Forumdaki Sessiz Çoğunluk

Ynt: Forumdaki Sessiz Çoğunluk

kubilay07, rocky, Osman Musaogullari, uzay kasa, ömer_54 (+ 1 Gizli) ve 0 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yazmayacaktım ama yazmadan edemeyeceğim saygısızlık yapıyorsam özür dilerim...

yaklaşık 30 dakikadır konuyu takip ediyorum giren üyeleride izliyorum dikkatimi çeken bir nokta var konulara mesaj yazılmasını paylaşım olmasını ve konu sahibinden cevapların gelmesini isteyen ufuk abimiz yaklaşık yarım saattir açtığı konuya uğramıyor belki bir işi var fakat girip çıkan ziyaretçiler ne düşünür? bir üye çıkıp deseki kardeşim konu açmışsın mesajlara cevap yazmıyorsun?...

bu mesajdan sonra biraz gerginlik çıkabilir fakat bu böyle saygısızlık yaptıysam tekrardan özür dilerim..

Bu konu hakkında konuşmamıştım ama bir kaç sözüm olacak benimde bu konu hakkında;

Yeni üyelerin konularına yorum yapılmıyor böyle oldugunu gören kişide bu ne yahu diyip gidiyor
Gruplaşmalar var
En uzun topic ' de selam verirsen muhabbet etmek istersen büyük ihtimalle arada kaynar insanlar ister istemez kırılır
Daha çok var böyle aklıma geldikçe güncellerim

Merhaba Dostlar.Ben de yeni üyelerden biriyim ama mümkün olduğunca insanları kırmadan konularına cevap yazmaya özen gösteririm.Bu forum sayfasında gruplaşmalar olduğu aşikardır.Elbette olacaktır da.Aynı köylü,aynı kentli,ahbap,kardeş vb.vb... bir şekilde tanışkanlığı olan insanlar mevcut.Bu insanların kendi aralarındaki iletişim elbette daha samimi ve sıcak.Bu üyeler bir konu üzerinde konuşurken;ben mümkün olduğunca konuyu parmak uçlarımda takip ederim.Muhabbetlerine müdahil olmamak için.Benim konumu inceleyip ileti yazmayana ben de yazmam gibi bir fikrim yoktur fakat fanatik arkadaşlar var ki onların konularına açıkçası pek ilgi göstermem,iletilerine pek itiraz etmem.Nasıl olsa 'Anlatbildiğiniz karşınızdakinin anlayabildiği kadardır.''Kendi açtığın konulara verilen cevaplar'adında bir kısayol sekmesi iletimize karşılık veren bütün insanlara daha kolay ulaşıp teşekkür etmemizi sağlayacaktır.Ayrıca açılan bir konu belli bir süre boyunca (örneğin 8 saat) üstlerde kalırsa yeni konulara ilgi artacaktır.Muhabbet-geyik kısmı dışında muhabbet etmez sadece konuya odaklanırsak,bilgi içeriğine daha verimli ulaşabiliriz.İl il,bölge bölge hücrelenmek kaynaşmamızda olumlu etki yapacaktır düşüncesindeyim.Sitede duyduğu bir bilgiyi paylaşan üyeye aşağılayıcı,küçümseyici tavırlarla karşılık vermek muhatap olan üyeyi hem incitir hem kinlendirir.'Bu neyin kafası,cehalet,ne içtin sen' gibi incitici ifadelerden kaçınmamız faydamıza olacaktır.Buluşmalar bizim bölgeye uzak yerlerde yapılmakta ve ben de memur olduğum için katılamamaktayım.Yoksa böyle etkinliklere bayılırım :)Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Aklıma geldikçe yazarım...

Baya bi yazı yazılmış oku oku anca bitti ;)

Bu sessiz çoğunluk ve gruplaşma konusunda inş sıkıntılar çözülür anlş-*s

bence herkes her konuya yorum yapması birilerine faydadan çok zararı olur. Bilen yorum yapar bilmeyende bişeyler öğrenmeye çalışır.

