Ynt: Eskişehir de bağ
cem50 link=topic=49274.msg485542#msg485542 date=1323444965' Alıntı:
Galvaniz daldırma en uzun ömürlüsü kış/yaz ısı farkı uzun süreli nem beton direkte dökülmelere yol açıyor boyalı metal direkler 2 3 yılda bir boyanmaz ise çürüyor empre işlemi uygulanmış ahşap toprak yüzeyinde bir sıkıntı olmuyor sıkıntı topraga birleştigi yer ve toprak altında zift daldırma yapılmamışsa çürüme sıçanlar tarafından kemirilme gibi sorunlar oluyor galvanizlerde bagda kullanacagınız kükürt bakır türevi ilaçlar yüzeysel hafif korozyon yaratır ancak sorun olmaz,
Para kazanma işine gelince belirli sürelerle moda olan şaraplık türler moda oldukları zamanın dışında ne yazık ' ki kimse yüzüne bakmıyor sofralık türler büyük marketlerin iyi fiyattan alım yaptıgı zamanlar haricinde yine pek karlı degil,
Ankara çevresinde bir kalecik karası modası başladı bilen bilmeyen kalecik karası dikti tam baglar üzüme yatmaya başladı kalecik karası gözden düştü şimdi kimse yüzüne bakmıyor,
ceviz badem türü hasat sonrası uzun süre depolanabilen türleri araştırmanızı öneririm.
Fiyat yüksek geldi bir kaç gündür beton direkli sistemi araştırıyorum. işçilik dahil anahtar teslimi 10,000 tl gibi rakam çıkıyor. diğeri 18,400 densede işçilerin konaklama ve yemek masrafları 20,000 tl yi bulacak + sorun yaşarsak adamlar tü,rkiyenin diğer ucundalar. Ama asıl etken rakam.
950 fidanlık bağ bana toplamda 17,000-18,000 tl ye mal olacak diktiğim tarlanın bana yıllık kayda değer bir detirisi yok çok büyük karlarda beklemiyorum. bu bölge ve özellikle bu tarla için yıllık 6,000-7,000 tl kar yüksek ve beniim için emeğime değer bir rakam olacak. soğuk hava deposunda 2-3 ay bekleyebilmesi beni heveslendiren diğer konu. Ayrıca ticari anlamda Eskişehir desem belki çok iddialı olur ama bulunduğum bölgede tek olacak.
yazdıklarınız için teşekkür ederim