Güncel Buğday Fiyatları

Arkadaşlar TMO 22.10.2020 da 175 bin tonluk bir ihale daha açıyor. Sonuçları buradan paylaşacağım. Gecen seferki ihale 257 dolara Tekirdağ liman teslim fiyatı ile sonuçlandı. Ekli dosyayı görüntüle 53155
Bakın arkadaşlar bu abd deki buğday kfs leridir birim miktar 10ton üzerinden hesaplanır bu işlerin uzmanı benim analiz konusunda! 2009dan gelen buğdayın düşen trendi son buldu şuan 5900$ 10tonu yani tonu abd de 590$ kilosu 59cent yani türk lirası cinsinden 4.6try bizde genelde iç piyasada buradaki fiyatın yarısı olur yani şimdilik görüntü 2.3try ki pazarlardada fiyat budur! bu fiyat yükselmeye devam edicek gelecekte 6500$ üzeri durdurulamaz bir yükseliş yaşanıcak aklınıza yazın hiçbir zaman ilk durak 10.700$ olucaktır yanisi ilerde dünya bir gıda krizine hazırlıklı olsun bu yaşanıcak önümüzdeki 5-10yıl arasında çok uzun sürmez siz siz olun tohumluğunuzu bu süreçten sonra daima saklayın biz daha geçen yılın mahsulünü bile satmadık...
BE3A9322-0D0E-42AD-A829-EFA825A2E1CD.jpeg

Artık buğday olsunda nsl olursa olsun düşncesimi başladı piyasadaki .
Protein vs işi yokken buğdaya göz kararı fiyat verildiği gibi .
Abi bu aylarda genelde böyle oluyor, geçen yıl harman ortasında 1260 tl ye buğday satmıştım. kasım ayı sonunda elde kalan (500 kg civari) buğdayın içine tohumluktan kalan kırıklı buğdayıda karıştırıp satmaya götürdüm 1560 verdim o anda tüccar olan akrabam vardı onada neden böyle istikrarsız bi fiyat olduğunu sormuştum talep çok ürün az olduğundan dolayı 1. Sınıf diye bi buğday kalmıyor çünkü değirmenin çalışması için ürün lazım bu durumdada yemlik buğday bile 1. Sınıf ürün olabiliyor dedi arz talep meselesi yani abi ekiliş alanları daralmaya devam ediyor

Bakın arkadaşlar bu abd deki buğday kfs leridir birim miktar 10ton üzerinden hesaplanır bu işlerin uzmanı benim analiz konusunda! 2009dan gelen buğdayın düşen trendi son buldu şuan 5900$ 10tonu yani tonu abd de 590$ kilosu 59cent yani türk lirası cinsinden 4.6try bizde genelde iç piyasada buradaki fiyatın yarısı olur yani şimdilik görüntü 2.3try ki pazarlardada fiyat budur! bu fiyat yükselmeye devam edicek gelecekte 6500$ üzeri durdurulamaz bir yükseliş yaşanıcak aklınıza yazın hiçbir zaman ilk durak 10.700$ olucaktır yanisi ilerde dünya bir gıda krizine hazırlıklı olsun bu yaşanıcak önümüzdeki 5-10yıl arasında çok uzun sürmez siz siz olun tohumluğunuzu bu süreçten sonra daima saklayın biz daha geçen yılın mahsulünü bile satmadık...
Ekli dosyayı görüntüle 53174
Bende tradingwiev den bu endeksi her gün takip ediyorum. Haftalık bazda güçlü yükseliş trendinde. Dolayısı ile yakın zamanda ülkemizdeki 2.5 TL olması gereken seviyelere gelecektir. Anlık olarak 2.39 TL. Lik seviyelerde. İzleyip göreceğiz. Ülkemizdeki fiyatlara 22.10.2020 tarihindeki ihale fiyatları etkili olacaktır. Yakından takip edeceğiz. Selamlar.
IMG_20201015_093533.jpg

Bende tradingwiev den bu endeksi her gün takip ediyorum. Haftalık bazda güçlü yükseliş trendinde. Dolayısı ile yakın zamanda ülkemizdeki 2.5 TL olması gereken seviyelere gelecektir. Anlık olarak 2.39 TL. Lik seviyelerde. İzleyip göreceğiz. Ülkemizdeki fiyatlara 22.10.2020 tarihindeki ihale fiyatları etkili olacaktır. Yakından takip edeceğiz. Selamlar. Ekli dosyayı görüntüle 53176
Çok teşekkür ederim paylaşımın için, eline sağlık, sağol.