Merhaba bir süredir siteyi takip ediyorum ve traktörler konusundaki paylaşımlarınızı zevkle takip ediyorum bu konuda hakkınızı teslim ederek şükranlarımı sunuyorum. Bir çok güzel tesbit yapılmış bunlara ilaveten gördüğüm bazı olumsuz durumları yazayım. Konuları okuyan insanlar hangi konu çok görüntülenmiş ve yorum yapılmışsa ona yöneliyorlar. Bilgisi olanlar paylaşıyor evet ama kendi konu ve sorularınız her zaman kendi önceliğiniz oluyor maalesef forumda aktif olmayan insanların söyledikleri güme gidiyor çoğu zaman. Bu kabilecilik mantığını kırmanız hepimizin faydasına olacaktır. Aklınıza şu soru gelebilir adamın yazdığı bir iki ileti cevapsız kalmış ve sızlanıyor lakin siteyi ve sizleri ciddiye almasam fikrimi yazmazdım bu eleştirilerimi hoşgörü ile karşılamınızı temenni eder teşekkür ederim.

kubilay07 link=topic=72139.msg835284#msg835284 date=1390774949' Alıntı:
kubilay07, rocky, Osman Musaogullari, uzay kasa, ömer_54 (+ 1 Gizli) ve 0 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yazmayacaktım ama yazmadan edemeyeceğim saygısızlık yapıyorsam özür dilerim...

yaklaşık 30 dakikadır konuyu takip ediyorum giren üyeleride izliyorum dikkatimi çeken bir nokta var konulara mesaj yazılmasını paylaşım olmasını ve konu sahibinden cevapların gelmesini isteyen ufuk abimiz yaklaşık yarım saattir açtığı konuya uğramıyor belki bir işi var fakat girip çıkan ziyaretçiler ne düşünür? bir üye çıkıp deseki kardeşim konu açmışsın mesajlara cevap yazmıyorsun?...

bu mesajdan sonra biraz gerginlik çıkabilir fakat bu böyle saygısızlık yaptıysam tekrardan özür dilerim..
Sevgili Kubilay07 braderim , açılan konunun başında 24 saat nöbet mi bekleyeceğiz? :) Yazacağımızı yazdık , bundan sonra diğer insaların görüşlerini edinmemiz gerekli.
Ufuk abininde uyuması , sabah kalkıp işe gitmesi gerekiyor. :)
Konunun ilk mesajlarında belirttim zaten , üyelerimizi neden cevap yazmıyor , forumu nasıl daha etkili bir hale getirebiliriz , bir nevi araştırma yapıyoruz , insanlar neden cevap yazar , ne cevap yazmaz , bunları irdeliyoruz.

Bugün daha üyelerimizin görüşlerini alalım , sonrasında bu durum ile ilgili hepimizin yaptığı tesbitleri tek bir mesaj haline getirip üyelerimiz ile paylaşacağım.
Fikri olanların yazmasını rica ediyorum.

Konu uzadığı için , konunun ana temasını tekrar buraya yazıyorum.
Forumda mesaj yazmayan , paylaşımda bulunmayan , veya bunları az yapan üyelerimizi daha aktif hale getirmek için neler yapabiliriz?
Site tarafında , canlı üyeler tarafında birşey yapılabilir mi?
Buluşmalarda , tanışmalarda neler oluyor , nasıl insanlar katılıyor vb konularda bilgi vermek ve insanları yüreklendirmek.

Ben konuyla ilgili mesaj yazma konusunda Mustafa gibi düşünüyorum,ama diğer türlü düşünen arkadaşlar da haklıdır olay sadece bakış açısı.
Gruplaşma mevzusuna gelirsek,aslında bu konuda gayet normal bir durum var.Nasıl ki yeni bir topluluğa girdiğimizde bir süre alışma devresi olur,burada da aynen o var.Tabi biraz da yüzyüze görüşmenin etkisiyle insanlar arasında daha sıkı bir ilişki oluşuyor,mesela bunu en iyi analiz edebileceklerden biri sensin Ufuk abi.Sizler de trakya grubu olarak ilk buluşmanızı yaptınız,tadı damağınızda kaldığını buradan takip ettik,eminim aranızdaki ilişki de farklılaşmıştır.
Şöyle bir örnek de verebilirim,sitenin ilk kurulduğu zamanlarda şu an sizlerin bildiği olarak Mustafa,Erkan ve Fatih arslan vardı.Ama bakın şimdi ne kadar farklı insanlarla dostluk kurduk.Bunlar zamanla oluyor.Trakkulüp hepimizin,lütfen kimse yanlış düşünmesin,sadece yeni üyeler biraz sabırlı olmalı diye düşünüyorum.

Bu sessiz cogunluga sesleniyorum.

Arkadaslar burda herkes bilgi paylaşımı ici burda. O yüzden aklınıza ne geliyorsa kime istiyorsanız sorun. Emin olun ki herkes cevap verir. Konu açarken paylaşım yaparken çekinmeyin. Burası forum sitesi yani özgürsünüz bura kimseni babasının malı değil :)
Guruplasma ya gelirsek tabiki olacak guruplasma. Okuldayken askerdeyken mahallenizde köyünüzde vs herkesin yakın arkadaş gurubu olur.

