JENERATÖR YARDIM ( RTC TARIM )

Ynt: JENERATÖR YARDIM ( RTC TARIM )

masseysuper90 link=topic=87166.msg1049112#msg1049112 date=1451047611' Alıntı:
bende araştırdım bu konuyu çalıştıran arkadaşlar var...hatta pompayı aldı 18 kw şimdi sıra jeneratörde 45-50 kw yeter sanırım yıldız üçgen grubuyla ilk kalkış hallediliyor.AYNI YAKITI YAKSA BİLE MİL KESME VE ARIZA DERDİ YOK BASTIĞI SU FAZLA
bılgı edınırsen calısmasını falan vıdeolarsan benım ıcın cok ıyı olur ;)

50 mt su sınırı var daha yakın veya hazır sudan iyi sonuclar olurda yinede ben diyorum elektirik işine bak saatde 200 ton su cıkması lazım

SEYİT link=topic=87166.msg1048922#msg1048922 date=1450981911' Alıntı:
Alarko plastik fan kullanıyor o bölgeye uygun olcakmi dikkat etmek gerekir jenaratör kiralayabilirsin
Akşam komşu köyün muhtarı ile konuştum, 80 metrede 5,5 luk dalgıçla içme suyu basıyorlar depoya 1200 metre civarı 150 metre kot farkı var.
İki adet alman dalgıç yakmışlar 2 sene önce 850 tl miş, tamirde olmuyormuş, şu an alarko kullanıyorum 2 yıldır hiç arıza çıkartmadı dedi, bunun Eskişehir de temsilciliği varmış, 2 sene 2.250 TL ye almışlar, yıllık elektrik parası 2 bin TL anca oluyor dedi.
Birde 2 adet 50 tonluk depoyu 45 dakika gibi dolduruyor diyor.
Araştırmaya devam gariban biladerim ertac sahin için.

elektrik olsa tadından yenmiyecek ama sıkıntı o işte.. Bizde de elektrik yok o yüzden bu dalgıç kuyu işlerinden pek anlamıyorum bizimki açık kanal hep

volkanuzel link=topic=87166.msg1049180#msg1049180 date=1451060796' Alıntı:
elektrik olsa tadından yenmiyecek ama sıkıntı o işte.. Bizde de elektrik yok o yüzden bu dalgıç kuyu işlerinden pek anlamıyorum bizimki açık kanal hep
bilader emirdağda bi su ve elektrik çalıştayı planlıyoruz Gökhan, Barış, se, ben ve rtc çözelim bu işi gayrı, ha birde coyote26

coyote26 link=topic=87166.msg1049185#msg1049185 date=1451062008' Alıntı:
elektrik var kuyu yok :D nailyetek mecbur kazacaz gayrı :D Biladerim ilk etapta milli pompa ile başlamakta fayda var deutza bakar olay....
bi deneyek olmazsa gömeriz kuyuyu :D
nailyetek link=topic=87166.msg1049184#msg1049184 date=1451061882' Alıntı:
bilader emirdağda bi su ve elektrik çalıştayı planlıyoruz Gökhan, Barış, se, ben ve rtc çözelim bu işi gayrı, ha birde coyote26
en yakın elektrik kaç metrede abi :)

volkanuzel link=topic=87166.msg1049187#msg1049187 date=1451062228' Alıntı:
bi deneyek olmazsa gömeriz kuyuyu :D en yakın elektrik kaç metrede abi :)
1 km, 100 bin TL + % 15 komşuya katılım payı yani 115 bin TL :) böyle giderse gömecez zaten :D
coyote26 link=topic=87166.msg1049185#msg1049185 date=1451062008' Alıntı:
elektrik var kuyu yok :D nailyetek mecbur kazacaz gayrı :D Biladerim ilk etapta milli pompa ile başlamakta fayda var deutza bakar olay....
durduğun hata birde 160 dekar tek parça

nailyetek link=topic=87166.msg1049191#msg1049191 date=1451062838' Alıntı:
1 km, 100 bin TL + % 15 komşuya katılım payı yani 115 bin TL :) böyle giderse gömecez zaten :Ddurduğun hata birde 160 dekar tek parça
vuruvırcam az kaldı az reis şu tayin dönemi geçsin asılıcam krediyi amma batar amma çıkar temiz 250 metre gözüktü bana nasıl olsa cereyan var 250-300 inmek şart :D bir rüya ya bakar bu iş

