John deerelerin alman malı olup olmadıgı nasıl anlasılıor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: John deerelerin alman malı olup olmadıgı nasıl anlasılıor

üsame link=topic=34922.msg672750#msg672750 date=1356510642' Alıntı:
Ne Yani Şimdi Bizim Yeni Aldığımız JD 5085M 2800 Kg Kaldırma Kapasitesine mi Sahip... :( :(
bu kaldırma kapasitesi nerenin kaldırma kapasitesi ?

üsame link=topic=34922.msg672750#msg672750 date=1356510642' Alıntı:
Ne Yani Şimdi Bizim Yeni Aldığımız JD 5085M 2800 Kg Kaldırma Kapasitesine mi Sahip... :( :(

Aynen öyle abi..

baba540 link=topic=34922.msg672752#msg672752 date=1356510854' Alıntı:
Kağıtta lt/dk falan filan bişeler yazıyor ben onu nasıl hesaplayacağımı bilmiyorum ama herkes 2800 kg olduğunu söylüyor oysa ürün gamında yüksek kaldırma kapastesi diyor ben bişe anlamadım bu işten :( ıh-*-s

üsame link=topic=34922.msg672760#msg672760 date=1356512289' Alıntı:
Tamam işte ben o hidrolik özellikleri kısmının nasıl hesaplandığını bilmiyorum.... :(

2855 kg diye yazmışlar.. Sen neyi hesaplamak istiyorsun ki abi? :S

demir45 link=topic=34922.msg672761#msg672761 date=1356512442' Alıntı:
2855 kg diye yazmışlar.. Sen neyi hesaplamak istiyorsun ki abi? :S
94l/dk @ 200 bar (24l/dk. olan kısmını.....

üsame link=topic=34922.msg672762#msg672762 date=1356512707' Alıntı:
94l/dk @ 200 bar (24l/dk. olan kısmını.....

24 lt olan direksiyon pompasının dakikada debisi.. 70 lt olan hidrolik pompası.. Toplamı 94 oluyor.. :)

Mesela MF 240 ların 1650 kg kaldırma kapasitesi, 18 lt pompa debisi 190 bar basıncı vardır..

768 link=topic=34922.msg672477#msg672477 date=1356467735' Alıntı:
Eskiden jd lere karşı bir ilgim vardı.Son yıllarda fuarlara gitme fırsatım ve jd leri daha yakından ve alıcı gözüyle inceleme fırsatım oldu. Neticede Alman serilerinin haricindekilerin ön takımları da dahil olmak üzere şanzımanlarının üzerlerindeki etiketlerden çin üretimi olduğunu gördükten sonra jd lere olan merakım kalmadı. Bizim köyde 3 arkadaşımda var. Bakım için gelen servise traktörlerinin ne malı olduğunu sorduklarında onlar da aksini iddia etmiyorlar, motorlarının meksika ve şanzıman aksamının da çin üretimi olduğunu söylediler. Dayımlarda iki tane de Alman malı 6000 serisinden olanlardan var, diğerleri her konuda onların yanlarından bile geçmiyor. Yaktıkları mazotun hakkını veremiyorlar... Doğru söylendiği zaman fanatiklik mi oluyor? Hiç kimse hoplayıp zıplamasın, durum bu.
ya bırak sunu 30.000 saatte 403 var diyorum siz hala aksiini idda ediyorsunuz. yav kardes ben 2004 den 2011 e kadar 403 kullandım aha kullannan da benim bir yerinden sıkıntı geldiyse nameRtim suan 5065e 4wd var idda ediyorum gelin DOKEBİLEN SANZIMANINI KIRABİLEN GELSİN KIRSIN İŞTE OKADAR

eyup reis33 link=topic=34922.msg672768#msg672768 date=1356513713' Alıntı:
ya bırak sunu 30.000 saatte 403 var diyorum siz hala aksiini idda ediyorsunuz. yav kardes ben 2004 den 2011 e kadar 403 kullandım aha kullannan da benim bir yerinden sıkıntı geldiyse nameRtim suan 5065e 4wd var idda ediyorum gelin DOKEBİLEN SANZIMANINI KIRABİLEN GELSİN KIRSIN İŞTE OKADAR