Slm ufuk abi çok güzel bir konuya temas etmişsin çok sağol..gereken herşeyi arkadaşlar yazmış ben telden arama zahmet olmasın istedim...;) tek ilave etmek istediğim buluşmalarda mazaret ler yetersiz geliyor bana her ne olursa olsun yılda sadece bir defa ve tarihi 2 ay önceden belirlenmiş bir organizasyona katılır insan ... ;) kimsenin benim kadar işi olmasın..;(trakyalı arkadaşlarında hiçbir buluşmaya gelmediğini hatırlatmak isterim abi ;) yoksa genel olarak forumumuz çok mükemmel art niyetsiz vede samimi bir arkadaşlık içinde bence ben trakkulubu seviyorum gelişmesi büyümesi için elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım..ALLAH cc.kuranlardan düşünenler bizi bir araya getirenlerden razı olsun inşallah..

Konu forumdaki sessiz çoğunluk, bende azınlık tarafına geçmek için yazayım. Başta Ufuk arkadaşımızın belirttiği gibi çoğu üyemizin yaşı belli değil. Nasıl hitap edileceği bilinmiyor. Traktör ve tarım konusunda fazla bilgim yok. Bilgim olduğu konularda elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum. Ctrl C ve Ctrl V yapmayı sevmiyorum. Konuya farklı bir boyut kazandıracaksa yazmayı seviyorum. Bazı arkadaşlar fanatiklik konusunda ısrarlı, fikirlerinde ısrarlı olan arkadaşlara da bir şeyler yazmak bence mantıksız ve kırıcı bir hal alabiliyor ve bu arkadaşların iletileri konuyu bulandırmaktan ileri gitmiyor, yarardan çok zararı oluyor.

Çoğalınca da buluşmalarda böyle tatlı olmaz 10 kişi ile binlerce kişi farklı olur spor salonu gerekir buluşmalara, beğendiğim yer ortam, işimle ilgili sevdiğim şeylerle ilgili çok şey var .
Sitede çizgi belli en çok ileti yazan kişilerin karakter çizgisi güzel, en çok yazanların içinde Nail muhtarın karakter çizgisi en beğendiğim çizgi en olumlu en pozitif herkese karşı sabırlı hoşgörülü mütevazı .

Sitede sesizliğin sesini duymak için dinlemek gerek sessizliğin sesini . Ama beş parmağın beşide bir değil , görüş bakış farkları olacak.

Çağrı link=topic=72139.msg835461#msg835461 date=1390811771' Alıntı:
Ben konuyla ilgili mesaj yazma konusunda Mustafa gibi düşünüyorum,ama diğer türlü düşünen arkadaşlar da haklıdır olay sadece bakış açısı.
Gruplaşma mevzusuna gelirsek,aslında bu konuda gayet normal bir durum var.Nasıl ki yeni bir topluluğa girdiğimizde bir süre alışma devresi olur,burada da aynen o var.Tabi biraz da yüzyüze görüşmenin etkisiyle insanlar arasında daha sıkı bir ilişki oluşuyor,mesela bunu en iyi analiz edebileceklerden biri sensin Ufuk abi.Sizler de trakya grubu olarak ilk buluşmanızı yaptınız,tadı damağınızda kaldığını buradan takip ettik,eminim aranızdaki ilişki de farklılaşmıştır.
Şöyle bir örnek de verebilirim,sitenin ilk kurulduğu zamanlarda şu an sizlerin bildiği olarak Mustafa,Erkan ve Fatih arslan vardı.Ama bakın şimdi ne kadar farklı insanlarla dostluk kurduk.Bunlar zamanla oluyor.Trakkulüp hepimizin,lütfen kimse yanlış düşünmesin,sadece yeni üyeler biraz sabırlı olmalı diye düşünüyorum.
Çağdı braderim,
Konumuzun amaçlarından biride bu zaten , bu sessiz çoğunluğı sahaya inmeye ikna etmek , buluşanlar arasında samimiyet olması güzel birşey , diğer üyeleride organizasyonlara katılmaya yüreklendirmek istiyoruz.
Mesela Ankara buluşmasına 100-150 kişi gelse , Trakya buluşmasına 50-60 kişi gelse , Eskişehire 20-30 kişi gitse daha renklenir ortamlar. Her insanın farklı bir hikayesi ve ahengi var , bu tür insanları konularda daha aktif olmaya , görüş bildirmeye , paylaşım yapmaya , buluşmalara katılmaya davet ediyoruz. Zaten insalar bunlara katılsalar ister istemez samimiyetleri aratacak.

