''LADA'' GELİYOR ÇEKİLİN YOLDAN !!!

Ynt: ''LADA'' GELİYOR ÇEKİLİN YOLDAN !!!

şimdi bu pahalı ve lüx 4x4 ' lerin yanında bilmeyen biri bi Niva görse.. buda neyin nesi der, araya karışmış sanır :)

oysa konvoyda genelde batanı-kalanı da çeker bu zalımlar :)

bu 91 nivam
.
buda 98 nivam

bu arada eğer nivanız varsa tanıdık bir traktörcünüz olması lazım niva kolay kolay batmaz, battığı zamanda çıkmaz

3 sene önce 98i de sattım ikiside çok şeyler gördü geçirdi şimdi vitara var onuda satıyom videoda pulluk çeken niva gibi bende aysan yapmıştım zamanında ceviz aralarına çekiyodum :) çok fazla ayak kırınca vazgeçtim ufak bi traktör aldım

vitaraya yükseltme kiti takıp birde sağlam ofroad lastiği takarsan ladaya yaklaşıyor ben öyle yaptım ama ladanın tadını vermiyor ladaya sadece lassa ok 144 lastik tak başka bişey istemez.

Çok sayıda araba geldi geçti, geçmişte 2 tane Lada arabam oldu. Çok harika araçlardı. Daha sonra çok yeni ve pahalı arabalarım oldu ama ne yazık ki bazı zamanlar Lada ' yı çok arıyorum.

Artık Lada markası ülkemizde satılmıyor bildiğim kadarı ile.

Arka diff lock ameliyatı yapılmadan standartta çokta başarılı değil aslında. Netteki videolarda çoğu niva upload. Standartta Suzuki Vitara ya da Jimny daha iyi iş yapar. Lada ' nın tek artısı yüksekliği ama çeker sistemi Suzuki kadar kararlı değil. Ama ben standartta ikisinide löp löp yer yutarım :D Yanlız bir gerçekte var bozulunca ya da kırılınca cebini üzmeyecek, bagajında bol bol yedek parça bulundurabilceğin tek araçta Niva :) Sağlam birtane bulundurup arada çıkıp stres atacaksın bununla.

nivada orta kilit standart.. vitara, jimy de yok.. japonlar kaliteli olabilir ama standart halleriyle niva arazide daha başarılı..

ayrıca bol parçası var ve ucuz..

ha konfor rahatlık arama :)

UÖZKAN.77 link=topic=78545.msg965582#msg965582 date=1422902222' Alıntı:
nivada orta kilit standart.. vitara, jimy de yok.. japonlar kaliteli olabilir ama standart halleriyle niva arazide daha başarılı..

ayrıca bol parçası var ve ucuz..

ha konfor rahatlık arama :)

Orta diff çok bir + katmıyor çaprazda tırt :) yumuşak zeminde gene tırt. Buyüzden standart Lada ile off road yapan çok az insan var videolardakilerin alayı modlanık. Yükseltme kesinlikle yapılıyor ve arka diff ucuz yolla kaynaklanıyor arıza açana kadar kullanılıyor arıza yaptığı yerde at çöpe yenisiyle devam mantığı var en ucuz upload bu. Ha japon dedimi akla ilk Toyota geliyor ayrı mesele ucuz yollu japonlarla ellemeden araziye giren yok snra kral benim mantığı var.

Ben arazide önce Toyota VX80 ve VX100 tanırım. Hard off-road yapılacaksa tabi bu şekillenebilir. Ama genel manada yapılı bir VX seni asla üzmez. Ha yapılı bir VX de 8 niva alır orası ayrı. Ama bu işe yeni başlayanlar için, fazla masraf açmasın öğreneyim diyenler için niva ve vitara önerilir. Niv hkikatten keçi gibi bir araçtır.

niva aileye uymuyo işte..

şimdi şu eski kada Toyota pikaplardan denk gelse almak isterim.. hem sade manuel hem sağlam.. ama onlarda uzun yolda niva gibi yorar galiba..

binen var mı LN65-LN106 galiba kodları.. 1985-2005 arası toyota pikaplara..

UÖZKAN.77 link=topic=78545.msg965801#msg965801 date=1422941537' Alıntı:
niva aileye uymuyo işte..

şimdi şu eski kada Toyota pikaplardan denk gelse almak isterim.. hem sade manuel hem sağlam.. ama onlarda uzun yolda niva gibi yorar galiba..

binen var mı LN65-LN106 galiba kodları.. 1985-2005 arası toyota pikaplara..
Umut hocam bulursaniz gordugunuz yerde alın. Zira imha edilemiyor Araç. Iç savaslarinda resmi sponsoru 😆😆😆

Top Gear Hilux bölümü var. aracı vurmadik yer birakmadilar çalıştı. Denize atıp çıkardılar çalıştı. Patlattilar veya yaktılar çalıştı. En son üstüne bina yıktılar onda da çalıştı.

epeydir takipdeyim.. şimdilik tata pikapla idare ediyoz.. nasip..

sağlamlığına laf yok ama aile olunca uzun yolu nasıl acaba.. bayburttan izmite gidilir mi? nivadan da kötü müdür acep uzun yolu.. değildir herhal.. nivayla 1 gün yol gittimi ertesi gün istirahat edecen:)

UÖZKAN.77 link=topic=78545.msg965934#msg965934 date=1422970218' Alıntı:
epeydir takipdeyim.. şimdilik tata pikapla idare ediyoz.. nasip..

sağlamlığına laf yok ama aile olunca uzun yolu nasıl acaba.. bayburttan izmite gidilir mi? nivadan da kötü müdür acep uzun yolu.. değildir herhal.. nivayla 1 gün yol gittimi ertesi gün istirahat edecen:)
Arkaya belirli miktar ağırlıkla bu işi tamamen çözersiniz

Lada, Renault bünyesine girdi sanırım. Renault ciddi yükselişte bu aralar kalite olarak. Dacia renaultun eski yerini alırken, Lada da Dacia ' nın yerini alacak gibi.

Niva benim gibi doğayı seven, balık avıyla uğraşanlar için güzel bir araç. Gerçi bizde Sandero Stepway var. Bunun konforu bile epey tartışılırken Niva ' ya ne denir bilemiyorum :).