kamış balyalanırmı

burda bir çiftlik var şeker kamışı balyalatmak istiyor. tamburluyla biçip habpayla balyalayabilirmiyiz haşbayı sökmemiz lazım mı?

Ynt: kamış balyalanırmı

Sevgili ibo ben geçen sene kamış balyaladım.Baraj kenarndaki tarlamızdan suların bir süre çekilmesiyle ortalama2.5m boyundaki kamışları tamburluyla biçip haşbaysız makinamla balyalamıştım.

teşekkürler. haşbaylı zor olur belkide hiç olmaz şöyle bir düşündümde kamış uzun haşbaya dolanır muhtemelen iyi kurutulmazsa.

Haşbaylı zor. Çok zor kurur. Kurusa bile sap gibi mukavemetini kaybetmez. Haşbaysız tek seçenek gibi duruyor.

Buğday sapının içinde bazen kamış biraz fazla oluyor o bile makinanın sesini değiştiriyor makina zorlanıyor sırf kamış bağlamak hem zorlar hem hasbayi sarma yapabilir.

ibo71 link=topic=84451.msg1009104#msg1009104 date=1434653264' Alıntı:
burda bir çiftlik var şeker kamışı balyalatmak istiyor. tamburluyla biçip habpayla balyalayabilirmiyiz haşbayı sökmemiz lazım mı?
Haşpayla olmaz o iş dostum Haşpayı indirip bağlamalısın fazla sıkıstırmadan yoksa iğneyi ele alırsın kamışta mısır sapı gibi yoruyor aksamları....