Genç çiftçilere proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek verilecek

Cooookkkk ilginctir ki arkadaslar internette ki basvuru sartlariyla bugun ki seminerdeki sartlar arasinda baya fark varmis oyle cok maddeler varmis ki akillara zarar bi suru madde varmis yani veriyoruz ama isi yokusa suruyoruz almaniz imkansiz gibi birsey diyoruz :) vs. Seyler var maddelerde secim vaadi agzimizdan cikti bi kere yapalim ama cook az kisiye verelim herseyi zorlastiralim alamasinlar olayi olmus .. Sizin bolgenizdede seminer olacaksa veya olduysa maddelere bi bakin derim sayfalarca madde ..

Victor cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cooookkkk ilginctir ki arkadaslar internette ki basvuru sartlariyla bugun ki seminerdeki sartlar arasinda baya fark varmis oyle cok maddeler varmis ki akillara zarar bi suru madde varmis yani veriyoruz ama isi yokusa suruyoruz almaniz imkansiz gibi birsey diyoruz :) vs. Seyler var maddelerde secim vaadi agzimizdan cikti bi kere yapalim ama cook az kisiye verelim herseyi zorlastiralim alamasinlar olayi olmus .. Sizin bolgenizdede seminer olacaksa veya olduysa maddelere bi bakin derim sayfalarca madde ..

Bilinen maddelerin haricinde bahsettiğiniz maddelere örnek verirmsiniz

Bilinen maddelerin haricinde bahsettiğiniz maddelere örnek verirmsiniz
Valla bi abi goz gezdirmis koca dosyaydi dedi .. Bolgenizde seminer olursa bakarsiniz ..
Sicil sorgusu bile yapiolarmis
İsletmen olacak ve gecmiste hayvancilik yaptigini kanitlamak
Gecmise donuk cks olmak
Banka takintilari bile var diyorlar

Direkt ekipman alimina destek yok.Ama koyunuzde hic ekilmeyen bir bitkiyi uretecegim bu ekipmanada ihtiyacim var derseniz ekipmanda dahil oluyo...Ornek:Kekik uretimi yapacagim fide dikim makinasi lazim deyip aliyorsunuz gibi ama tutupda kepce romork su bu bi kac tane ekipman alamiyorsunuz...

vay arkadaş yok böyle bişey ya vermemek için herseyi yapacaklar anlasıldı. cuma günü burdada seminer var katılıyım bakalım neler anlatcaklar paylaşırım burada:)

Çok zekice ama alım satım ve diger kayıtları yaptırana kadar bu süre dolar bence :) hayvancılığa başlamak istemiyorum ama küçük bi destek olursa da çok büyük işletme yapmayı düşünüyorum :)
babanızın üzerinden hayvanları almanız 10 dkkada sistemde halloluyor . cks kayıt olmak gerekiyorsa oda bir günde halloluyor . ben yaptım bnları biliyorum o yuzden. süresi de gecmez 30 gün süresi var:)

Bizim burda akın akın inek için başvuru var. Hesaba vuruyorum Türkiye geneli 200bin ciftci başvursa 4 er hayvan verseler 800bin hayvan ediyor. Bu miktardaki hayvan talebini TİGEM dahi karşılayamaz diye düşünüyorum. Herkese verilmeyeceği belli zaten ancak ilçe başı 10-20 kişiye anca verirler onların yarısıda malum torpilli kesim olur.

Bazı saçmalıklarda mevcut işletme no isteniyor çoğunun zaten hayvanı yokki işletme nosu olsun. İşletme nosu olandanda ahır ruhsatı sormuşlar.
İlçede yıllardır evlerin yanında ahırlar var. Belediyeden ruhsatlı filanda değil. Ruhsatlı olsa zaten ancak imar dışına ahır (mandıra) kurabilirsin ilçe içine kuramazsın. Binası 30bini zaten geçer ve sadece plandı projeydi 5bintl de öle gider. Karma karışık bir durum.

