Forumdaki en büyük 10 çiftçi kimler?

Ynt: Forumdaki en büyük 10 çiftçi kimler?

herkes yıllık cirorusunu yazsın zenginler çıksın senelerdir bulamadık ;D ;D

valla arkadaş mıllet at almış üsküdarıda geçeli baya bi olmuş bızse daha üsküdarı bile göremedik

aydın68 link=topic=49497.msg503553#msg503553 date=1325588975' Alıntı:
valla arkadaş mıllet at almış üsküdarıda geçeli baya bi olmuş bızse daha üsküdarı bile göremedik

ben zaten avustralya ya gidecem.nüfus yoğunluğu kilometre kareye 1 kişi. döşedim mi 10 000 dekar pancarı. gemiye doldurur 3 ayda yanaşırız adapazarı limanına.pariya bak sen... ))) ))) :D :D

TT 55 link=topic=49497.msg503522#msg503522 date=1325574485' Alıntı:
Zengin olan illa fend e mi binecek.Bu şartlanmaları bırakın.Türkiyede kaç milyon dekar yer var.kaç tane fend var.o pahalı modelleri diyorum.saysan 20 tane ya çıkar ya çıkmaz.Devlet çiftliklerinde belki çoktur.

Kubota da aynı.Kaç memleketler gezdim.Şimdiye kadar ne bir fend gördüm.Ne bir kubato gördüm.Sanki bu makinler olmasa ekinler başak çıkarmayacak.

Konudaki büyük çiftçi anlayışı tarım alanındaki büyüklükler.Bunun dışında oteller,hanlar,hamamlar bizi ilgilendirmiyor.Yoksa bir galericinin önünde 20 traktör vardır.bir dönüm yer ekmiyorsa.ona büyük çiftçi mi diyecez.
aynen kardes baskaları hemen olayı baska yere cekiyor eyvallah zaten ayrıntıyı ben yazmadım tarlayı yaz gec dedim bizim kardes ucmus sukur rabbime 3000 dönüm arazi ekiyoruz rahatlıkla koyden karnımız doyuyor allah olmayan kardeslerimizede cok versin amin.

konuyu bence kapatalım arkadaşlar birbirlerini kırabilir ve konu amacını kaybetmiş şety*-* şety*-* ok-*-s

TT 55 link=topic=49497.msg503604#msg503604 date=1325604804' Alıntı:
Konunun kapatılmasına lüzum yok.istemeyen takip etmesin.
abi bn birbirlerini kırabilecekleri açısından söyledim ve hadi dielim bulduk en zenginleri ne olacakki ? bir bilgi hakkında yorum yapsak daha güzel olmazmı
ramazanpullu link=topic=49497.msg503603#msg503603 date=1325604661' Alıntı:
bencede kapatılsın bu konu büyüklük Allah a mahsus
ok-*-s ok-*-s

Şöyle bir baktım da bu konu yakında, mal - mülk yarıştırma konusuna dönecek maazallah. 'Bende şu var ben daha zenginim', 'yok benim arazim senden fazla', 'hayır asıl ben daha büyüğüm' gibi çekişmelere gidecek.
Sonra zenginin malı züğürdün çenesini yoracak.

O yüzden konuyu ilk gördüğüm andan itibaren burada bazı şeyleri kanıtlama derdinde olan bazı kişilere gülüyorum. Bir o kadar da yadırgıyorum bu durumu. Neden insan kazandığı parayla, veya elindeki toprakla başkalarına bir üstünlük sağlayabileceğini düşünür, anlamıyorum. Bu insanlar düşünüyor demiyorum. Sadece anlamadığım bir konuyu belirtmek istedim, o kadar.

Ali Ağaoğlu misali, bir insan TV programına çıkarken cebine tomarla para koyup sonra da bunu kameralar önünde çıkarıp insanlara gösteriyorsa ben o insana zengin demem, kimse kusura bakmasın ama 'sonradan görme' derim. Sonradan görmenin sözlük anlamını da hepimiz biliyoruz.

Ayrı bir konu da şu ki, büyüklük görecelidir. Benim için 2 bin dönüm arazi büyüklük kriteri sayılmazken, bu bir başkası için ulaşılamaz bir hayal olarak görülebilir. Bunda verimlilik de önemlidir, bölgedeki çiftçiliğin niteliği de.
Bence asıl büyüklük; eldeki imkanları en iyi şekilde değerlendirerek en iyi verimi almak konusunda olmalıdır.
Diyeceğim o ki; bu konu bu şekilde devam ederse, yakında herhalde tapu senetleri ve alacak kayıtları, çekler falan burada teşhir edilecektir. :)

TT 55 link=topic=49497.msg503604#msg503604 date=1325604804' Alıntı:
Konunun kapatılmasına lüzum yok.istemeyen takip etmesin.
Benim kanaatimde bu yönde. ok-*-s Az buçuk espiri yapılıyor, gülüyoruz, eğleniyoruz v.s.
Haa; şimdi biri çıkar senin espiri anlayışına ................. der.. Ne yapalım bizim eğlencemizde bu konularda yapılan espiriler.

Hesap karıştı.Yılbaşında piyango çıkar diye bekledik.fos çıktı.pancar parasını mı beklesek.Keykubet abimi yedek talihlilere yazalım.
Maliye traktör kulüpteki beyana göre vergi alacakmış ...

Sayın maliye yetkilileri foruma buyrun...

zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s

TT 55 link=topic=49497.msg503681#msg503681 date=1325612515' Alıntı:
Hesap karıştı.Yılbaşında piyango çıkar diye bekledik.fos çıktı.pancar parasını mı beklesek.Keykubet abimi yedek talihlilere yazalım.
Maliye traktör kulüpteki beyana göre vergi alacakmış ...

Sayın maliye yetkilileri foruma buyrun...

zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s
Karıştırma şimdi mlye falan beyaw, üşecekler başımıza.:)