Kırsal Kalkınma Desteklerinde Ek Süre Tanındı

Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap kapsamında tarıma dayalı yatırımların fiziki olarak tamamlanma süresi Resmi Gazete'de yayınlanarak 4 ay ertelenerek 16 Temmuz 2021 olarak belirlendi.

Bu tarihten sonra henüz bitirilmeyen projeler için üreticinin isteği ve Tarım ve Orman il müdürlüğün yerinde bulması şartıyla 90 gün daha ek süre verilecek.

13.Etap kapsamında desteklenen projeleri yönetmelikten alıntıladık. 13. Etap uygulama yönetmeliğinin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

A) Tarımsal ürünlerin (Tıbbi ve Aromatik Bitkiler dahil ) işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı, teknoloji yenileme ve/veya modernizasyonu,

B) Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kullanan Yeni Seraların Yapımı, Sera: İklime bağlı çevre koşulları denetlenerek, içerisinde kültür bitkileri ile bunların tohum, fide ve fidanlarının ekonomik olarak üretilmesi, yetiştirilmesi, sergilenmesi ve korunmasını olanaklı kılan, uygun bir bitki gelişimi için ideal koşulları yaratmayı ve yıl boyunca üretim yapmayı amaçlayan, üzeri ışık geçirebilen bir malzeme ile kaplı, içinde hareket edilebilen, iklimlendirme (ısıtma-soğutma-sisleme v.b) ve sulama sistemine sahip yüksek sistemli örtüaltı ünitelerini içeren tarımsal yapılardır.

C) Toplu basınçlı sulama sistemleri için, sulama kooperatifleri ve sulama kooperatifleri üst birliklerinin Sulama hizmetlerinin gerektirdiği elektrik enerjisini temin etmek amaçlı güneş ve rüzgâr enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımı ile üç dekardan küçük olmaması şartıyla örtü altı kayıt sistemine kayıtlı mevcut modern seralarda kullanılmak üzere; yenilenebilir enerji kaynaklarından jeotermal ve biyogazdan ısı ve/veya elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımı, yenilenebilir enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesisleri;

D)
✓ Damızlık ( süt veya et) sığır: en az en az 25 baş kapasiteli tesis,
✓ Damızlık Manda yetiştiriciliği: en az en az 25 baş süt mandası kapasiteli tesis,
✓ Et /Süt koyunculuğu: en az 100 baş et/süt koyunu kapasiteli tesis,
✓ Et /Süt keçiciliği: en az 100 baş et /süt keçisi kapasiteli tesis,
✓ Hindi/kaz yetiştiriciliği: en az 1000 adet hindi/kaz kapasiteli tesis,
✓ Su Ürünleri Yetiştiriciliğine: en az 100 ton/yıl kurulu üretim kapasiteli tesis,

Ultra Modern Ahır Nasıl Yapılır, Ahır Yapımı Malzeme ve İşçilik Fiyatları |  SerProfil Hafif Çelik Yapı
 

Benzer Konular