Bitkisel üretime dayalı ekipmana başvuranların önü açık bence çoğuna çıkar. Zaten desteğe bakınca ÇKS ye kayıt tahaütü var,aynı konuda başka desteklerden yararlanmayacağına dair taahhütte var...

ÇKS ye girenler ayda 450 tl yi mecbur ödeyecek...Devlet Boş gezenlere inek verip devlet bağkura sokmuş olacak. İneklere sigorta +KDV binincede bir miktar devlete para ödenecek gibi gözüküyor.

Yani anlayacağınız çiftçilere güzel moral ve şans oyunu gibi umut veriyor o kadar. Hayırlısı..

Son düzenleme:
Bizim burda akın akın inek için başvuru var. Hesaba vuruyorum Türkiye geneli 200bin ciftci başvursa 4 er hayvan verseler 800bin hayvan ediyor. Bu miktardaki hayvan talebini TİGEM dahi karşılayamaz diye düşünüyorum. Herkese verilmeyeceği belli zaten ancak ilçe başı 10-20 kişiye anca verirler onların yarısıda malum torpilli kesim olur.

Bazı saçmalıklarda mevcut işletme no isteniyor çoğunun zaten hayvanı yokki işletme nosu olsun. İşletme nosu olandanda ahır ruhsatı sormuşlar.
İlçede yıllardır evlerin yanında ahırlar var. Belediyeden ruhsatlı filanda değil. Ruhsatlı olsa zaten ancak imar dışına ahır (mandıra) kurabilirsin ilçe içine kuramazsın. Binası 30bini zaten geçer ve sadece plandı projeydi 5bintl de öle gider. Karma karışık bir durum.

Bitkisel üretime dayalı ekipmana başvuranların önü açık bence çoğuna çıkar. Zaten desteğe bakınca ÇKS ye kayıt tahaütü var,aynı konuda başka desteklerden yararlanmayacağına dair taahhütte var...

ÇKS ye girenler ayda 450 tl yi mecbur ödeyecek...Devlet Boş gezenlere inek verip devlet bağkura sokmuş olacak. İneklere sigorta +KDV binincede bir miktar devlete para ödenecek gibi gözüküyor.

Yani anlayacağınız çiftçilere güzel moral ve şans oyunu gibi umut veriyor o kadar. Hayırlısı..
Bağkuru ödemek zorunda mıyız? Hayvanları sigortalanacak mı? Gebe hayvan alabiliyor muyuz yoksa sadece düvemi alabiliyoruz.

Bağkuru ödemek zorunda mıyız? Hayvanları sigortalanacak mı? Gebe hayvan alabiliyor muyuz yoksa sadece düvemi alabiliyoruz.

ÇKS ye girmek demek çiftçisin demek,çiftçi olman ise tarımdan bağkurlu olman anlamına geliyor. Ödemek zorundasın,başka yol yok diye biliyorum. Ha şu var emin değilim ama gelir tespiti yaptırınca gelirin az cıkıyosa belki bagkurun genel sağlık sigortasına düşebilir.

Hayvan sözde 9 aylık dişi düve. 16 aylıkken aşı koyulabiliyor sanırsam. Yani bir 6-7 ay bakmak gerekiyor. Ama su var tigem talebi karşılayamazsa elinde ne var ne yok dağıtır belki. Kesin olarak bilmiyorum.
İlçe tarımdakilerde bilmiyor detayları ne olacağı belirsiz,bilenler varsa yazarlarsa iyi olur.

Bugün yapılan seminerde
Erkek büyükbaş için 7 adet
Dişi büyükbaş için 4 adet
rakamları açıklandı
Fakat şartlar çok agır
Şartları yapsak bile hemen olmuyor birde eleme yapılacakmış
Daha önce bahsettiğim cografi işaretli ürünlere ve bunlar için talep edilen makina ekipmanlarada destek yokmuş
Yerfıstıgı ile ilgili bir proje düşündüğüm için benim niyet başlamadan bitti
Birde diger destekler için deneme yaparım bakalım nolacak