Ynt: Forumdaki en büyük 10 çiftçi kimler?
Şöyle bir baktım da bu konu yakında, mal - mülk yarıştırma konusuna dönecek maazallah. 'Bende şu var ben daha zenginim', 'yok benim arazim senden fazla', 'hayır asıl ben daha büyüğüm' gibi çekişmelere gidecek.
Sonra zenginin malı züğürdün çenesini yoracak.
O yüzden konuyu ilk gördüğüm andan itibaren burada bazı şeyleri kanıtlama derdinde olan bazı kişilere gülüyorum. Bir o kadar da yadırgıyorum bu durumu. Neden insan kazandığı parayla, veya elindeki toprakla başkalarına bir üstünlük sağlayabileceğini düşünür, anlamıyorum. Bu insanlar düşünüyor demiyorum. Sadece anlamadığım bir konuyu belirtmek istedim, o kadar.
Ali Ağaoğlu misali, bir insan TV programına çıkarken cebine tomarla para koyup sonra da bunu kameralar önünde çıkarıp insanlara gösteriyorsa ben o insana zengin demem, kimse kusura bakmasın ama 'sonradan görme' derim. Sonradan görmenin sözlük anlamını da hepimiz biliyoruz.
Ayrı bir konu da şu ki, büyüklük görecelidir. Benim için 2 bin dönüm arazi büyüklük kriteri sayılmazken, bu bir başkası için ulaşılamaz bir hayal olarak görülebilir. Bunda verimlilik de önemlidir, bölgedeki çiftçiliğin niteliği de.
Bence asıl büyüklük; eldeki imkanları en iyi şekilde değerlendirerek en iyi verimi almak konusunda olmalıdır.
Diyeceğim o ki; bu konu bu şekilde devam ederse, yakında herhalde tapu senetleri ve alacak kayıtları, çekler falan burada teşhir edilecektir.