Aksu mu başka birşey mi ekelim. Hangileri daha dayanıklı ve verimli
Domuz sorunu var mi peki. Bizim çorum yozgatta domuz sikintisindan nohut eken azaldi. Ekenlerde gece gündüz bekliyorlar başında ellerinde tufeklerBen çiftçilik ile bu sene 2 Nisan'da nohut ekimi ile başladım. Internetten araştırarak tohum ve ilaç-gübre uygulamaları yaptım. Bu forumdan haberim yoktu tabiki (keşke olsaydı). Kilosu 10tl den 500kg hasanbey tohum alarak 25-30 dönüm yer ektim. Sağolsun aşağıda linkini verdiğim Yusuf bey yardımcı oldu. Ama yazın anlık bastiran sıcak ( bizim buralarda sam vurdu derler) ve sonrasinda dolu yağışı nedeniyle verim alamadık. Yani zarar etti... Toplamda 1-1.2 ton kadar urun aldım. (Kısmetimizde bu varmış) Kazan'da dönüme 200kg, pursaklarda 200kg/da ve Dodurgada 180kg/da verim verdi. Verimi 400kg/da a kadar çıkabiliyor muş!!!
Bu sene de 35 dönüm hasan bey deneyeceğim elimdeki nohutlarla..
Hayırlısı....
http://nohuttohumu.blogspot.com.tr/p/blog-page_1.html?m=1
Bu linkte nohut çeşitlerini yusuf bey anlatmış faydalı olabilir...
Bursa yöresinde de domuz çok arttı, beklemekle de başa çikmiyor, köyün yakinindaki tarlalar ancak ekiliyorDomuz sorunu var mi peki. Bizim çorum yozgatta domuz sikintisindan nohut eken azaldi. Ekenlerde gece gündüz bekliyorlar başında ellerinde tufekler
30 dekara 500 kilo tohum çok değil mi mesela fasulye 8 kilo sam mahvetti çoğunu doluyu hatırlayamadımBen çiftçilik ile bu sene 2 Nisan'da nohut ekimi ile başladım. Internetten araştırarak tohum ve ilaç-gübre uygulamaları yaptım. Bu forumdan haberim yoktu tabiki (keşke olsaydı). Kilosu 10tl den 500kg hasanbey tohum alarak 25-30 dönüm yer ektim. Sağolsun aşağıda linkini verdiğim Yusuf bey yardımcı oldu. Ama yazın anlık bastiran sıcak ( bizim buralarda sam vurdu derler) ve sonrasinda dolu yağışı nedeniyle verim alamadık. Yani zarar etti... Toplamda 1-1.2 ton kadar urun aldım. (Kısmetimizde bu varmış) Kazan'da dönüme 200kg, pursaklarda 200kg/da ve Dodurgada 180kg/da verim verdi. Verimi 400kg/da a kadar çıkabiliyor muş!!!
Bu sene de 35 dönüm hasan bey deneyeceğim elimdeki nohutlarla..
Hayırlısı....
http://nohuttohumu.blogspot.com.tr/p/blog-page_1.html?m=1
Bu linkte nohut çeşitlerini yusuf bey anlatmış faydalı olabilir...