Yazdıklarımı iyi bir oku bakalım ben neyin aksini iddia etmişim. Çabuk veya geç dağıldığı beni ilgilendirmez,onların şanzımanları çin malı...

baba540 link=topic=34922.msg672752#msg672752 date=1356510854' Alıntı:
5085m nın kaldırma kapasıtesi bu 2800kg servis kaldırma pıstonları degiştirip bırde pompa ayarı yaparsa bıraz yukselıyor bılgısayarla arttırıyorlar ama bu bence basdan hata sen nasıl bukadar kaldırma gucu koyuyorsun anlamadım

768 link=topic=34922.msg672774#msg672774 date=1356514631' Alıntı:
Yazdıklarımı iyi bir oku bakalım ben neyin aksini iddia etmişim. Çabuk veya geç dağıldığı beni ilgilendirmez,onların şanzımanları çin malı...
on dingil çin malı ama jd etiketinde yani gene ustunde jd etiketi toplama değil aynı zaman da şanzıman çin malı değil bir fotorafını çek bakalım sanzımanın ustunde cin yazısını merak ettim de karlayıp durma bu makine karlanacak olsa 30.000 saat çalışmazdı da nedense baba 540 ın dedigi doğru jd kullanmayanlar jd yi karlayıcam diye derde dusuyor burda bir arkdaslar tanıstım t480 ni verdi 5050e aldı t 480 ile ilgili ozelden konusmamızı yazıyorum buraya

Merhaba : ben forumda yeniyim ondan görmemişsinizdir nickimi , eski traktörüm t480 di yaşadıgım sorunlar yolda giderken arka tarafdan ses gelmeye başlamıştı ve bundan önce ilk defa ilaç makinesi taktıgımda kuyruk mili çalışmadı beni bagda bıraktı yani ve şanzıman da ayrı bir sıkıntı biizm dağda zeytinler filan var dağa çıkarken vites geçiremiyorduk şanzımandan dolayı devir veriyorum traktöre fakat geçmiyor vites sadece cartlıyor 2011 model bir traktöre hiç yakışmayan şeyler bunlar bede bunlardan rahatsız olduğum için değiştirdim. JD de ilk izlenimleri iyi 5 pulluk ve 8 li diskaroyu takınca daha detaylı bilgi vereceğim ama bir sıkıntı olacağını sanmıyorum

sanki kendi yerli motorları altın kaplama dunku markalar gelmiş jd ye laf ediyor ona kaldıysa ekunttun kaptunun ustunde erkunt yazar motoru perkinsdir sanzımanı ayrı bir markadır yani je motoru erkuntun kendi uretimidir ne de baska bir yeri john dere nin kaputunun ustunde JOHN DEERE yazar defransiyelide JOHN DEERE DİR SANZIMANIDA JOHN DEERE DİR ADAMLAR ÇİNDEKİ POTANSİYELİ GÖRÜP FABRİKA AÇMIŞ ORADAKİ MUHENDİSLER GENE AMERİKALI YANİ BEN ÇİNE GİDİNCE ÇİNLİMİ OLUYORUM işte bu zihniyet işi bozuyor arkadas bilip bilmeden konusuluyor malesef kendi motorlarına bir şey desek yerli traktor dusmanı kendi motorumuzun ozelliklerini yansıtsak fantik oluyoruz.merak ediyorum jd den kimse memnun degil deniyor ne forumdaki jd 5e kullanlardan sikayet var nede koyumde 40 jd 6 nh var birinde hata yok daha 1 hafta once td5020 arkayı dağıttı servis geldi motoru goturdu valla ben 10 senelik jd kullanıcıyız bir yerinden hata versin ya bırakın su karlama kanpanyanızı kullan biliyor siz anca aman sanzımanı zayıf yokm sura malı yok bura malı her yerde bazı uyelerimiz takmış jd yazık günah arkadas.. ayıp

