Et besi işi için yardımınız gerekli

slm ben afyon emirdag ilçesinde besi işi işin araştırma içindeyim bizim köyden kimileri yapıyor bunu bizimde tarlalarımız var memlekette gidip ekip biçip geliyoz kurak tarla arpa buğday ekiyoruz şöyle bir fikrim var ocak şubat aylarından karstan 30-50 baş dana alıp bunları 5-6 ay merada otlatıp otlar kuruyuncada besi yapıp aralık ayında kesime vereyim diyom şimdi bunun için nasıl bir ahır yapılmalı kapalımı açıkmı yarı açıkmı tercih edilmeli dana alınırken kaç tl den alınır yani ocak-şubatta alınıp aralıkta kesime gidecek hayvan kaç aylık olmalı kaçtan alınır 3 ay içinde besi yapılsa yeterli kilo tutturulabilirmi bir hayvan besi halinde günde kaç tl yer olayın özeti devletin hibesi falan bir dana baahsettiğim yöntemle kaç bırakır
not : otlak sulak değil ama ortalama 5 ay falan yeşil kalıyor bir merada hayvan yok kimse kalmadı yaylada herkes göç etti
 
Ynt: Et besi işi için yardımınız gerekli

besiye çekeceksen hayvanı besi yemlerini kullan derim. Birde çok gezmesi iyi olur mu besiye çekilen hayvanın acaba, sadece boş kalması için yer yaparsan gece ve gündüzleri. Yem falan verirken ahıra çekip sonra bırakabilirsin mesela. Ama bence 3 ayda pek bişey katamazsın 6 aylıkken falan alıp iyi besleyip büyütmek daha iyi bence
 
Ynt: Et besi işi için yardımınız gerekli

Doğu malı danaları et için almak ne kadar mantıklı? Et için has hayvan alıp bakman daha doğru.

Buralarda çiftlik sahipleri doğudan toptan alıp geliyorlar fakat kurbanlık olarak ayakta satmak için.
 

Benzer Konular