Ahmet bey cinsleri secemiyoruz galiba birde hangi ülkeden getirilecek olan hayvanlar seçilebiliyor birde güney amerika hayvanlarını iyi kilo almıyor diyorlar ne kadar doğru avusturalya dan falan getirmiyorlar mi kı birde romanyadan gel en hayvanlarda çok hastalıklı çıkıp ölmüşlerdi ve ınternette olay olmuştu hastalık durumunda itiraz edebileceğimiz bir yer var mi bize genel olarak aciklarmisinizEvet uruguay malı...
Ama sıraya göre verilmedi. Bölgesel iklim şartlarına göre öncelik kış aylarının soğuk yaşandığı bölgelere verildi, getirilen hayvanların adaptasyon sorunu yaşamaması için...
Normalde bizim başvuru sıramız 2500 civarındaydı.
Ahmet bey cinsleri secemiyoruz galiba birde hangi ülkeden getirilecek olan hayvanlar seçilebiliyor birde güney amerika hayvanlarını iyi kilo almıyor diyorlar ne kadar doğru avusturalya dan falan getirmiyorlar mi kı birde romanyadan gel en hayvanlarda çok hastalıklı çıkıp ölmüşlerdi ve ınternette olay olmuştu hastalık durumunda itiraz edebileceğimiz bir yer var mi bize genel olarak aciklarmisiniz
Abi angus ve herefordun genel farklari nelerdir paylasirmisinBen 40 tane aldım.
30 Hereford
10 Angus geldi.
Mersin’den aldık
Ortalama 275.5 kg
Soyle ufak bir hesap yaptim 300 gun baksaniz ortalama her gunu on tl den hesap etsen bu hayvanlar bu asamada canli 700 kg yi gecse biraz karkas 400 kg gelir on ayin sonun da et 25 tl olsa on bin tl eder sende muhtesem bir para kazanirsin arkadaslar sizce hesapta yanlislik var mi
ustam bu besi işleri kağıt üzerinde yazıldığı gibi olmuyor.Ama bugun epeyden beri besicilik yapan bir abi varda onunla konustum cok zor o kilolari almasi diye yorumladi cok fire verir dedi yani on tanesi cok iyi olur dedi digerleri dusuyor dedi birde insallah kar ederler bu ithal benim aklima yatti ama senede kac kere alabileceksin oda onemli
Devlette dayın amcan yigenin yoksa isin yaş sana su tarihde derler sen ona gore stok yapar adam alirsin sonra gec getirrler besi sonu kurbana gelir zarar edersin ve mutsuz son. Besi isi sakat buzan kendinden olacak. Ben sagmal simental montofon yapip erkeklerini besiye cekmeyi dusunuyomAma bugun epeyden beri besicilik yapan bir abi varda onunla konustum cok zor o kilolari almasi diye yorumladi cok fire verir dedi yani on tanesi cok iyi olur dedi digerleri dusuyor dedi birde insallah kar ederler bu ithal benim aklima yatti ama senede kac kere alabileceksin oda onemli
Brahman angus melezi. Brahman (hint sığırı) sıcağa pire bit parazit kene vesair dayaniklı sıcaktan kolayca etkilenmez. Onunla angusu melezleyip dayanıklı ve verimli ırk yapmışlar galiba. Geldigi yerler ekvatora yakın bölgeler ise iyi olur. Gelecekte sudana pazarlamayı düşündüğüm bi ırktırBrangus irki mis bunlar
Sıcak geldiği yerler galiba hic tüy yok sirtlarinda
Benim hosuma gitmedi hörgüclü
Ince yapılı hayvanlar
Cok farkli geldiler bana degisik hayvanlar , tlfn arka kamera bozuk on kamera ile cektik .Brahman angus melezi. Brahman (hint sığırı) sıcağa pire bit parazit kene vesair dayaniklı sıcaktan kolayca etkilenmez. Onunla angusu melezleyip dayanıklı ve verimli ırk yapmışlar galiba. Geldigi yerler ekvatora yakın bölgeler ise iyi olur. Gelecekte sudana pazarlamayı düşündüğüm bi ırktır![]()
Nasıl oluyor bu iş ithal besi danası tanesi ne kadar nerden müracaat edeceğiz ve cinsleri ne olacak gelecek danaların
Brahman angus melezi. Brahman (hint sığırı) sıcağa pire bit parazit kene vesair dayaniklı sıcaktan kolayca etkilenmez. Onunla angusu melezleyip dayanıklı ve verimli ırk yapmışlar galiba. Geldigi yerler ekvatora yakın bölgeler ise iyi olur. Gelecekte sudana pazarlamayı düşündüğüm bi ırktır![]()