768 link=topic=34922.msg672774#msg672774 date=1356514631' Alıntı:
çin olunca ne oluyor ki ? birde şanzumana çin diyen ilk sizi duydum.dingil e falan duyumuştum da.bende geçenlerde şöyle birşey duymuştum.bu jhonderelerin e serisinin tüm parçaları çinde yapılıp çinde toplanıp ordan hindistana gidiyormuş , orda etiketi vurup TÜRKİYE ye gönderiyorlarmış.jhonderelerin e serisi ile ilgili bir yazının altına imzamı atıyorum.kullananlar MEMNUN , kullanmayanlar şikayetçi....ayrıca çabuk veya geç dağıldığı beni ilgilendirir çünkü bir jhondere sahibiyim.nerde yapıldığı da inanın beni hiç ilgilendirmez.newhollandlar burda yapılıyorda ne oluyor veya erkuntlar.jhondereden sağlammı daha mı kaliteli alakası bile yok...onun için tekrarlıyorum geç döküldüğü sizi ilgilendirmeye bilir ama ben bir jhondere sahibiyim beni gerçekten çok ilgilendiriyor.şunuda açık yüreklilikle belirtmek isterim ki eğer ilerde jhondere ile ilgili bir sıkıntım olursa ben veya köyümüze giren 4 johndeerenin herhangi biri farketmez , burda fazlası ile dile getiririm merak edilmesin.14 yıl 2 farklı fiat 540 kullandım çok güzel bir traktör dü ,herzaman diyorum şimdide diyorum.eğer jhonderede de bir sıkıntı olursa onuda her zaman söylerim....

eyup reis33 link=topic=34922.msg672791#msg672791 date=1356517264' Alıntı:
on dingil çin malı ama jd etiketinde yani gene ustunde jd etiketi toplama değil aynı zaman da şanzıman çin malı değil bir fotorafını çek bakalım sanzımanın ustunde cin yazısını merak ettim de karlayıp durma bu makine karlanacak olsa 30.000 saat çalışmazdı da nedense baba 540 ın dedigi doğru jd kullanmayanlar jd yi karlayıcam diye derde dusuyor burda bir arkdaslar tanıstım t480 ni verdi 5050e aldı t 480 ile ilgili ozelden konusmamızı yazıyorum buraya

Merhaba : ben forumda yeniyim ondan görmemişsinizdir nickimi , eski traktörüm t480 di yaşadıgım sorunlar yolda giderken arka tarafdan ses gelmeye başlamıştı ve bundan önce ilk defa ilaç makinesi taktıgımda kuyruk mili çalışmadı beni bagda bıraktı yani ve şanzıman da ayrı bir sıkıntı biizm dağda zeytinler filan var dağa çıkarken vites geçiremiyorduk şanzımandan dolayı devir veriyorum traktöre fakat geçmiyor vites sadece cartlıyor 2011 model bir traktöre hiç yakışmayan şeyler bunlar bede bunlardan rahatsız olduğum için değiştirdim. JD de ilk izlenimleri iyi 5 pulluk ve 8 li diskaroyu takınca daha detaylı bilgi vereceğim ama bir sıkıntı olacağını sanmıyorum

sanki kendi yerli motorları altın kaplama dunku markalar gelmiş jd ye laf ediyor ona kaldıysa ekunttun kaptunun ustunde erkunt yazar motoru perkinsdir sanzımanı ayrı bir markadır yani je motoru erkuntun kendi uretimidir ne de baska bir yeri john dere nin kaputunun ustunde JOHN DEERE yazar defransiyelide JOHN DEERE DİR SANZIMANIDA JOHN DEERE DİR ADAMLAR ÇİNDEKİ POTANSİYELİ GÖRÜP FABRİKA AÇMIŞ ORADAKİ MUHENDİSLER GENE AMERİKALI YANİ BEN ÇİNE GİDİNCE ÇİNLİMİ OLUYORUM işte bu zihniyet işi bozuyor arkadas bilip bilmeden konusuluyor malesef kendi motorlarına bir şey desek yerli traktor dusmanı kendi motorumuzun ozelliklerini yansıtsak fantik oluyoruz.merak ediyorum jd den kimse memnun degil deniyor ne forumdaki jd 5e kullanlardan sikayet var nede koyumde 40 jd 6 nh var birinde hata yok daha 1 hafta once td5020 arkayı dağıttı servis geldi motoru goturdu valla ben 10 senelik jd kullanıcıyız bir yerinden hata versin ya bırakın su karlama kanpanyanızı kullan biliyor siz anca aman sanzımanı zayıf yokm sura malı yok bura malı her yerde bazı uyelerimiz takmış jd yazık günah arkadas.. ayıp
jd yı karalamayı bırakın sende jd fanatıklıgını bırak avukatımısın jd nın ben kullanıcıyım şikayetcıyım ama m serısınden 6 bın serısınden degıl o 30bın saat calısan motorada ınanmıyorum ve 54403 5503 6220 6330 6620 6930 7930 kullandım buna kadar

