*** Landwirtschafts Simulator 2008 Eklentileri Yükleme ***


Değerli arkadaşlar, gördüğüm kadarıyla herkes eklenti yükleyememekten şikayetçi. Bende biraz uğraştım, sanırım yapabildim. Elimden geldiği kadarıyla da sizlere anlatacağım.

LS ' de eklentileri yüklerken sadece eklenti dosyalarını gerekli yere kopyalamak yetmiyor, ayrıca oyunun içinde bazı kodlarıda değiştirmek gerekiyor. İlk olarak eklenti dosyalarını doğru yerlere yapıştıralım. Daha sonra 'Program Files\Landwirtschafts-Simulator 2008\data\careerVehicles.XML' yolunu takip edelim. 'careerVehicles.XML' dosyasını Not Defteri ile açıp içine yamamızın özelliklerini girelim.

Yukarda genel bir şekilde sadece mantığı anlattım, şimdi ise deneyerek bir tane yama yapalım. Yapacağımız yama NH CR980 biçerdöver yaması. Yamayı buraya tıklayarak indirebilirsiniz. İlk olarak yamanın dosyalarını uygun yerlere kopyalayalım.

Bu konuda biraz bilgi vereyim. Yamalar hangi klasörün içine kopyalanacaksa o klasörlerin içinde indirilir. Yani indirdiğiniz bir yamanın dosyaları hangi klasörde ise Program Files ' ta da o klasör içine kopyalayacaksınız. Bizim indirdiğimiz NH biçerdöver yamasının yolu şöyleydi: 'data\vehicles\steerable\newHolland'. Yani bu demek oluyor ki yamanın dosyalarını 'Program Files\Landwirtschafts-Simulator 2008\data\vehicles\steerable\newHolland' klasörünün içine atacağız. Eğer o klasörler yoksa kendiniz oluşturun. Buraya kadar hangi dosyayı nereye kopyalayacağımızı öğrendik.

Şimdi ise dosyalarını attığımız eklentiyi oyuna tanıtmaya geldi. Her eklentinin içinde mutlaka '.XML' uzantılı dosyalar olur. İşte bunları tanıtacağız. Bunun için 'Program Files\Landwirtschafts-Simulator 2008\data'nın içinde buluna 'careerVehicles.XML' dosyasını Not Defteri yardımıyla açalım. Yani sağ tuş > Birlikte Aç > Not Defterini seçin. İçi baya karışık gözüksede mantığı anladıktan sonra işimiz kolay. Mesela 'careerVehicles.XML' içinden bir sıra kod alıp burada açıklamasını yapalım.


Kod:
<vehicle filename='data/vehicles/steerable/fendt/fendt936vario.xml' xPosition='196' yOffset='0.5' zPosition='188' yRotation='0'/>

<vehicle filename='data/vehicles/steerable/fendt/fendt936vario.xml' Buraya, dosyalarını attığımız eklentideki '.XML' dosyasının yolunu yazacağız. Bu örnekte Fendt 936 traktörünün eklenti yolu belirtilmiş.
xPosition='196' yOffset='0.5' zPosition='188' Buraya, yaptığımız eklentinin nerede çıkmasını istiyorsak o orantıları yazacağız. Bu örnekte Fendt 936 traktörünün oyunu açtığımızda nerede çıkması gerektiğine dair orantılar yazılmış.


Kodlama mantığını da anladıktan sonra örnek yapmış olduğumuz NH biçerdiver yamasının da kodlamasını yapalım. Biçerdöver eklentisindeki '.XML' uzantılı dosyanın yolunu giriyoruz, ardından biçerdöverin çıkmasını istediğimiz yerin oranlarını yazıyoruz. Kodlamanın tamamlanmış hali aşağıdaki gibidir, bu şekilde kodlamayı tamamlayıp 'careerVehicles.XML' dosyasının içinde bir yere koyup kaydetmemiz yeterlidir.'


Kod:
<vehicle filename='data/vehicles/steerable/newHolland\cr980.xml' xPosition='180' yOffset='0.5' zPosition='188' yRotation='0'/>

<vehicle filename='data/vehicles/steerable/newHolland\cr980.xml' Buraya, 'xml' uzantılı dosyanın konumunu yazdım.
xPosition='180' yOffset='0.5' zPosition='188' yRotation='0'/> Buraya, biçerdiverin çıkacağı yerin oranını yazdım. Bu oran bahçedeki Fendt 936 traktörün yan tarafında bulunan boşluğun oranıdır. Burayı yazıyorum ki yaptığım biçerdöver orada çıksın. Dikkat etmeniz gereken şey; her eklenti için aynı yerin oranlarını vermeyin aksi halde eklentiler üst üste çıkacaktır.


Konu biraz teknik bilgiye dayalı oldu ama inşallah anlaşılmıştır, kolay gelsin.
 
Ynt: *** Landwirtschafts Simulator 2008 Eklentileri Yükleme ***

hemen deniyorum mustafa çok teşekkürler saolasın benden sana koccaman bir +rep! :)

Edit: saolasın mustafa yaptım arkadaşım saolasın emeklerine klavyene sağlık
 
Ynt: *** Landwirtschafts Simulator 2008 Eklentileri Yükleme ***

Mustafa abi ben senin dediklerini yapıyorum kodlarıda giriyorum.Ama çıkmıyor neden acabA?Bende Türkçe yama var ondan kaynaklanabilirmi?_
 
Ynt: *** Landwirtschafts Simulator 2008 Eklentileri Yükleme ***

ya arkadaşlar ben yapamıyorum ya bu yama işini mods klasörüne atın diyor bizde mods klasörü yok. yaptığını açıklamaya göre yapıyorum yine olmuyor lütfen yardım edin....
 

Benzer Konular