Öncelikle kaporta kabin içi dizayn ve teknik özellikler olarak şahsi fikrim olarak beğendim. Eğimli kabin yapısı biraz sıra dışı gibi geliyor ama kabin içini beğendim açıkçası.
Traktörün eğimli kaporta yapısı ve tek parça bombeli ön camı sayesinde ön yükleyici gibi ataşman kullanmak için gayet güzel olacağını düşünüyorum.
Hattat modern seri olarak 2015 yılında mevcut A serisi yerine T serisini piyasaya sürdü, haliyle iki seri arasında benzerlikler olmasını normal karşılıyorum.
Traktörün güç grubu olarak Perkins Euro 4 seviyesi Commonrail motor bulunuyor. Ülkemizde Perkinsin genellikle Euro 3 seviyesi motorları bulunuyor. Başka bir markada Euro 4 Commonrail Perkins motor varmıydı tam hatırlamıyorum şimdilik.
24 ileti 24 geri mekanik buçuk şanzıman o yıllarda Hattat satıcıları tarafından çok methedildi, ileti geri olarak debriyajsız şatıl varmıydı hatırlamıyorum ama yoktu galiba.
Arka sağ hidrolik kaldırma kolunun pistonlu yapılması ve pistonlu orta kol bulunması çok güzel, tam pullukçu işi, büyük kolaylık. Erkunt lüks serisi de böyle yan ve orta kolları pistonlu.
Yine 8 adet hidrolik güç çıkışı olması çok iyi, 2 takım yani 4 tanesini orta kol ve yan kol kullanıyor.
Arka çekiş demiri sağlam duyuyoruz. Güzel tasarlanmış.
Kompresör olması çok güzel, opsiyonel olarak havalı römork freni de eklenebiliyor.
Kabin içi güzel ve kullanışlı tasarlanmış. Klasik seriye göre çok güzel olmuş. İniş biniş ve kullanım alanı iyi.
Ön cam tasarımını beğendiğimi yineliyorum.
Havalı sürücü koltuğu ve hostes koltuğu olması güzel.
El gazı olarak bence daha kullanışlı olmalıydı, az uzakta kalıyor, uzun çalışma saatlerinde ayak dinlendirmek için yada sabit gazda devirde çok lazım ediyor el gazı.
Vites kolları boyutu az büyük ama ona takılacak değilim, buçuk kolu da yine kabul edilebilir yerde.
İleri geri mekik kolu konumu çok güzel olmuş, sol elle direksiyon simidi altında ve iniş biniş için engel değil.
Traktörün elektronik lift kumanda potansiyometreleri traktörün bir parçası gibi duruyor, böyle teyp gibi kutu içinde değil farkı yerlere dağıtılmış ve iyi olmuş.
Traktörün çeki ve hassasiyeti elektronik olarak kontrol ediliyor, kontrol potansiyometreleri gayet güzel konumunda bulunuyor, derinliği yani pozisyonu ayarlayan potansiyometre büyük ve el altında bulunuyor, diğer ayarlar her dakika lazım etmediği için daha geride.
Arka hidrolik kolların destek pistonları çok kalın, güven veriyor.
Çamurluk üstünde hidrolik kolların indirme kaldırma butonları olması güzel olmuş.
Kabin içindeki hidrolik güç çıkışı kontrol kolları konumu çok güzel. El altında kalıyor.
Elektronik 4x4 ve diferansiyel kilidi olması iyi olmuş, elektronik lift tuşu yerleri güzel, tüm elektrik anahtarları kolay ulaşılabilir yerlerde.
Klima kontrol ünitesi güzel, kalorifer anahtarı da keşke aynı panelde olsaydı.
Kabin üstü aydınlatmalar cömertçe konulmuş, yan bölge aydınlatma var, arka tarafında 4 adet aydınlatma var.
Traktörün teknik özellikleri.