Ynt: Kamulaştırma Bedeli
doğru yazıyorsun da istimlak edilecek hazine yerine çiftçiye ekim dikim için hazine arazileriyle takas etse mantıklısı bu değil mi? enerji iletim hattı veya botaş vb her neyse bu da haksızlık bence çünkü bu dediklerinin çoğu özelleşti özelleştiğine göre de parayı kazanacak olan şirketler kamu yararı 2. sırada
ki birde toprağı koruma kanunları var oda bir muamma.
daha neler var neler benden bu kadar.
apsiL link=topic=86919.msg1043888#msg1043888 date=1449767559' Alıntı:Senin dediğin farklı bir durum, bu belediyenin rantı,kamulaştırması değil. Ben karayolu, Enerji İletim Hattı, DSİ vb. kamu yararına olan projelerinin kamulaştırma sürecinden bahsediyorum.
Belediyelerde işleyiş farklıdır. % 40 DOP(Düzenleme ortaklık payı) vardır. Yani İmar uygulaması gören arazilerde belediye imar planı hazırlarken vatandaşın mülkünün % 40 ını alabilir(Karşılıksız), yol, park spor alanı gibi alanlar için kullanılır.(Bayındırlık Kanunu) Haritacılar bunu genelde %20-25 lerde bırakır. Bu durumda da tarla vasfında olan araziler, arsa niteliği kazanır ve yerleşim alanına girdiği için otomatik değerlenir. Bu işlemler öncesi göz açık Belediye personeli akrabalarına o bölgelerden ucuza tarla aldırır. Sonra cupba cupbaa..
doğru yazıyorsun da istimlak edilecek hazine yerine çiftçiye ekim dikim için hazine arazileriyle takas etse mantıklısı bu değil mi? enerji iletim hattı veya botaş vb her neyse bu da haksızlık bence çünkü bu dediklerinin çoğu özelleşti özelleştiğine göre de parayı kazanacak olan şirketler kamu yararı 2. sırada
ki birde toprağı koruma kanunları var oda bir muamma.
daha neler var neler benden bu kadar.