Küçükbaş ahırı

arkadaşlar 5 metre genişliğinde ve 4 metre uzunluğunda bir yerde kaç adet koyun yaşar İstanbulda sizce sakızmı yoksa kıvırcık mı daha iyi cevaplarsanız sevinirim

Ynt: Küçükbaş ahırı

azdan başlayalım sonra büyüteceğiz cevaplar için teşekkürler

Diğer sorumun cevabını bilen yokmu? Sakızmı yoksa kıvırcıkmı istanbul için daha ideal sakız koyunu ege dışında verimli olmaz diyorlar doğrumudur?

sakız koyunu yeşillik alanı çok sever koyunun yavru sayısı fazla olduğu için yeşillik alan derim sakız için.

Urla we Çeşme yarımadasında yaşamıyorsanız Sakız koyununu unutun tüm üreticilerimizin we üretici adaylarımızın dikkatine, yerli bölgenize uygun koyun ırklarını tercih ediniz...İthal olmayanlardan...

trakya ve marmara bölgesinde genelde kıvırcık bulunur .Sakızın yavrusu çok ama aylık canlı ağırlık artışı kıvırcığa yetişmez.

Sakız İzmir ve dolaylarından çıkınca çoklu doğumlar olmuyormuş, o yüzden de bir işe yaramaz ;) Marmara bölgesi için en iyisi kıvırcık hocam...

merhaba,
4*5=20 m2 / 2 = 10 adt. koyun sığar oraya. bu sağlıklı şekli. eğer kuzu koyacaksan 15 tane kuzu sığar.
koyun ağırda sürekli kapalı durmaz, her gün meraya çıkması gezmesi gerekir.
sakız koyunu Çeşme dışında verim vermez. ben de 4 sene önce merak ettim aldım getirdim fakat Bursa ' da verim alamadım. iri kıvırcık veya Yalova koyununu tavsiye ederim. Yalova koyunu çok güzeldir, döl verimi yüksektir. bu işi biliyorsan her doğumda ikiz yavru alırsın. Yalova koyunun erkek kuzusu çok yakışıklı olur. ben de var hepsine hastayım, o derece. merasız koyun olmaz bunu unutma.
hayırlı işler.