Arkadaşlar Trakkulup sayesinde Türkiyenin neredeyse her yerinden samimiyet kurduğumuz meslektaşlarımız var artı farklı meslek grubundan insanlarda var elimden geldiği kadar buluşmalara fuarlara düğün vs. davetlere katılmaya çalışıyorum herkesede katılmalarını öneriyorum çok güzel dostluklar arkadaşlıklar ahbaplklar kuruluyor.
Forum içindeki birçok özellikle bilgi sahibi olduğumuz konularda yorumlar yapalım bilgi paylaştıkça çoğalır değerlenir forumun amacı paylaşmak zaten.

ufuk abicim bide bir öneri olarak gerçi mehmet kardeşimde belirtmiş .. bölge bölge gruplarımız olsa iyi olur misal ben ege bölgesinde tanıdığımız bildiğimiz kişiler hariç kaç kişi var forumda bilmiyorum .. ege buluşması yapabiliriz ama bildiğim .. yakub abi bilal abi cihan , ercumet güven vs vs başka kimse bilmiyorum halbuki denizliden afyon uşak kütahyadanda çok üyemiz var .. hem buda bi teklif olabilir değerlendirmek isteyen arkadaş olursa ege bölgesi olarak bi buluşma ayarlayabiliriz en uygun zamanda ..

Ali SARAÇ link=topic=72139.msg835534#msg835534 date=1390820664' Alıntı:
ufuk abicim bide bir öneri olarak gerçi mehmet kardeşimde belirtmiş .. bölge bölge gruplarımız olsa iyi olur misal ben ege bölgesinde tanıdığımız bildiğimiz kişiler hariç kaç kişi var forumda bilmiyorum .. ege buluşması yapabiliriz ama bildiğim .. yakub abi bilal abi cihan , ercumet güven vs vs başka kimse bilmiyorum halbuki denizliden afyon uşak kütahyadanda çok üyemiz var .. hem buda bi teklif olabilir değerlendirmek isteyen arkadaş olursa ege bölgesi olarak bi buluşma ayarlayabiliriz en uygun zamanda ..
Bölgesel buluşmalar çok önemli , üyelerin birbirini tanıması , iletişim kurması , arkadaşlığın gelişmesi için.
Bölgesel buluşmalar sonucu geliştirlecek arkadaşlık ilişkileri ile Ankara ' ya gitmek daha kolay , kendi aramızda organize olup , nispeten tanıdığınız insanlar ile yola çıkıp büyük bir organizasyona dahil olmak daha kolay bana göre.
Sizdende de bir Ege buluşması bekliyoruz :)
Ayrıca bulunduğumuz yerlerde site bilinirliğini arttırmak ve yeni insanları siteye davet etmekte çok önemli.

Bende konuya birşeyler yazmak istiyorum. Diğer arkadaşlar yazsınlar diye biraz bekledim. Sitemizde sessiz, sakin takılan baya bir arkadaşımız var. Bazen sitede nickleri gözüme çarpan arkadaşlar var. Arada profillerine bakıyorum. Acaba bir ileti falan yazmış mı diye. Fakat herhangi bir yorum yok. Şimdi kimseyide illa yorum yaz diye zorlayamayız. Belki bilmediği bir konudur veya onu çekmiyordur. Kendimden örnek vereyim. Bazı konularda beni çekmeyen noktalar oluyor. O da ilgi alanıma girmediği için. Mesela hayvancılık konularına pek yorum yazmam. Çünkü o konu hakkında bilgim yok. Bildiğim konulara, ilgimi çekenlerede elimden geldiğince yorum yazıyorum. Teşekkür ediyorum. Benim konularımada bazen bakıyorum. Arada hiç yorum almayan veya çok az yorum alanlar oluyor. Sitenin yoğunluğunda kaybolan konularım oldu. Ama normal karşılıyorum. Konularımı aktif etmek için bazen ara ara yorumlara cevap veriyorumki. Daha sonra giren kişilerde konuyu görsünler. Yani birazda konu açanların konularını çekici hâle getirmeleri lâzım. Kendileride diğer ilgilerini çeken konulara yorum yazsınlarki onlarda kendileri konu açtıklarında yorum alabilsinler. Yani arada bir etkileşim olacakki karşılıklı ilgi çeken konulara yorumlar gelsin. Birazda bu yeni üyelerin yorum alamaması bundandır diye düşünüyorum. Daha yeni üye konu açıyor. Herhangi bir aktifliği yok. Sitede de o ara başka konularda yoğunluk varsa konusu arada kaynayabilir. Bu normal birşey. Bize düşen mümkün olduğunca yeni üyeleri gördüğümüzde etkileşime geçip konuyu biliyorsak bir yorum yazmak.

