Hidrolik hassasiyet kolu çalışmıyormu?

Selamın aleyküm abiler 2016 yılında tt55 traktör aldık 200 saatteydi aldığımızdan beri koltuğa yakın olan kol arka hidrolik kollara etki etmiyo bi kac ay önce tt50 modelinde deneme şansım oldu onun olması gerektiği gibi çalışıyor daha önce başına gelen varmı yada bu traktörler de hidrolik vanası vb bi durum söz konusumu bizden önceki sahibi iptal ettirmiş olabilirmi. Ustaya gitmeden hallolabilcek bi durum mu. Video linkini bırakıyorum yardımcı olup tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim teşekkür ederim.

Arkada ekipman takılı değilken anlayamazsınız. Pulluk ya da kültivatör takıp toprağa batırdığınızde derinliği ayarlamak içindir o kol.
Bir anlamda sağdaki mevkii kolu soldaki derinlik koludur.

Boşta iken normalde kaldırmaz o kol zaten pulluk vs takılı iken deneyin arkadaşın dediği gibi pulluk vs sürüm yaparken deneyin derinliği ayarlamak için derinliği ayar yaptıktan sonra da sıra başlarında liftomatik ile kaldırıp indirin

A. Selam koltuğa yakın hassasiyet çamurluk tarafı derinlik ayarı için. Tt 55 hassasiyeti nereden alıyor bilmiyorum, hassasiyet ekipman yok ikende çalışır hidrolik kollar tam inik konumda hassasiyet kolu 10 ve 11 rakamları arasında kaldırması lazım.

Abi arizan var yaptirmadan nasil kullandin bu kadar zaman pulluk veya patlatma tarzi hassasiyet isteyen ekipmanlar kasmadimi hic kullanim.klavuzu varsa oradan biraz bak olmadi ben resim cekip yüklerim ama tt klavuzu heryerde vardir

Bizim başımıza geldi. Tt55 çift çeker bayiden sıfır almıştık. Traktör pullukta yürümüyodu. Hassasiyet yoktu içteki kol görev yapmıyodu. Servis hassasiyeti sağlayan küçük bi parçadan bahsetti. Platformu kaldırıp arkasını dağıtmışlardı

Kollarin ikiside her zaman kaldirmasi lazim.Arkada hassasiyetin kivrimli buyuk yayi vardir.Onunla govde arasinda bir parca olur.Yolda vs gibi durumlarda kapali olmasi lazim.Tarlada o parcayi aradan almassaniz hassasiyet calismaz ve yay kirilir.

Kaldırması gerekir fakat kaldirmiyorsa;
Arka yaprak yayın kilitinin açık olması gerekir.
Kapalıysa yay yaylanma görevini yapmaz.
Bir bakın, olmazsa servisi arayın.Başka birşey aklıma gelmedi.
Ayrıca kol kolaymı çekiliyor. Halatı veya bağlantısı çıkmış olabilir.
Bir kişi size yardim etsin.Siz kolu hareket ettirin.Arkada duran hareketin gövdeye iletildiğini görebiliyor mu baksın.

Abi arizan var yaptirmadan nasil kullandin bu kadar zaman pulluk veya patlatma tarzi hassasiyet isteyen ekipmanlar kasmadimi hic kullanim.klavuzu varsa oradan biraz bak olmadi ben resim cekip yüklerim ama tt klavuzu heryerde vardir
Fazla pulluk ta kullanılmıyo o yüzden üstüne fazla düşmedim senelik 5 10 dönüm yer işliyoruz bu sene biraz daha fazla ekecegiz ustaya gösterdim ya iptal edilmiş yada kama sıyırmış dedi bence iptal edilmiş gibi geliyo çünkü aldığımızdan beridir çalışmiyo patlatma takmiyoruz genelde yonca yulaf cayır biçme balya gübre taşıma işlerinde kullanılıyo.

