Yine de mantıklı bir adım atılması güzel birşey. Tarımın başına tarımdan anlayan insanlar gelse bu ülke tarımı dedikleri gibi lider ülke olur.
1700 den almisdim dün teslim aldım 20.20 yi yarısını atmayim stoklayim seneye kullaniyim diye düşünüyorum...
Buğday primini hangi tarihten itibaren satılan buğdaylar için ödeyecekler 10 kuruş olarak ?
Biz bugün dap satın aldık krediden 3.84 inme yok
Cifci bir eyleme kalkissin inanin ki terorist ilan ederler bu ulkede bu forumda bile takip ediyorum gercekleri yazan arkadaslarimizi bizim icimizdeki cahil ler terorist mualemesi yapti dusun ki bu haldeyiz birlik olmamiz imkansizÇiftçilerin birlik olması çok zor zaten olamadığımız için bu haldeyiz.Sana alma bende almayacağım der gece gizli gizli atar.Süne ilacı atma arılar ölüyor der yaprak gübresi atıyorum der bir bakmışın süne ilacı atmış.Buğday değerleri iyi gelince sana yukarıdan bakar artislik yapar.Birbirimizle artık o kadar çok uğraşıyoruz ki ufalandıkça ufalandık.Biz de zengin kriz olsun fakir bitsin tarlasını alayım diye bakıyor bilmiyor ki bu işler sırayla 1 gider sıra 2ye gelir 2 gider bir bakmışsın sıra 100'e gelir.
1000 dönüm topraklı 100 çiftçiden, 30'ar dönümü olan 1000 çiftçi daha kıymetlidir.Seçimlerde 100 oy almak için vaat vermek başka 1000 kişiden oy almak için vaat vermek başka.
Acilen birlik olup toplu kararlar almalıyız. Yunanistanın çiftçisinden daha mı korkağız? Daha mı aptalız ? Sadece kralın adamlığına değil, krallığa oynamalıyız.Bu iş sadece çiftçilerle değil ülkesini toprağını seven tüccarlarla birliklerle kooperatiflerle ve üreticisini seven insanlarla olur.Krizi bahane edip zam yapan kan emicilere ortak tavır almalıyız.Sözüm ona 5 ay önce gübre stoğu yapan kurumlara tüccarlara.
Taban gübresi üründe verimi etkileyen en büyük etkenlerden dolayısı ile kesinlikle taban gübresi atılmadan ekim yapılmamalı. 15 kg taban 12 kg üre + 12 kg üre atılabilir. Geçen yıl dekara 71 kg gübre attik. Arpalari sattım ortalama verim 629 kg oldu. Eğer attigimiz nitratlari da arpalar alabilseydi ortalama 750 ile 800 kg alabilirdik. Arpalar 22 kg taban 12 kg birinci üst. + 12 kg ikinci üst gübre ile 629 kg ortalamayı yakaladik. Nitratta attık ama ise yaramadığini düşünüyorum.