ilk sürmüş olduğunuz trktör ve kaç yaşında kullndınız

Ynt: ilk sürmüş olduğunuz trktör ve kaç yaşında kullndınız

ben ılk 188ve 178 surdum 1999 da ıkısını verıp l 95 aldık su anda mf 3105 nh td85 mf 185 var

benim ilk traktör kullanışım 8 yaşında 60-56 oldu zaten 2 sene sonra yeni traktör aldırdım çift sürmeye başladım ve daha 15 yaşındayım anlıceniz genç çiftçiym ekleyin arkadaşllar
celik9435@hotmail.com

be4-5 yaslarinda mf 285s almistik daha sifirdi onu sürmüstüm tabi babamin kucaginda cünkü ayaklar ne gaza ne debriyaja yada frene yetisiyordu
7 yasindayken babam motoru garaya sokmamisti ve motor da harman yerinin önünde duruyordu motor bosdaydi ben de debriyaja bi bastim motor direk harima dogru gitti ben tabi motordan atladim kactim hemen oradan sonra bi baktimki harimin duvarini felan kirmis traktörün önü kirilmisti lambalari patlamisti ve en kötüsü koca duvar yikildi ama duvar zaten odunlardan yapilmisti

Bende ilk olarak 640 sürmüştüm.Daha 5-6 yaşlarındaydım.Ama ilk tarlada çalışma deneyimim 70-56 ile merdane çekmek olmuştu.12 yaşındayken.Hatta o gün sırf babam bana merdane çektirecek diye okula gitmemiştim.:D

ilk deneyimim ebro 470 ile oldu,12 yaşında ekim hariç her türlü işi yapıyordum. hatta bir seferinde köyden ilçeye gelirken 470 ' ile polis durdurdu,beni döveceklerdi nerdeyse,,neyseki ilçemiz o zaman ufaktı herkez birbirini tanıyordu,,babamı sordular bende ismini söyleyip yurt dışında dedim,,tanıdılar ve birisi traktöre bindi bende yanına eve kadar geldik ve bir daha çalıştırma deyip gittiler ama ertesi gün tekrar mecburen pazar günü tarla sürmeye gittim.bir dahada polis abiler denkgelmedi..

6-7 yaşından beri traktör kullanıyorum ilk kullandığım traktör [glow=red,2,300]1970 model massey ferguson 178[/glow]..
..

yaşımı hatırlamadım ama 185 massey 780 yenı cıktıydı 175 massey vardı
780 kara dıreksıyon dıye ona bınmezdık genelde175 lıge bınerdık hıdrolıkle dıreksıyonu aynı anda kıllanamayacak kadar kucukduk heraldekı amcaoglu dıreksıyona gecse ben hıdrolıge gecerdım ıkısını aynıanda yapamazdık ona gore dusunun

bende fort 2.4 kullandım 10 yaşımdayken fort çok arza yapınca pat pat aldık

ilk okul ikinci sınıfta ford 3610 kullanmıştım. boş bi anızda rahmetli dedem geç bakam demişti hiç unutmuyorum.

6 yaşındaydım heralde buğday biçtirirken 60-56 veya 65-46 sürmüştüm...

9 yaşında deutz D55 .. ilk kullandığım traktör..

ilk 6 yasında sürdum sürdum traktorde halen bızde 30 sene oldu rahmetlı dedım almısdı massey 188 lik kral trakdyr