Merhaba, bu yıl ikinci ürün olarak Danelik mısır eken yada ekecek olan var mı? Yada bu konuda tecrübesi olanlar paylaşabilir mi? Buğday dan sonra Pioneer 1570 ekmeyi düşünüyoruz. Bölge Manisa/Akhisar.
Son bir kaç yıldır bizim bölgeye Aralık ayına kadar yağmur yağmadı desek yeri var. Kurak geçiyor ve ekimler Kasım sonuna hatta Aralık ortasına kalıyor. Çok tecrübemiz yok ama illa ki o zamana kadar kurur diye tahmin ediyoruz. Ayrıca silajlık 30 kuruştan alacak birilerini bulduk ama bana az geldi fiyatı.Kislariniz nasil gecer 2. Urun tane sert kista veya sonbaharda riskli olur haziranin ilk 10 gununde ekersen bi nebze sansin olur kurumayi beklemeden nemli hasat etmen lazim 25 nemde hizli kuruyan fao 500 urun tercih et
Slajlik 30 kurus gayet iyi rakam slajlik ekersen fao 800 grunu misirlara yönel hem slaj kalitesi hemde yesil aksami güzel olur ben 2. Urun slajlik olarak may rx9292 ekiyorum slaj kalitesi tanelik cins oldugundan cok yüksek kilo olarak düşük ama benim gibi kendi hayvanina eken kisi kaliteye onem verir ben slaj alcak olsam 400 verir danelik cinsten misir slaji almayi tercih ederdim.Son bir kaç yıldır bizim bölgeye Aralık ayına kadar yağmur yağmadı desek yeri var. Kurak geçiyor ve ekimler Kasım sonuna hatta Aralık ortasına kalıyor. Çok tecrübemiz yok ama illa ki o zamana kadar kurur diye tahmin ediyoruz. Ayrıca silajlık 30 kuruştan alacak birilerini bulduk ama bana az geldi fiyatı.
Akhisar lı hoşgeldin pınarbaşından arkadaşım var gelmiştim bir kereBuğdayı kaldırıp sonra da alabora çektirip Ekim yapmayı düşünüyoruz. Tabii bizde yok umarım bulabiliriz. Bir videoda gördüm çok hoşuma gitti. Daha önce alabora uygulamasını yapan var mı?
Evet söylemiştiniz. HatırlıyorumAkhisar lı hoşgeldin pınarbaşından arkadaşım var gelmiştim bir kere
Ben yemi geldiniz sandımEvet söylemiştiniz. Hatırlıyorum
Nemi ölçüm yapilır ona göre biçilirbende amasyada düşünüyorum 2. ürün tanelik mısır. Ekim sonunda kırağı düşer bizim buralarda. biçim yapmak için toprağın donuk olmasını mı beklemek lazım acaba.
Merhaba ikinci ürün olarak Danelik mısır ektiniz mı ektiyseniz hangi çeşidi ektiniz bizim burda ikinci ürün olarak daha çok Pioneer T 83 ekilir 630 fao grubunda bende tercihimi ondan yana kullandım Ekim tarihim 28.06.2021 suyunuda 30.06.2021 verdim. Köyde benden yaklaşık 15 gün önce Pioneer T 83 eken arkadaşım var 16 nemle bugün biçiyorduMerhaba, bu yıl ikinci ürün olarak Danelik mısır eken yada ekecek olan var mı? Yada bu konuda tecrübesi olanlar paylaşabilir mi? Buğday dan sonra Pioneer 1570 ekmeyi düşünüyoruz. Bölge Manisa/Akhisar.