Güncel Buğday Fiyatları

TMO nun bu yıl yaptığı 6. ekmeklik buğday ithalat ihalesinde 385 dolar/ton olmuş fiyat. Dışarıda sürekli artıyor demekki Çin 357 dolar dan alıcam demişti ama bulursa alır artık buğdayın ton fiyatı bu gidişle 2022 yılında 450-550 dolarlara çıkarsa fiyat Türk lirası olarak 6-7 liralara ulaşabilir.

Hayır işin ilginci 385 dola bugünkü kurla 4650 yapıyor deniyor, peki TMO neden hala tonu 2650 den ucuz buğday veriyor un fabrikalarına,

Bu işleri anlayan çıkmadı, bütçe açık vermiş ama hazinede para çok fakire ucuz ekmek yedirecekler and içmişler vesselam.

Habere göre 4650 ye al 2650 ye sat aradaki farkı milletin sırtına yükle gitsin mi demek oluyor bu hakkaten.

Bir tafatanda Tigem buğdayını 5320 TL ye sattı haberi var.

Gerçekten kimin ne yaptığı belli değilmi?

Alın size iki haberin linki, tabi yine ulusal kanallarda gündem olmaz, milletin haberi olmasın isteniyor heralde çok ilginç.


 
Arpayı 4500 liraya alıp şu ana kaç liradan arpa satıyor TMO hakkaten bilen yazsın, pahalı al ucuz sat bu işin mantığını çözen varmı?

Tamam Tarım bakanlığı direk Hazine ve Maliye ye bağlı çalışıyor olabilir, iyide Hazinede para çok diye bu işleri yapmanın mantığı neden açıklanmıyor?

Madem öyle hazine herşeyi dışardan alsın gelsin yarı fiyatına dağıtsın olmazmı?

 
Hazine dışardan traktör ekipman alsın gelsin geçen yılki fiyattan satsın almazmısınız?:ROFLMAO:

Dışardan aldığı petrolü mazot yapsın geçen yılki fiyattan satsın almazmısınız? :ROFLMAO:

Dışardan gübre alsın getirsin geçen yılki fiyattan satsın, oh mis gibi 6 da 1 fiyatına almazmısınız.:ROFLMAO:
 
  • Beğen
Tepkiler: Yenikentli123
Bu arada bizi aç kurt yaptın ya neyse, bozkırların aç bozkurt toztoprak. :ROFLMAO:

Bu hale getirenler utansın demek lazım.

Tövbe yaaa ağlanacak halimize gülüyoruz işte ne yapalım,

hayır gülmeyelim tamam ama bu yapılanlara kızmayacaksak bu yaklaşımlarımıza gülmeyeceğiz demektir.

Bu yapılanlara kızacaksak olaya yaklaşımlarımızada güleceğiz elbet.

kızgınlığımdan gülüyorum.

Bakın millet kafayı yedi gübresiz ektim şimdi ne yapsam diye?

Kara kara düşünüyo, biliyo gübresiz ekti eline avucuna ne geçeceğini.

Acaba son umut üstüne bişey atarken bi numara çeksem işe yararmı, atmadan ne yapabilirim bi formül varmı?

Etkili ucuz yollu bir formül yok ama eğer bir düzen olmuş olsa işini tıkır tıkır yapan insanlar böyle çıkmaza sürüklenirmiydi?

Belediyeler ekim zamanı tohum yardımı yaptılar gübre yardımıda yapmaya başlayanlar oldu kendi çapında, hazineye duyurulur kulakları açıksa ne diyim belki hazinede gübre yardımında bulunur.

Bir haberde üreticinin tarım ekipmanı alamamasından geldi size aşağıya görselliyorum.

Doların artması herşeyi altüst etti, böyle olmaz, hiçbişey düzen içinde gitmiyor, kim nasıl işini yapacak, 6 ay sonra herşey oturacakmış, 6 aya kim öle kim kala sene geçtimi üreticilikte kınayı yakarsın ki ekim zamanı geçti artık gübresiz ekilenden bişey bekleme örneğin.

ee ekipman satmazsa makinacı bayi satıc, ı dahada bir sonraki yılı beklesin olur üretici , herşey altüst ama ne hikmetse doların yükseltilmesinden yeni ekonomik model uygulamaktan dolayı hiç rahatsız değiller, aksine çok mutlular, kabak kimin başına patlıyo umurlarında değil.


1638002936832.png
 
Gübresiz ekim yapanlara tavsiyem
A.s %21 gübre uygulasınlar 10-15kg. yılbaşına kadar uygun bir dönemde en azından bugdayin topraktaki fosforu daha iyi bulmasini saglarlar hemde az biraz azot takviye etmis olur.Daha sonra Şubat ayı gibi minimum 10-15 kg üre
Mart ortası gibi de yine 10-15kg üre uygulasınlar.Nitrat ile zaman kaybetmesinler kesinlikle üre gübresi ne yönelsinler az veya çok imkan dahilinde uygulamaya çalışın derim.nitrat zaman ve para kaybıdır.
 
