ERKUNT TRAKTÖR VE DÖKÜMÜN SAHİBİ MÜMİN ERKUNT ALLAHIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR..

Ynt: ERKUNT TRAKTÖR VE DÖKÜMÜN SAHİBİ MÜMİN ERKUNT ALLAHIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR..

Ankara Sanayi Odası ' nın 1963 yılında kurucu meclis üyesi ve ilk yönetim kurulu üyelerinden Mümin Erkunt, 1982-1985 yılları arasında Meclis Başkanlığı, 1985-1989 yılları arasında da 4 yıl süreyle Yönetim Kurulu başkanlığı görevini yürüttü. Ankara sanayisinin gelişmesinde önemli katkıları olan Mümin Erkunt, Erkunt döküm Sanayi AŞ ve Erkunt Traktör ' ün kurucusuydu. ASO yaptığı yazılı açıklama ile merhumun yakınlarına başsağlığı diledi. MÜMİN ERKUNT KİMDİR? 1923 ' te Konya ' da doğdu. İlk ve ortaokulu Konya ' da, liseyi İstanbul Kabataş Erkek Lisesi ' nde okudu. Devlet Demiryolları ' nın Avrupa ' da yüksek mühendis tahsili yaptırmak üzere açtığı sınavı kazanarak 1942 ' de Almanya ' ya gitti. Dresden Yüksek Mühendis Okulu Elektrik Mühendisliği bölümüne kaydoldu, savaş koşullarından dolayı İsviçre ' ye geçerek 1949 ' da Zürih Yüksek Mühendis Okulu ' ndan Elektrik Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Yurda dönüşte TCDD Hava Meydanları İnşaat Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi ve Et Balık Kurumu ' nda kısa sürelerde çalıştıktan sonra 1955 ' te Erkunt Kollektif Şirketi Y.Mühendis Mümin Erkunt ve Ortakları adlı şirketi kurdu. Ankara Sanayi Odası ' nın kuruluşunu gerçekleştiren müteşebbis heyette yer alan Erkunt, 1963-1969 yılları arasında Oda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve sonrasında Oda Meclisi üyesi olarak görev yaptı. 1982-1985 yılları arasında Ankara Sanayi Odası Oda Meclisi Başkanlığı ve 1985-1989 yılları arasında Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Oda başkanlığı döneminde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyeliğinde de bulundu. CİHAN

Ynt: ERKUNT TRAKTÖR VE DÖKÜMÜN SAHİBİ MÜMİN ERKUNT ALLAHIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR..

ALLAH rahmet eylesin.Erkunt traktör olarak özellikle son yıllarda bizleri gururlandırıyor alk-*s alk-*s. Vatanıma iğne ucu kadar faydası dokunan herkesten de ALLAH razı olsun.

Allah rahmet eylesin.

allah rahmet eylesin vatanımıza katkıda bulunmuş bir kişi mekanı cennet olsun

Bu ülkeye katkısı büyük,Allah rahmet eylesin toprağı bol olsun

KMS DİZAYN link=topic=68066.msg774303#msg774303 date=1379145695' Alıntı:
Bu ülkeye katkısı büyük,Allah rahmet eylesin toprağı bol olsun

evet doğru bu ülkeye millete hizmeti dokunanlara bu millet sahip çıkar..ALLAH rahmet eylesin..
sanayinin temel taşlarından biri..

Ynt: ERKUNT TRAKTÖR VE DÖKÜMÜN SAHİBİ MÜMİN ERKUNT ALLAHIN RAHMETİNE R

ALLAH ım dolu dolu rahmet eylesin tahsilatını affetsin...
onun ürettiği ürünleri kullanıyoz şimdi insanlığa faydası dokunana ne mutlu :(