Ertac abi sen onları felan boşver bölge olarak çok bi seçme sansımız yok ya elektrik yada milli pompa . sana gecen konuşmamızdada bahsetmiştim . abi 100 dekardan büyük degilse arazin yada ekecegin alan boşuna masraf yapma en ekenomigi milli pompa Keşke eylül ekim gibi bilgim olsaydı yan komşumda milli pompa vardı temiz kendi dalgıca gecti kalp rahatsızlıgı gecirince kurması felan sıkıntı oluyodu elektrik kolay oldugu için milli pompaları cıkarttı duruyo ama şimdi yurt dışında ne zaman gelir bilmiyorum .

ertac abi 2.EL MİLLİ POMPA oluyo elinde bazen bi ara sor .aynı zamnda motorlarıda güzel dedigim gibi bizim burda piribeylide yapıyor . sıfır olarak 7500 tl ama volkan abi sana ostimden 2 bin civarına bi motor bulabilir. saseyi 1500 tlye yapıyo .

ALİ KIRAN .0539 885 78 73

Bakin sizin amaciniz istediginiz kadar suyu mumkun oldugu kadar dusuk maliyetle basmak. Eger jenerator ve dalgic pompa isine girecekseniz daha once bahsettigim kalkis akiminin yuksek olmasindan sebep buyuk bir jenerator secmeniz gerekiyor. Buyuk jenerator hem ilk alim maliyeti hemde yaktigi yakit olarak butceyi zorluyor. Yukarida arkadasin bahsettigi yildiz ucgen sistemi bu kalkis akimini sinirlandirmak icin yillardir kullanilan bir sistem. 3 adet kontaktor ve zaman saati kullaniliyor. Pompa motoru ilk kalkisi yildiz olarak yapiyor ve ayarlanan zaman sonunda (5-10 sn kadar) ucgene donuyor. Yani tam performansa geciyor. Ancak bu sistem kesinlikle soft starterin yerini tutmaz. 30 hp yani 25 kw civari bir motor yildiz ucgen kaldirilirsa ilk kalkista 140 a civari akim ceker. Dolayisi ile jeneratorunuzun gucunun 140 amperden asagi olmamasi gerekir. Ancak bu motoru soft starter ile kaldirirsaniz bu deger cok daha asagilara cekilebiliyor. İlk yatirim maliyetiniz soft starterden dolayi artsada daha kucuk gucte bir jenerator ile isiniz cozuluyor. Tam net rakamlar veremiyorum cunku dalgic pompalarin ilk kalkista nekadar pik yaptigini bilmiyorum, ama yukte kalkis yapan bir motorun kalkista asagi yukari ne cekeceginden yola cikarak basit bir hesap yapip paylastim. Sizden ricam su; arayin alarkoyu. Bana 50 metreden saatte bilmem kac m3 su basacak bir pompa lazim, jeneratorle besliycem yildiz ucgen sistemde kac kw jenerator, soft starterli sistemde kac kw jenerator gerekir, bu sistemin maliyeti nedir diye sorun. Ayrica paylastigim dokumanlarda x hp motorun x amper soft starter ile surulebilecegi yaziyor. Rakamlar cok buyuk degil. Ornek bir islwm yapayim. 50 hp yi 85 a soft. Starter ile surmus, x w/1,73/380Volt=85 Amper burdan x i cekersek 55000 Watt eder yani 55 Kw. Bana bu rakam kucuk geliyor. Yani demoraj akimi soft starter ile cok fazla dusurulmus gorunuyor.Teori bu ama pratik farkli olabilir ki genelde oluyor. O yuzden arayip sormanizda fayda var. Hem maliyetide ogrenmis olursunuz. Rakamlari yuvarladim, yaklasik degerler yazdim. Birde bunun cos fi si falan var onlara girersek oho oo... o yuzden diyorum ki bu adamlar bu sistemi defalarca satmislardir. Kaldiki soft starter motor gucune gore cozulur. Arayin sorun herkes kurtulsun

