Evet kesinlikle kuruda bir kat cektik bu ikinci aykırıÇizel kuruda daha verimli sanki
Evet kesinlikle kuruda bir kat cektik bu ikinci aykırıÇizel kuruda daha verimli sanki
mazot bitti parçada kırıldı.
Kolay gelsin bereketli olsun![]()
arpa ve yulaf tohumuda saçtım bu gün.
![]()
arpa ve yulaf tohumuda saçtım bu gün.
Dün aynını yaptik toprağım, karatoprak yerlerde diskaro biraz toplar gibi oluyordu. Bugün demir merdane ile bastirdi baba. Kurumadan çimlense bari.![]()
vambeyle tohum kapatma.
Vanvey değil de fırfırla ekenler goble ile kapatıyorlar burada vanvey denen alet yok burda![]()
vambeyle tohum kapatma.
benimde bit tarla çok yaş çıktı topladı hep ortak bir merdane vardı köyün bana sıra gelirse bide tepeyim.Dün aynını yaptik toprağım, karatoprak yerlerde diskaro biraz toplar gibi oluyordu. Bugün demir merdane ile bastirdi baba. Kurumadan çimlense bari.
goble sürülmüş gibi yapar çok topaçlı olmuyomu.Vanvey değil de fırfırla ekenler goble ile kapatıyorlar burada vanvey denen alet yok burdakolay gelsin üzerine tapan yada log cekecek misiniz
Hayir zaten cok kavis acmadan yapıyorlar ve siz ekerken toprak daha baya tavli bizim burda boyle ekmezler kurumasi beklenirgoble sürülmüş gibi yapar çok topaçlı olmuyomu.
tavıyla çıksın diye öyle ekiyoz.Hayir zaten cok kavis acmadan yapıyorlar ve siz ekerken toprak daha baya tavli bizim burda boyle ekmezler kurumasi beklenir
Hayırlısı abi ekerken toz çıkar bizim burda mibzerle ekiyorlar genelde böyle firfırla eken cok az.kişi vartavıyla çıksın diye öyle ekiyoz.
bu fotodaki en kuru olan tarla burayı yoncadan bozdum kuru sayılır.
Birtane soğandan çıkma yazdan sürüp Aysan çektim tavı çok iyi kendi tavıyla çıkar büyük ihtimalle.
üçüncü parça yine yazdan sürüp Aysan çektim toprak yaş çıkıyo ön tekerlere vanbeylere sarıyo yerine göre pek içime sinmedi ama başlamışken ektim artık.
tarlalar küçük 8-4-4 mibzerle ekilecek diye bekle dur hiç gerek yok.tarlanın biride taşlı hatta taş ocağı gibi üste birde mibzer öderiz.Hayırlısı abi ekerken toz çıkar bizim burda mibzerle ekiyorlar genelde böyle firfırla eken cok az.kişi var
tarlalar küçük 8-4-4 mibzerle ekilecek diye bekle dur hiç gerek yok.tarlanın biride taşlı hatta taş ocağı gibi üste birde mibzer öderiz.
sizin tarlalarınız çok büyük bizim köyün tüm arazisi kadar tarlası olanlar var forumda [emoji2]
şimdi çok saçma gelicek ama tapan ne[emoji2]yok be abi ufak tarlalarda var 50 20 30 100 dönüm gibi tüm tarlalari olanlarda var mibzeri olanlar piyasaya ekiyor ondan millet üstüne sadece tapan cekiyor bitiriyor
taşlı yer hep sıkıntı oluyor tohum tam cikmaz buyuk taşlar varsa bicerken enginden bicilmez tarla
![]()
Bunun ustundeki log olmayan sekli abi bu resimdeki loglu tapanşimdi çok saçma gelicek ama tapan ne[emoji2]
bu farklı birşey bundanda bizim köyde yok bizde merdane dediğimiz bu alet kullanılır.Bunun ustundeki log olmayan sekli abi bu resimdeki loglu tapan![]()
![]()
Abi bu senin attığının düz sekilde silindir olanı var birde log aleti. Senin attığın ekilmis yerde nasil yapıyor toprağa iyi baski veriyormubu farklı birşey bundanda bizim köyde yok bizde merdane dediğimiz bu alet kullanılır.
![]()