hangi marka yemi kullanıyonuz...

Ynt: hangi marka yemi kullanıyonuz...

fabrikasyon yemlerde anormal süt verimi artışına şüpheyle bakılması gerekliymiş arkadaşlar. Ucuz olduğu için kullanılan üre kısa vadede süt artışı da sağlıyormuş fakat uzun vadede hayvanın metabolizmasını ciddi şekilde bozuyormuş. Yem mümessillerinin hepsi üre kullanılmadığını idaa ediyor ama bazılarının kullandığı kesin. Şu an zirve yem kullanıyoruz, bilgisi olan varsa paylaşırlarsa çok memnun olucam.

GENÇ EYMIRLİ link=topic=34318.msg930774#msg930774 date=1414608797' Alıntı:
geçen sene süt yemi pro yem kullanıyordüm bu sene süt beri hepsi de c.p yem

Ben de yakında kuracağım besi çiftliğinde Proyem veya CP yem kullanmayı düşünüyorum, Proyem den ayrılmanızın özel bir sebebi var mıdır?

Guney46 link=topic=34318.msg930967#msg930967 date=1414662135' Alıntı:
Ben de yakında kuracağım besi çiftliğinde Proyem veya CP yem kullanmayı düşünüyorum, Proyem den ayrılmanızın özel bir sebebi var mıdır?
öncelikle maddi yönden . Pro dan c.p yeme geçtiğimde c.p yı danalar daha bi iştahli yiyordu.

besa yem kullanıyoruz ama veterinerim cp yemi tavsiye etti.köyde birkaç kişiye cp yem kullandırmış çok faydasını gördüklerini söylemişti.Yemimiz bitsin bizde cp yeme geçeceğiz biraz pahalıymış heralde.

ali şen link=topic=34318.msg958816#msg958816 date=1421457436' Alıntı:
besa yem kullanıyoruz ama veterinerim cp yemi tavsiye etti.köyde birkaç kişiye cp yem kullandırmış çok faydasını gördüklerini söylemişti.Yemimiz bitsin bizde cp yeme geçeceğiz biraz pahalıymış heralde.
Cp yemi bende tavsiye ederim.Kuzu besisinde Kulusan yemde güzel oluyor.

Ben proyem kullanıyorum biraz s laj biraz pancar kuyruğu dişiside erkeği de zayıf hayvanlar arpa kırmasıda veriyorum süt yemi pro 41 besisi spr tosun biara cp ye geçtim aldığım firma kar arttırmak için abalı oğlu satmaya başladı zam geldi vs tekrar proyeme döndük cp yi kocaelide heryerde bulamıyorum özellikle kartepe civarında proyemi köye kadar geyiriyorlar bazen adapaxarından filan alıyoruz ama memnun değilim cp ye geçcem yine cp kullanırken dölltutma sorunu yoktu

Allah ne verdiyse ne üretebildiysem veya sezonda ne alabildiysem ... arpa buğday mısır .. yonca vb. onu karıştırıp veriyorum... yem firmalarına güvenmiyorum...:)

rota yem kullanıyorum.adamlar olaya farklı bakıyor.konsantıre yemleri var danalara 8 aylıktan sonra 2 kg fb yemi doyabilesiye arpa ineklerede mix diye 30 proreinli yemi var 1kg yem 1 kg tahıl yem maliyetini aşağıya çektik