bazı yerler derin bazı yerler yuksek burayı makina ile biçmen çok zor.. allah kolaylık versin.. yanlız erkuntla bu tarlaları düzeltebilirsin sürümleri özenli ve aynı derinlikte yapıp sonra dikine kazayagı çekerek tarlalardaki bu dalgalanmayı azaltabilirsin.. yada pulluk yerine yaylı kazayagı ile sürseydin dha guzel ekim yapardın gibime geliyor çift kazayagı vursaydın daha guzel olmazmıydı.. birde bu kadar taslı ve dalgalı tarlada oks si olan traktörle sürüm yaparken pulluk un tekerini takmayabilirsin ozaman daha iyi olacaktır aksi halde teker sürekli çifti bozacaktır zemin düz olmadıgından pullugu kaldıracaktır falan.. bizde hiç taş olmamasına ragmen dalgalı tarlalarda hiç teker kullanmayız..
taşlı olan tarla dedemin tarla oranın bazı yerlerinin sürümü kötü oldu..taştan güzel sürüm yapamadık dedem taşını dediğim halde güzden temizletmemiş
pulluğun tekerinide yeni gelmişti çıkartmak aklımıza bile gelmedi taktık gittik

bizimkini ekerken izledinmi bilmiyorum ama çıkarmıştım grin-*-s
bizim kendi tarlamızdada taş var ama çok büyük taş yok dedemin tarlada tratörün ön tekeri kadar taşlar çıktı bazen tarlanını ortasında pulluğu kaldırarak geçmek zorunda kalıyordum.bizim tarlayı makina ila temizleyecektik işlerden dolayı yetiştiremedik arkadaş nohut biçiminden sonra temizleyecek o zaman dah güzel sürüm olacak ama dedeme çözüm yok o da gözünü bana dikmiş temizlememi bekliyor da fırsatmı kalıyor sanki duva*-*0 duva*-*0