Ynt: Hattat tan YENİ BİR DEVRİM. 240s
Benim şahsen düşüncem eğer traktör gerçekren kaliteli çıkıyorsa o zaman üzerinde Uzel yazmış veya Hattat yazmış beni ilgilendirmiyor. Şu an zaten üzerindeki motor kiti itibariyle , Uzel 240 dan çok üstün. Çünkü Uzel 240 hala dünyada terkedilmiş motor kiti Perkins Ad3152 yi kullanıyor. Bu kit 135 lik döneminden gelen eski bir teknoloji. Üstelik şu an perkins firmasının ad3152 üretimi bile yok. Uzel kendi üretiyor ve üzerine uzel amblemi koyuyor. Malesef bu motorda tork olarak ve performans olarak tatmin etmiyor. Özellikle turbo ilaçlama makinalarında motor çok bayılıyor. Burada bir kurnazlık var. Çünkü Uzel Hattatın yaptığı gibi yeni nesil perkins 1104d yi kullansa traktörden elde ettiği kar marjı düşecek. Bu anlattığım uzelin eksisi birde artısı var ki traktörün diğer malzemeleri gerçekten kaliteli. Hattat şu an motor olarak 1 adım hatta 5 adım önde. Eğer traktörün diğer aksamları şanzuman,hidrolik,döküm kaporta, boya, vb kaliteli ise bence tutulmaması için hiçbir sebeb yok.Bakalım onuda zaman gösterecek.