Eyüp bizim köyde de var bir tane JD5403 bu motor nedense hiç dışarı çıkmıyor adam çifti dahi 240 la sürüyor.. Seneden seneye üzüm çekiyor arkasında bir ekipman ile görmedim ben bu motor hiç..
Düşünüyorum, çok mu yakıyor, yoksa kullanmak mı istemiyorlar 65 hp motor dururken neden çift 47 hp 240 la sürülür? Hep bir çelişki..
Birde sen şanzıman diyorsun da benim siteye ilk yazdıklarından biridir bunu yazarken ne JD biliyordum, ne newholladn ve başka traktör ve özellikleri ben bunu adamın kendi ağzından duydum bir tanıdık almış olduğu JD nin şanzumanını 1 haftada dağıtması ve geri vererek yerine Mccormick aldıklarını da yazdım.Bu motorda 80 hp dediler büyük ihtimal 5503 olsa gerek ama yinede tam bilgim yok Alman değil orasını biliyorum.. Dağılıyor kasma kendini..
Yukarıda Levent amcanın yazdığıda kötüleme değil, çin malıysa çindir, çinliler hep akılda kalitesiz malları ile öne çıktılar bak söylüyorum bizim Bozok ' un motoru da Çin malı LOVOL marka... Bozuldu mu bozlumadı,arıza yaptı mı yapmadı 520 saatte ama ben bile hala ikilem içerisindeysem bu motor hakkında, alacaklar veyahutta düşünenler benden 10 kere fazla ikilem içerisine girerek düşünürler..

manas link=topic=34922.msg672798#msg672798 date=1356518002' Alıntı:
jd yı karalamayı bırakın sende jd fanatıklıgını bırak avukatımısın jd nın ben kullanıcıyım şikayetcıyım ama m serısınden 6 bın serısınden degıl o 30bın saat calısan motorada ınanmıyorum ve 54403 5503 6220 6330 6620 6930 7930 kullandım buna kadar
kusura bakmada evet jd nin avukatiyim icin rahatladimi 30.000 saatteki 403 ude g noo*-*-ozumle gordum daha once 1.5t yakti kdedigimde yalanci dedilerdi ispatladim gozumde bir korluk yok yerini soyliyim tekirdag aksa jeneretorlerinin sahibinin ciftliginde ister inan ister inanma dogru bu burada sen inanmasin knemli degil ama aksa nin sahindeki 403 gercegi tekirdaginda

ben de dahil herkes dahil lütfen yorum yaparken üyelerin yaşlarını dikkate alarak yorum yapsın.ne olursa olsun.şu veya bu hiç farketmez.a alan memnundur b yi alan daha memnundur bunlar gelip geçici şeyler.lütfen büyüklerimize karşı daha saygılı , küçüklerimize karşıda daha anlayışlı olalım.3 günlük dünya kimsenin kimseyi kırmasına değmez.bugün burda konuştuğumuz birisi yarın hayattan ayrılabiliyor.daha önce üye olduğum bir forumda bu başıma geldi.bir avcılık sitesiydi.konuştuğum kişi bir gün sonra kazada hayatını kaybetti.kendisine hiç kötü bir şey demememe rağmen hala aklıma geldiği zaman üzülürüm.konuşalım ama kırmadan , paylaşalım ama karalamadan....