Birde bunun dışında sitemize üye olan çok genç arkadaşlarda var. Okulu olanlar falan. Bu arkadaşlarımızda pek çiftçilikle alakaları olmadığı için sadece konuları takip ediyorlardır diye düşünüyorum. Yani çoğunluk böyle genç arkadaşlardan oluşuyor. Birde bunun aksi yaşça daha olgun üyelerimiz var. Bu üyelerimizde bilgisayar kullanmada zorlandıkları için konu açamıyor, yorum yazamıyorlar diye düşünüyorum. Bu yüzden de sadece sitemizi takip etmekle yetiniyorlar. O yüzden bu noktada sitemizin nasıl kullanılacağını anlatan kullanım kılavuzu tarzından vidyo kayıtları hazırlayıp, sitemizin ana sayfasında kullanım kılavuzu gibi yayınlarsak iyi olacaktır. Misal siteye fotoğraf yüklemesi nasıl yapılır? Bunu anlatan bir vidyo olsa, hiç bilmeyen bir kişi bile izleyerek yapabilir diye düşünüyorum. Bununla alakalı hep kafamda bir çalışma fikri var. Fakat bir türlü hayata geçiremedim. Umarım bu sömestr tatilinde yapabilirim. Bu şekilde sitemiz daha aktif bir kullanıma sahip olacaktır diye düşünüyorum.

Sitemizi daha aktif bir hâle getirebilmek için bazı kanallardan sosyal ortamlarda da aktif olmamızda fayda olacaktır diye düşünüyorum. Yurt dışı tabanlı bazı sitelerin böyle aktiflikleri var. Yani şöyle bir örnek vereyim. Sitemiz olarak bir Youtube kanalımız olursa iyi olur diye düşünüyorum. Bu kanaldan da sorumlu bir arkadaşımız olursa iyi olur. Bu arkadaş vidyoları düzenler. Sitemizi tanıtıcı unsurlar koyar. Youtube üzerinden de üye çekmemize ön ayak olabilir. Misal örnek veriyorum. Buluşmalardan vidyolar bu kanalda yayınlanabilir. Onun dışında faydalı konuları içeren mesela dün gece Volkan ' ın paylaştığı pancar sökme makinasını kendi kendine tamir ettirme gibi yani faydalı şeyler konulabilir. Bir başka örnek Ömer arkadaşımızın TLA kalibrasyon vidyosu. Yani bunlar çoğaltılabilir. Bu tarz vidyolar gönüllü arkadaşlarımız tarafından çekilir. Dilerse kendileri veya bu işten sorumlu arkadaş sitemizi ve üyemizide tanıtçak unsuları vidyoya ekleyerek paylaşır. Bu şekilde diğer kanallardan da aktif üyeler çekilebilir. Mesela Facebook üzerindeki sayfamızdan da günlük yeni ilgi çekici aktif konular paylaşılabilir. Böylece oradan takip eden ve sitede aktif olmayan üyelerde konulara çekilebilir. Yani bu daha da dallandırılabilir.

Buluşmalar konusuna gelirsek. Buluşmalar gerçekten sitemiz içinde etkileşim için çok güzel şeyler. Buluşmalara katılan arkadaşlar daha samimi muhabbetler kuruyor. Böylece konular arasında takip ve yorumlar daha çok artıyor. Bu gruplaşma gibi görülebilir. Ama gerçekten etkileşimi arttırıyor. Bu şekilde bölgesel küçük çaplı buluşmalar iyi olacaktır. Bu daha sonra genel organizasyonlar ile daha da pekişir. Mesela Trakya grubu daha büyük bir organizasyon ile diğer arkadaşlarımızla tanışır. Bu sefer etkileşim daha da artar. Yani bunu gruplaşma olarak görmeyelim. Sosyal bir bağ kurmada ilk adımlar diye düşünelim. Bu yarın 5 kişi arasındaki etkileşimden 20 kişi arasındaki bir etkileşimi ve daha da artarak devam eden bir olaya dönüşebilir. O yüzden bu tarz organizasyonlara mümkün olduğunca üyelerimizin katılmasını tavsiye ediyorum. Biz katılmıyoruz diye bizi dikkate almıyorlar diye düşünmesinler. Sadece bu tarz etkileşimler iletişimi daha da arttırıyor. Tabi ki herkesin imkanları ve vakitleri uymayabilir. Ama elimizden geldiğince katılıma faydalı olmaya çalışalım ve çekinmeyelim. Bazılarımızın okulları ve işleri olabiliyor. Onlarıda hoşgörmeliyiz.