Kamulaştırma Bedeli

Ynt: Kamulaştırma Bedeli

apsiL link=topic=86919.msg1043888#msg1043888 date=1449767559' Alıntı:
Senin dediğin farklı bir durum, bu belediyenin rantı,kamulaştırması değil. Ben karayolu, Enerji İletim Hattı, DSİ vb. kamu yararına olan projelerinin kamulaştırma sürecinden bahsediyorum.

Belediyelerde işleyiş farklıdır. % 40 DOP(Düzenleme ortaklık payı) vardır. Yani İmar uygulaması gören arazilerde belediye imar planı hazırlarken vatandaşın mülkünün % 40 ını alabilir(Karşılıksız), yol, park spor alanı gibi alanlar için kullanılır.(Bayındırlık Kanunu) Haritacılar bunu genelde %20-25 lerde bırakır. Bu durumda da tarla vasfında olan araziler, arsa niteliği kazanır ve yerleşim alanına girdiği için otomatik değerlenir. Bu işlemler öncesi göz açık Belediye personeli akrabalarına o bölgelerden ucuza tarla aldırır. Sonra cupba cupbaa..

doğru yazıyorsun da istimlak edilecek hazine yerine çiftçiye ekim dikim için hazine arazileriyle takas etse mantıklısı bu değil mi? enerji iletim hattı veya botaş vb her neyse bu da haksızlık bence çünkü bu dediklerinin çoğu özelleşti özelleştiğine göre de parayı kazanacak olan şirketler kamu yararı 2. sırada
ki birde toprağı koruma kanunları var oda bir muamma.
daha neler var neler benden bu kadar.

FEHİM link=topic=86919.msg1043944#msg1043944 date=1449773817' Alıntı:
doğru yazıyorsun da istimlak edilecek hazine yerine çiftçiye ekim dikim için hazine arazileriyle takas etse mantıklısı bu değil mi? enerji iletim hattı veya botaş vb her neyse bu da haksızlık bence çünkü bu dediklerinin çoğu özelleşti özelleştiğine göre de parayı kazanacak olan şirketler kamu yararı 2. sırada
ki birde toprağı koruma kanunları var oda bir muamma.
daha neler var neler benden bu kadar.

Ne BOTAŞ, ne de TEİAŞ(arkasında AŞ yazıyor) özelleşmedi. Kamulaştırma yetkisini EPDK(Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu) verir bu kurumlara, özel firmalar da aynı yetki ile kamulaştırma yapabilir. Mesela EnerjiSA Üretim Santrali yapar EPDK adına Kamulaştırma yapar. Bu kamu yararıdır. Elektriği onlar üretip satsada bizler yararlanıyoruz, yurtdışından elektrik alıp onlara kazandıracağımıza kendi firmalarımız kazanıyor. Kendi firmalarımızda kendi insanlarımız çalışıyor, yoksa lanet gelsin şirketlerden çok da önemli değiller. Önemli olan bu kurum ya da firmalarda çalışan insanların evlerine götürdükleri ekmek ve evlere giren hizmet(Doğalgaz, elektrik)..
Daraltarak kendi kurumumuzdan örenek veriyorum, vatandaş arazisine direk diktirmezse bu enerji nereden gidecek havadan kendiiliğinden bir teknoloji henüz yok. Tesla değiliz hiç birimiz.. Bir gün 6-7 saat Türkiye geneli Elektrik gitti Tencere tava çaldı insanlar. Gülü seven dikenine katlanır, kısaca..