Bizim başımıza geldi. Tt55 çift çeker bayiden sıfır almıştık. Traktör pullukta yürümüyodu. Hassasiyet yoktu içteki kol görev yapmıyodu. Servis hassasiyeti sağlayan küçük bi parçadan bahsetti. Platformu kaldırıp arkasını dağıtmışlardı
Kabinli miydi traktörunuz traktörunuz kaç modeldi servis ne kadar ücret aldı.

Kollarin ikiside her zaman kaldirmasi lazim.Arkada hassasiyetin kivrimli buyuk yayi vardir.Onunla govde arasinda bir parca olur.Yolda vs gibi durumlarda kapali olmasi lazim.Tarlada o parcayi aradan almassaniz hassasiyet calismaz ve yay kirilir.
O yayın iki yaprağı arasında dil gibi bi parça var pullukta yukarı kaldırıyorum zaten onu ama bu sorun daha farklı hocam senin bahsettiğin yaprak yayı devreye sokan parça yanlış bilmiyosam.

Kaldırması gerekir fakat kaldirmiyorsa;
Arka yaprak yayın kilitinin açık olması gerekir.
Kapalıysa yay yaylanma görevini yapmaz.
Bir bakın, olmazsa servisi arayın.Başka birşey aklıma gelmedi.
Ayrıca kol kolaymı çekiliyor. Halatı veya bağlantısı çıkmış olabilir.
Bir kişi size yardim etsin.Siz kolu hareket ettirin.Arkada duran hareketin gövdeye iletildiğini görebiliyor mu baksın.
Turuncu ile işaretledigim kol yani koltuğa yakın olan hassasiyet kolu diğer pozisyon koluna göre daha zor hareket ediyo.
Screenshot_20200420_022224.jpg

Kabinli miydi traktörunuz traktörunuz kaç modeldi servis ne kadar ücret aldı.
Tenteliydi. Traktör garanti sürecindeydi. Garantiden yapıldı. Hatta servise anlatıyırum 1 sene boyunca kabul etmiyodu öyle bişi olmaz diyodu. En son bizde 2 tane tt55 vardı. 1 sene sonra çift sürerker bayiyi aradım gelin traktörünüze bakın diye. Servisi gönderdi özür dilediler. Traktörün değişimini istedim :)) ama tamir edip verdiler

Turuncu ile işaretledigim kol yani koltuğa yakın olan hassasiyet kolu diğer pozisyon koluna göre daha zor hareket ediyo. Ekli dosyayı görüntüle 47577
Levye nin hareketi;gövdenin içine giriyorsa,ve yine de kaldırmıyorsa,
Arkadaşın dediği gibi içeride mil sıyrılmış olabilir.
2016 sonunda ben 6556s aldım.Fakat hidrolik kumanda kolları o kadar sıkıydı ki kullanamadık.
Sonra servisi kumandaları söktü. Fiberleri sıkıyormuş, taş gibiydi kollar.
Şimdi rahatladı kumanda kolları.

Levye nin hareketi;gövdenin içine giriyorsa,ve yine de kaldırmıyorsa,
Arkadaşın dediği gibi içeride mil sıyrılmış olabilir.
2016 sonunda ben 6556s aldım.Fakat hidrolik kumanda kolları o kadar sıkıydı ki kullanamadık.
Sonra servisi kumandaları söktü. Fiberleri sıkıyormuş, taş gibiydi kollar.
Şimdi rahatladı kumanda kolları.
Aşırı bi sertlik yok abi çamurluga yakın olan kol zaten baya yumuşak götürcem bakalım inşallah fazla bi masraf çıkmaz başaklarda vana var hidrolikleri ayarlayan acaba içerde öyle bi şey mi var diye düşünüyorum ama inşallah kolay hallolur.

Aşırı bi sertlik yok abi çamurluga yakın olan kol zaten baya yumuşak götürcem bakalım inşallah fazla bi masraf çıkmaz başaklarda vana var hidrolikleri ayarlayan acaba içerde öyle bi şey mi var diye düşünüyorum ama inşallah kolay hallolur.
Hema hidrolik muhakkak vardir ayari