demir45 link=topic=34922.msg672801#msg672801 date=1356518290' Alıntı:
Eyüp bizim köyde de var bir tane JD5403 bu motor nedense hiç dışarı çıkmıyor adam çifti dahi 240 la sürüyor.. Seneden seneye üzüm çekiyor arkasında bir ekipman ile görmedim ben bu motor hiç..
Düşünüyorum, çok mu yakıyor, yoksa kullanmak mı istemiyorlar 65 hp motor dururken neden çift 47 hp 240 la sürülür? Hep bir çelişki..
Birde sen şanzıman diyorsun da benim siteye ilk yazdıklarından biridir bunu yazarken ne JD biliyordum, ne newholladn ve başka traktör ve özellikleri ben bunu adamın kendi ağzından duydum bir tanıdık almış olduğu JD nin şanzumanını 1 haftada dağıtması ve geri vererek yerine Mccormick aldıklarını da yazdım.Bu motorda 80 hp dediler büyük ihtimal 5503 olsa gerek ama yinede tam bilgim yok Alman değil orasını biliyorum.. Dağılıyor kasma kendini..
Yukarıda Levent amcanın yazdığıda kötüleme değil, çin malıysa çindir, çinliler hep akılda kalitesiz malları ile öne çıktılar bak söylüyorum bizim Bozok ' un motoru da Çin malı LOVOL marka... Bozuldu mu bozlumadı,arıza yaptı mı yapmadı 520 saatte ama ben bile hala ikilem içerisindeysem bu motor hakkında, alacaklar veyahutta düşünenler benden 10 kere fazla ikilem içerisine girerek düşünürler..
jd nin sanzimanj cin mali degil bu 1 2.side jd cinde kendi fabrikadi var buda jd yi bozmaz yani gene urettigi dingil jd guvencesi altinda her yani jd onemli olan kendini bozmamadidir ve burda sen 503 sanziman indirdini duydun ama GORMEDİN yani bilip bilneden konusma kardesim burda kullanmayanlar jd yi karaliyor kendini kasma demissin ya siz jd yi karalmak icin kendinizi cok kasiyorsunuz yaw birakin o bunu diyor su bunu diyor sen jd ye binipte 5 6 yil kullandinmi biz 10 senedir kullaniyruz valla varsa ispatiniz benim 1.5 lt yaktini ispatladigim gibi atin aa bilip bilmeden karalamayinn

Olum neyin derdindesin sen, şanzuman dağıldı Mahmut gel bizim JD şanzuman dağıldı birde sen mi bak diyecek adam ertesi gün geri vermişler motoru bunu oradaki bütün köylüde biliyor...
Vereyim adresi git sor adama yalansa benim yanıma gel ondan sonra.. Hatta beraber gidelim.. Ben bu kadar açık ve netim..
Sen sadece elinde 1.5 mazot bulunan 2 dk bir video koydun şu kadar yakıyor diyorsun bu videonun gerisi nerede motor çalışırken o şişeden mazot çekerken, depo dolu iken bunları da sen göster o zaman.. Çek 30 bin saattlik motorun fotoğrafını koy bütün forum görsün..
Her mesajında 3 tane şey yazılı arkaya bak ve oku bir onları..
Millet JD ye karşı değil senin bu tavırlarına karşı hala anlayamadın mı?????

5085 m kullanıcı olarak
motor mexico
ön dingil cin dendi ben göremedim doğrudur
arka aktarma organı cin etiketli
hid pompa türkiye
hidrolik beyni brezilya
ceki bağlantıları alman
kabin mexico
elektrik hella cin üretimi motor piç motor tabir edile bilir lakin hata şurda kötülediğimiz ülkelerle ve bizim ülkemiz gelişmekte olan ülkeler sınıfında aynı sınıfta görülmekte tek pencereden bakmak yanlış
hidrolik sıkıntısı yaşamadım kullanarak tanımaktayım
çekiş sıkıntım oldu yerli firmalar pompayı sökmek için para isterken JD TEKİRAĞ servisi ETAR tarım mal bizim malımız dedi
pompa söküldü başka firmaya ayar için gönderildi bu arada turbo intercool sökülüp kontrol edildi kimsede paranın lafını yapmadı
İNGİLİZ TS110 da kronik ön kasnak harici bunca seni problem yaşamadım desem yeridir
ama 2 motorun birim fiyatlarıda başka

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...