  • Beğen
Tepkiler: toztoprak
Gübresiz ekim yapanlara tavsiyem
A.s %21 gübre uygulasınlar 10-15kg. yılbaşına kadar uygun bir dönemde en azından bugdayin topraktaki fosforu daha iyi bulmasini saglarlar hemde az biraz azot takviye etmis olur.Daha sonra Şubat ayı gibi minimum 10-15 kg üre
Mart ortası gibi de yine 10-15kg üre uygulasınlar.Nitrat ile zaman kaybetmesinler kesinlikle üre gübresi ne yönelsinler az veya çok imkan dahilinde uygulamaya çalışın derim.nitrat zaman ve para kaybıdır.
Biliyorlardır muhtemelen bilmezlermi yaptıkları işi.

Ama zaten üreye 11 bin lira falan verecek durum yok diyorlar

Bu durumda akıl verme para ver, yada akıl verin ama çok az maliyete nasıl verim alırım formül varsa onu bilen söylesin diyorlar, üstelik kuruda üre attın yağışı bulamazsa daha çok yanar, hadi sulu yerini yapsın, kuru napsan gitti zaten taban gübresiz kaldı, mesele zaten gübresiz yada çok ucuza bir formül yani olmayacak iş vesselam.

Yönetimin tepede mali bilmişleri paraya değer kaybettirme illüzyonuna başvurması durumunda diğer sektörlerde uyguladığı politikalar düzenlemeler işlemez hale gelmiştir, zaten son 8 yılda yıllık ortalama yüzde 19,5 olan paranın değer kaybı, tarım sektöründe borcu bir sonraki yıla devrederek idareten götüren üretici haline getirmişti insanları.Tarıma mal veren satan tüm sanayiyi esnafı paranın daha yüksek değer kaybetmesiyle felç etmiş, üretici ekemez, gübreci gübre satamaz, tarımsal ekipman satan satamaz ve dolaylı olarak ona imalat yapanda imalat yapamaz hale gelerek düzeni işleyişi bozmuştur, bırakın kendi planladıkları tarımsal ekipman desteklemeleri bile işlemez düzenin parçası haline gelmiş, zaten işleyemeyen topallayan sistem işlemez yürümez felç olmuştur.

Kendi olanını düzenini işleyişi bozan, nasredin hoca gibi kendi bindiği dalı kesen yönetim olmaz, olmamalıdırda lakin 21. yüzyılda hala oluyor işte.

İstikrar olmadan olmayacak işler.

Her yıl ortalama yüzde 15-20 paranın değer kaybı o kadar etkilemez süründürür, ama yüzde 45- ler 60 lar satıcı enayi değil sermayesini eritmez, üretici girdiye yetişemez borcuna hiç yetişemez, imalatçı bunlardan talep gelmese işi zaten olmaz, işler felç olmuş 6 ay sonraya gün versende hiçbir düzen tutmaz dönmez bu oranlarda paranın değer kaybı olunca işler vesselam.
 

Bugday yukselmese ciftci perisan olur, sakir sakir ekmek zammi geliyor bu sefer de millet perisan. Akilla ,mantikla adaletle yonetmek lazim, hizli davranmak lazim. Sokaga cikariz demekle de cikarmayiz demekle de iyi yapilmiyor. Sorumlu olanlar yonetimden uzaklastirilmali. Tarim bakani hemen degismeli mesela.
 
Kahveci doğru konuşmuş, eğriye eğri doğruya doğru diyemediğimiz noktada yanlışa sürüklenir herşey,

TL nin yüksek oranda değersizleştirilmesi 6 ay sonra iyilik getirecek mantığıyla yanlış olsada yapıldı, herşeyin fiyatı astronomik artıyor şimdi,

ardından gıda komitesi karar aldı un regülasyonu yapılacak, ama oda yanlışın üzerine yanlış oldu, yanlış başka bir yanlışla kapatılamaz.

tüketici bu durumda en kazançlı.



 
çiftçi sattı harmanda tüccara geçen ürün para etti

artık önümüzdeki harmana ne fiyat oluşacağını göreceksiniz,

zaten fiyat sürekli yukarı yapmaz

şu olabilir, yeni denedikleri ekonomik model döner deneme yapanları vurur döviz kontrolden çıkar çok daha fazla yükselişler yaşanırsa, buğday fiyatıda düşmez artar, yok denedikleri model tutar döviz Mayıs Haziran ayına düşüş sergiler 10-11 liralara gerilerse bu sefer buğday fiyatında harmana düşüş kallavi olur, bunun gıda ve enerji krizi döneminde olması ihtimali azda olsa var, ekonomik model denemesi tutup tutmayacağıda ayrı konudur, genelde teorik modelleme üzerinden bişey tutmaz ama Nasreddin hocaya sormuşlar göle maya çalınırmı hocam naptın sen, ya tutarsa demiş? böylede bir durum var.
 

2022 Temmuz ayına buğday 2.8 lira olursa diye hazırlıklı olmak lazim gözlemlediğim kadarı ile buğday ekimini çiftçi borclanipda yaptı tohumu gübreyi mazotu yüksek fiyata aldı ve muhtemelen de çoğu çiftçi peşin para yerine vadeli satın aldı.
insallah yaza buğday değerini korur da ağır bir yükün altında kalmayız yoksa çoğu çiftçi taklaya gelir.
 

Benzer Konular