Ynt: JOHN DEERE TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ
adanalı_01 link=topic=799.msg142750#msg142750 date=1232927582' Alıntı:
ramazan arkadasıma katılıyorım sert yerde gitmiyor kım olursa olsun gelsin bana soylesin arkadaş sert te jd gitmiyorrrr... insan malını karalar mı ben taraf tutmuyorum bende 2tane jd var ikiside yumsakta süper ama serte glince ikiside yavur parasıyla beş kuruş etmez... uyrra*-*- bak saglamlıgına diyecegim yok kımseye laf edemez saglamlık konusunda.... ama sert yerde ayılıp bayılıyor makinalarımın markasıda biri alman 6515 115hp 6 silindir...öburu 5625 meksika 4silindir 85hp...yakıt dersen abi ikiside resmen iciyor yahu bakın bende başka makinarda var ama onları ovmuyorum elimdekileri paylaştım sadece...
Sizde lastikle ilgili bir durum olabilir. Lastik konusu gerçekten karmaşık bir konu... Her ülkede farklı tür lastikler daha iyi performans veriyor, daha doğrusu aynı ülkenin farklı bölgelerinde hatta yapılan işlerle alakalı olarak aynı bölgede bile...
Bir traktör üreticisinin standart lastikleriyle her çiftçiyi memnun etmesi imkânsız bence zira herkesin koşulları farklı, toprağı farklı, yaptığı iş farklı...
Size tavsiyem gerçekten işinin ehli bir lastik bayisine giderek yaptığınız işlere göre ve yörenizdeki toprağa en uygun olacak lastiklere geçmenizdir.
Geçenlerde denk geldim Good Year bir araştırma yapmış (K.Amerika ' da) lastiğin markası ya da ebatları ne olursa olsun R1 lastikler R1W lastiklere göre işlenmemiş toprakta %11, işlenmiş toprakta ise %10 kadar çekişte performans farkı sağlıyormuş.
Yani K.Amerika çiftçisine (genelde onlar yolda traktör kullanmadıklarından) bunları tavsiye ediyorlar.
Ancak ülkemizde ve Avrupa ' da traktörlerin yol amaçlı kullanımı neredeyse tarla amaçlı kullanımına yakın olduğundan R1W kullanımı daha akıllıca zira bunlar yol koşullarında diğerlerinden daha uzun ömürlü imiş(aşınmaları daha uzun zaman alıyor)...