Uzunköprü borsasinda buğday 2.13 TL 'yi gördü. Ort fiyat 2.09 TL.

Bugün ciddi bir yükseliş var.
Fiyatların dolar bazında 265 dolara yükseleceğini faiz artışı olur ise doların 7.6 TL ye gerilediğini düşünürsek liman teslim fiyatlar ton olarak 2.014 e geliyor nakliye maliyeti ile en az 2.2 TL olarak olacağını düşünüyorum. Eğer dolar 7.6 TL ye gerilemez ise 2.2 ile 2.5 TL arasında fiyatları göreceğiz.

Fiyatların dolar bazında 265 dolara yükseleceğini faiz artışı olur ise doların 7.6 TL ye gerilediğini düşünürsek liman teslim fiyatlar ton olarak 2.014 e geliyor nakliye maliyeti ile en az 2.2 TL olarak olacağını düşünüyorum. Eğer dolar 7.6 TL ye gerilemez ise 2.2 ile 2.5 TL arasında fiyatları göreceğiz.
Dolar 8 lirayı yakın zamanda görecek 7.6 artık hayal de kaldı gıbı

22 Ekimde para politikası kurulu toplantısı var.
Bakalım faizi kaç puan arttıracaklar.

Dolar 8 lirayı yakın zamanda görecek 7.6 artık hayal de kaldı gıbı
Faiz artar ise bir miktar geri gelebilir. Dolayisi ile kötü senaryoda 7.6 a göre hesap yapmıştım. Her ne kadar kısa vadede buğdayın fiyatı için kurun yükselmesi iyi olsada gelecek için yüksek kur veya oynak kur sebebi çiftçinin zararına olacaktır.
2017 de sıfır traktör alirken 160 ton buğday satmamiz gerekiyordu. Şuan aynı traktöru almak için 175 ton civarı satmamiz gerekiyor haziranda bu rakam 220 ton civarında idi. Fiyatlar yerine oturmaya başladı. Fakat yaz aylarında bu farkın açık olması sebebi ile bir çok arkadaşımız kayba uğradı.

Sinan kardeşim senin tahminler genelde çıkıyor .
Sözünü ettiğin fiyat biz çiftçiler satarken olursa çok iyi olur ama diğer türlüde her bişeyede zam çok olabilir . Gübre , mazot ,ilaç vs.
Teşekkürler abim sağolasın malesef döviz le aynı orantılı olarak yükselir gübre mazot ilaç bu tarz şeyleri erken almakta fayda var

Arkadaşlar şuan tohum ekmedim , nsp olursa bir hafta içinde ekeceğim .
Bu sene çoğunluk arpa ekeceğim , az bi yere tohum tutma amaçlı buğday ekeçeğim .
Bu yazılanları okudukca eldeki arpayı satıp buğdaymı eksem ne dersiniz .
Arpada fiyat durumu nsl olurki .
Abi arpa her sene ıyı seyrediyordu ama bu sene farklı oldu hayvan yeminden ise insan yemi daha fazla değer kazandı besi ihtıyacı da az olacak gıbı ama illaki fiyat yükselmesi olacaktır da İnş fazla olur

Merhaba arkadaşlar.
Buğday endeksi ekranda görüleceği gibi haftalık bazda yukseliste idi. Yakın bir zamanda kurunda etkisi ile 2.5 TL seviyelerine geleceğini söylemiştik. Bu sabah hızli bir yükseliş olduğunu görüyoruz bugün için 2.45 Tl seviyelerine ulaştı. Edirne borsasında da fiyatın yükseldiğini gördük. 22.10 daki TMO ihalesi fiyatta çok fazla belirleyici olacaktır.
IMG_20201016_111254.jpg
IMG_20201016_111711.jpg