apsiL link=topic=86919.msg1044084#msg1044084 date=1449819895' Alıntı:
Ne BOTAŞ, ne de TEİAŞ(arkasında AŞ yazıyor) özelleşmedi. Kamulaştırma yetkisini EPDK(Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu) verir bu kurumlara, özel firmalar da aynı yetki ile kamulaştırma yapabilir. Mesela EnerjiSA Üretim Santrali yapar EPDK adına Kamulaştırma yapar. Bu kamu yararıdır. Elektriği onlar üretip satsada bizler yararlanıyoruz, yurtdışından elektrik alıp onlara kazandıracağımıza kendi firmalarımız kazanıyor. Kendi firmalarımızda kendi insanlarımız çalışıyor, yoksa lanet gelsin şirketlerden çok da önemli değiller. Önemli olan bu kurum ya da firmalarda çalışan insanların evlerine götürdükleri ekmek ve evlere giren hizmet(Doğalgaz, elektrik)..
Daraltarak kendi kurumumuzdan örenek veriyorum, vatandaş arazisine direk diktirmezse bu enerji nereden gidecek havadan kendiiliğinden bir teknoloji henüz yok. Tesla değiliz hiç birimiz.. Bir gün 6-7 saat Türkiye geneli Elektrik gitti Tencere tava çaldı insanlar. Gülü seven dikenine katlanır, kısaca..

bak gülüm kendinde kabul ediyorsun özel şirketlerde özelleştirme yapabiliyor bu bir.
ikincisi arazilerimizde o kadar elektrik direkleri ve boru hattı geçiriliyor ki meyvacılık ve hayvancılık yapmak için bizlere yer bırakmıyor şirketler. onlar para kazanacaklar diye olan çiftçiye oluyor.
tava tencere çalanların içinde çiftçiler veya eşleri var mı? beni ilgilendiren de sadece ve sadece o kısmı. ha birde zenginlerin fabrikalarının üzerinden ne kadar kablo geçiriliyor çok merak ettim. saygılar.

Görüntülerle cevap verebilirim, nerelere ne tür direkler dikiyoruz. Ağustos ' un 14 ünde, Hatay Amanoslar ' da, pkk direğin ayaklarına dinamit koyup patlattı. Direğin durumuna bakıp, yeni bir proje hazırlamak üzere sabah saat 4 te yola çıkıp saat 6:30 da direğin olduğu bölgeye vardık. Asker, jandarma ve ekip olarak biz; direk 37 metre (12 kat apartman yüksekliğinde) 11 metreye 11 metre ayak açıklığında.. Asker temiz dedikten sonra, biz işe başlamak üzere direğin altına(merkezine) girerken bir patlama oldu. Ben önde idim patlama arkamda oldu, arkamı döndüğümde kimse kalmamıştı. Ben daha ne olduğunu bile anlamadan kaçanların ardından direğin merkezinden çıkarken yerde yatan şefim, değerli abimi gördüm. O benim arkamda idi, mayın koymuşlar; ben üstünden geçtim o benim kadar şanslı değildi maalesef, sonrası mı? Kahraman dediğimiz askerlerimiz yaklaşmadı. Kopacağını bile bile o ayaklarımla tekrar girip ellerimle bacaklarını kemerle bağlayıp kaldırdım kendisini. Çıkardım oradan.. 14 Ağustos mayın diye Google da yazarsanız, rastlarsınız haberlerde..

Buyrun, size bir kamulaştırma bedeli hikayesi.. Senin, benim ya da başka bir vatandaşın mülkü; onun bacaklarının binde biri etmezdi.

Bunu neden mi anlattım, o hat bir kaç arsa ve tarlaya yakın geçiyor diye yeri değiştirilmiş,ormana alınmıştı; mayına basan şefimiz, abimiz tarafından.. O hatların geçeceği yerin tespitini yapmak o kadar kolay değil. Çok şey göz önünde bulundurulmak zorunda.

Zamanında memleketin her yerini parselleyip süren; tarla, bahçe yapan dedelerimizden sormalıyız hesabı, zamanında planlama yapmayan devletten, devlet büyüklerinden..

orada yaralanan kardeşlerime şifalar dilerim.

benim demek istediğimi ya anlatamadım. yada konu başka biraz amacından sapmaya başladı. bu kadar yeter çünkü kendime hakim olamayıp başka şeyler yazmak zorunda kalacağım.