et kütügü danalar(ANGUS)

Ynt: et kütügü danalar(ANGUS)

delioğlan link=topic=69171.msg788005#msg788005 date=1382692273' Alıntı:
http://www.bereket.tv/video/40

bu videoyuda mutlaka izleyin 500 baslik anguslar merada
haci ince ciftligi

Amca diyor ki, 'Ben hiç oturmam çok çalışırım' amca sen o göbeği hangi ara yaptın o vakit :D

Güzel konulara değindi şaka bir yana, mera konusu çok önemli dedikleri çok doğru.

Et üzerine kurulu bir işletmenin inek beslemesi doğru bir strateji mi? Dişi kesimi de yapıyor olsa gerek. Aksi halde bana mantıksız geldi.

ELPRESACANARİO link=topic=69171.msg788021#msg788021 date=1382704146' Alıntı:
Et üzerine kurulu bir işletmenin inek beslemesi doğru bir strateji mi? Dişi kesimi de yapıyor olsa gerek. Aksi halde bana mantıksız geldi.

Hocam eti sağlayacak erkeği dışarıdan sokmamak için, anladığım kadarıyla da sadece meradan yararlanıyor dişilerin beslenmesi için, sadece danalara yem veriyorlar

ELPRESACANARİO link=topic=69171.msg788021#msg788021 date=1382704146' Alıntı:

Irk uygun olunca stratejide ona göre doğru yada yanlış oluyor, bu ırk üzerine erkek dana gibi et tutar ve aynı zamanda yavruda verir, yaşlıları sürüden çıkarırken bile yerine sana genç düve alacak paran çıkar etinden yaşlı çıkma hayvanlar bile etli olur.
Uygun bir merada yılda bir yavru alsan yeter anne yavrusuna bakar, süt işine bakmaya gerek yok.

usta bu hayvanlari bir nevi koyun gibi göreceksin ,düvesinide besleyip keseceksin.en az 300 350 kg karkas verir ,ki en güzel et herkes bilirki düve etidir daha yumusak, ama yasli inekler sucukluk olur zaten..angusun düveleride beside et kütügü

Şarole de iyi diyorlar, bir de bir yerde okudum şarole ve angus kıyaslamasında angusun 7 yaşından itibaren yavrulamada sıkıntısı oluyormuş, ama şaroleden her sene 1 buzağı alınabiliyormuş ve 10-12 tane buzağı verebiliyormuş şarole ineği.

DeHLiZ link=topic=69171.msg788232#msg788232 date=1382772598' Alıntı:
Şarole de iyi diyorlar, bir de bir yerde okudum şarole ve angus kıyaslamasında angusun 7 yaşından itibaren yavrulamada sıkıntısı oluyormuş, ama şaroleden her sene 1 buzağı alınabiliyormuş ve 10-12 tane buzağı verebiliyormuş şarole ineği.

İzlediğim videolarda çiftlik sahipleri angusların ilerlemiş yaşlarda bile yavru verdiğini söylüyorlardı.

Şarole de yurtdışında angus gibi besleniyor. Hayvanlar tamamen serbest. İkisi de mera için güzel hayvanlar. Ama benim tercihim angus olurdu. Çünkü angus melezinin bile ne kadar verimli olduğunu gördüm. Yerli ırklar 2. yaşında 400 kilo zor gelirken angus 600-700 kg vardı besiye çekilmeden sadece yaylada. Yıllardır köyde kurbanlık hayvanları incelerim ilk defa böyle et tutmuş hayvan gördüm. Ayrıca ülkemizde siyah hayvanın eti daha güzel olur gibi bir düşünce var.

Angus meradan en iyi faydalanan ırklardan deniliyor.Bu hayvan merada bildiğin yeşil ot yiyor.

Peki bu otların besleyiciliği arpa,yulaf gibi yemleri hazırlayıp verdiğimiz yani fabrika yemleri gibi besleyici midir de bu hayvanlar bu kadar gelişebiliyor yoksa hayvanın ırkından dolayı mı böyle.

Eğer hayvanın ırkından dolayı böyleyse merada otlatmak daha masrafsız olacak ama imkan yoksa ahır sisteminde de yetiştirilemez mi ?

Şu konuda adam bundan bahsediyor. http://www.trakkulup.net/buyukbas-hayvancilik/hunkar-ciftligi-hayvanciliga-farkli-bir-bakis/msg799180/#msg799180

Videoda bahsedilen bir bitkiden ekilip ya da çeşitli bitkilerde olabilir hayvanı sadece bunlarla beslesek yine de güzel bi gelişim yakalanabilir mi ki...