Yalniz rakamlar cok buyuk. Cok maliyetli bir is, arazi buyukse mantikli ama, arazi kucukse...
Umarim uygun maliyetli, iyi bir cozum bulursunuz. Ben sadece elektrik tarafindan yurudum, milli pompa islerini bilmiyorum. Saniyorum sizin icin o daha ucuz maliyetli bir cozum olacak.

nailyetek link=topic=87166.msg1049191#msg1049191 date=1451062838' Alıntı:
1 km, 100 bin TL + % 15 komşuya katılım payı yani 115 bin TL :) böyle giderse gömecez zaten :Ddurduğun hata birde 160 dekar tek parça
1km hat okadar tutuyomu abi yav trafo dahilmi...

SEYİT link=topic=87166.msg1049257#msg1049257 date=1451070607' Alıntı:
:)) siz bu işi çözeceksiniz su rezervini bilmeden bi işlem yapma
seyit abi rezerv için saatlik deneme önemli mi yoksa bu cihazla yapılan analizler tutarlı oluyor mu? mantıkken deneme yapmak şart gibi

trakkulup dostlugu boyle bısey . en sıkıntılı zamanda tek konu uzerınde yanımdasınız . hepınızın emegıne beynıne saglık . arastırmaya devam

ilkertetik asagı pırıbeylı yuksel polat tanır mısın ? bana uygun mıllı pompa ve deutz bulacak noları verdı bakalım bı konusacagım .

alarko pazartesı aranıyo . ıns o zamana kadar deneme gelecek . deneme gelecek gelecek derken denemenınde suyu cıktı bı gelemedı

ertac sahin link=topic=87166.msg1049352#msg1049352 date=1451080484' Alıntı:
trakkulup dostlugu boyle bısey . en sıkıntılı zamanda tek konu uzerınde yanımdasınız . hepınızın emegıne beynıne saglık . arastırmaya devam

ilkertetik asagı pırıbeylı yuksel polat tanır mısın ? bana uygun mıllı pompa ve deutz bulacak noları verdı bakalım bı konusacagım .

alarko pazartesı aranıyo . ıns o zamana kadar deneme gelecek . deneme gelecek gelecek derken denemenınde suyu cıktı bı gelemedı
denemenin bile suyunu çıkartan adam senin su sistemi bir oturtak cubukcu amcayı kap gel benım sondaja baslıyak....madem 1 iz 1 de kuyumuz olsun vesselam

coyote26 link=topic=87166.msg1049355#msg1049355 date=1451081600' Alıntı:
denemenin bile suyunu çıkartan adam senin su sistemi bir oturtak cubukcu amcayı kap gel benım sondaja baslıyak....madem 1 iz 1 de kuyumuz olsun vesselam

Sondajı başka yere atamayınca... :D :D neyse konu ciddiyet istiyor :D :D

coyote26 link=topic=87166.msg1049265#msg1049265 date=1451071290' Alıntı:
seyit abi rezerv için saatlik deneme önemli mi yoksa bu cihazla yapılan analizler tutarlı oluyor mu? mantıkken deneme yapmak şart gibi
jeoloji mühendisinden yardım alabilirsin bebek arabası gibi bişeyleri var görünüyor kuyu kazarken kacak durumuna göre belli olur kacak derken makina kuyuya su basarken suyun durumuna göre toprak yapısı kum cakıl vs suyu belli eder rezerv tabi önemli kuyuda su az sa fazla yatırıma gerek yok ne cıkarsa idare edecen kuyuda su coksa o suyu en iyi uygun şekilde cıkartmak icin yatırım yapcan