İnek Topallaması

2.jpg3.jpg
Arkadaşlar iyi akşamlar,
Bir ineğimizin arka ayağında topallama var. Resimlerde gösterdiğim kısımda (resimler alıntıdır) tırnağın üzerindeki eklemde sıkıntı. İnek ayağının üzerine basınca eklem kısmından sanki kırılmış gibi ineğin ayağı geriye doğru kayıyor. Sanki eklem kısmı yumuşamış. Bir çok veterinere gösterdim, ilaç vs verdiler ama faydası olmadı. En son bir veteriner eklem çürümesi var alçıya alalım dedi, ama geçeceğinden emin değilim dedi.
Konu hakkında bilgisi olan fikir verebilirse sevinirim.

evet baktık ama herhangi bir yara vb. yok, problem eklem kısmında gibi, resimlerde yuvarlak içine aldığım yeri sıkı sıkı sarınca topallaması çok azda olsa azalıyor

Yaşlı hayvanlarda bizimde başımıza geliyor.İlaç veya alçı fayda etmez.Eklem sıvısı niteliğini yitiriyor, beslenme eksikliğinden kaynaklanıyor, hayvan gebe değilse kesilmesi iyi olur.

Yaşlı hayvanlarda bizimde başımıza geliyor.İlaç veya alçı fayda etmez.Eklem sıvısı niteliğini yitiriyor, beslenme eksikliğinden kaynaklanıyor, hayvan gebe değilse kesilmesi iyi olur.

Hayvan 6 yaşında çok yaşlı değil, yeni doğum yaptı şu an, beslenme eksikliği olabileceğini sanmıyorum ama, faydası olabilecek bir beslenme şekli ya da şunu da yedirseniz belki iyi gelir dediğiniz bir şey olursa tavsiyenizi dikkate alırım
Bu arada yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim...

Muğlaya veteriner fakültesi açıldı diye biliyorum
Siz bir veteriner eklem bölgesinde enjektörle örnek aldırın sonra fakültede mikrobiloji bölümüne gotürün
Yada ineği fakülteye götürün
Anlattığınıza göre kronik arthritis(eklem yangisı) gibi duruyor

Muğlaya veteriner fakültesi açıldı diye biliyorum
Siz bir veteriner eklem bölgesinde enjektörle örnek aldırın sonra fakültede mikrobiloji bölümüne gotürün
Yada ineği fakülteye götürün
Anlattığınıza göre kronik arthritis(eklem yangisı) gibi duruyor

bende aynısı oldu b 12 fosfor ve selenyum e vitamini nervituygulayın geçer biraz sabır