maliyet tablosu çıkarmamda sizlerinde yardımını bekliyorum....

Ynt: maliyet tablosu çıkarmamda sizlerinde yardımını bekliyorum....

Cagri 1 yasunda duve bizim burasi icin 2-3 milyar arasi. Trakyada buzagilar en dusuk 1000 tl den satyiliyo. Ama anadoluda durum farkli. Osmaniyede adam kasaplik duveleri 1 milyara veriyo. Yazik..

kağıt üzerinde çok iştah kabartıcı bir hesap ama sonucu nasıl olur bilemem hayırlısı olsun diyelim

ali_ilbey link=topic=62789.msg704063#msg704063 date=1361188693' Alıntı:
ARKADAŞLAR YORUMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. SİZLERİNDE SÖYLEDİĞİNİZ GİBİ 200 GİBİ HAYVANI TEDARİK KONUSUNDA Bİ SIKINTIMIZ VAR. BİZ BUNU ŞU AN BULABİLDİĞİMİZ 100-120 BAŞ ARASI Bİ HAYVANA İNDİRDİK. AYRICA İYİ DİLEKLERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. İNŞ. HEPİMİZ İÇİN HAYIRLISI OLUR.
şuan hayvan toplamak için en uygun dönem. böyle şartlar bir daha zor gelir. hayvan piyasası dip yaptı, yem ise tavan. kelepire bir dünya hayvan var. nasıl hayvan bulamıyorsunuz hayret.

Arkadaşlar lütfen şu' herkes bildiği işi yapmalı geyiğinden vazgecin' lütfen. Bu nekadar saçma bir yaklaşım bizi hayvanlardan ayıran en önemli özelliğimiz öğrenme kabiliyetimiz değilmi herkes her şeyi öğrenebilir isterse ve uğraşırsa. benim lisedeki edebiyat hocam daha sonra hukuk fakültesini bitirdi şimdi avukatlık yapıyor..ama size göre öğretmense öğretmenikten başka bir şey yapamaz. Adamın babası bakkaldır babasının yanında bakkallığa başlamıştır, işi öğrenmiş ; ne olacak şimdi ' herkes bildiği işi yapmalı adam ömür boyu bakkalığa mahkum, kural bu ne yapsın başka seceneği yok 'bakkalsın sen bakkal kal'
Meşhur fıkrayı herkes bilir ben yinede hatırlatayım cehennemde ateş kuyuları varmış herkes içinde azabını cekiyor, başındada zebaniler duruyormuş, çıkmak isteyen olursa engellemek için. Kuyuların birinin başında zebani yokmuş sormuşlar 'niye bu kuyunun başında zebani yok' cevap hemen verilmiş'onun içinde türkler var zaten cıkmak isteyen olursa içindekiler aşağıya çekiyorlar'

sürç i lisan ettiysek affola

Hayvancılık sektörünün aktörleri ülkemizde maalesef sınıfta kaldı. Doğa bizim ülkemize bu kadar cömert davranmışken, bunca avantajımıza rağmen hayvancılıkta dünyanın en gerilerindeyiz. Bunun tek nedeni cehalet, bilgisizlik, yeniliklere kapalı olmak, bildiğini okumakta diretmek, araştırmamak, okumamak, gelişmelere kapalı olmak vs. vs. Hayvancılıkla uğraşanlar acilen değişmeli veya kendilerini değiştirmeleri. Bu sektörde genç, dinamik, eğitimli insanlara ihtiyaç var. Ama hayalperestlere değil tabiki.
Hiç düşündünüz mü nasıl oluyor da inek denen hayvan bir ülkede 10 ton süt verirken diğer bir ülkede 4-5 tonu zor veriyor.
Neden Almanya ' da, Avusturya,da, Amerika ' da, Hollanda ' da hayvan alım satımlarında bir düzen, intizam ve kalite varken bizim ülkemizde rezillik, kalitesizlik, üçkağıtçılık, sahtekarlık diz boyu?
NEDEN? :)

bir hayvan günlük 30 kg silaj tüketebilirmi biz genellikle yonca yediriyoruzda ondan soruyorum

GÜRKAN link=topic=62789.msg704240#msg704240 date=1361213378' Alıntı:
şuan hayvan toplamak için en uygun dönem. böyle şartlar bir daha zor gelir. hayvan piyasası dip yaptı, yem ise tavan. kelepire bir dünya hayvan var. nasıl hayvan bulamıyorsunuz hayret.
ARKADAŞIM hayvanlarımızı mavi sertifikalı olacak şekilde düşünüyoruz. orda bi sıkıntı var. bu kadar mavi sertifikalı hayvanı aynı anda bulmak gerçekten de zor lakın 100-120 baş bulabilme imkanı var.

ali_ilbey link=topic=62789.msg704748#msg704748 date=1361279618' Alıntı:
ARKADAŞIM hayvanlarımızı mavi sertifikalı olacak şekilde düşünüyoruz. orda bi sıkıntı var. bu kadar mavi sertifikalı hayvanı aynı anda bulmak gerçekten de zor lakın 100-120 baş bulabilme imkanı var.
Sevgili ali_ilbey, sitemizde bir kelimenin tümünü büyük harflerle yazmak bağırmak anlamına gelir, bir an önce öğrenmenizde fayda var.
mav, sertifika konusuna gelirsek. bana özelden ulaşın telefon numaraları vereyim size. kolay gelsin.

simentalci link=topic=62789.msg704097#msg704097 date=1361197510' Alıntı:
Kont1979 arkadaşım,
Bir mahsuru yoksa birkaç soru sormak istiyorum.
Hayvancılıkla uğraşıyor musunuz?
Eğer fiilen hayvancılık yapıyorsanız ne kadar süredir yapıyorsunuz?
Kaç başlık bir işletme sahibisiniz?
Çağrı link=topic=62789.msg704102#msg704102 date=1361198068' Alıntı:
Ben de merak ettim.1 yaşında düvelerin 800-1000 liraya satıldığı piyasa şartlarında hangiz buzağı 1000*200 hesabıyla hesaplanıyor acaba :) yoksa biz mi yanlış memleketteyiz

sorulara sırasıyla cvp veriyorum arkadaşlar
-aile olarak zamanında hayvancılık yaptık ama şuan yapmıyoruz
-yaptığımız zamanlarda 15-20yıl gibi bir süre devam ettik
-şuan bir işletme sahibi değilim

bu soruları sormanıza neden olan cevabıma istinaden acıklamak istiyorum
pazar günü kandırada çiftlik ziyaretindeydim ve o kadar sitemkar yazmamın asıl sebebi budur ve holstein ırkı buzağıların fiyatları 1000tl ile 2500tl arasında değiştiği çiftlik sahibi tarafından belirtilmiştir

ama sizde ben gider karstan düve boz inek alırım diyorsanız elbetteki 1000tl ile 1500tl arasında bir fiyata alabilirsiniz sonrasında ise içerdeyim şuan diye sitem edersiniz
DEMİRLE ALTIN İKİSİDE METAL OLDUĞU HALDE ARALARINDA EDER YÖNÜNDEN NEKADAR UÇURUMLAR VARSA Bİ YERLİ HAYVANLA HOLSTEĞİN İNEĞİ ARASINDA O KADAR FARK VARDIR

Çağrı link=topic=62789.msg704057#msg704057 date=1361187605' Alıntı:
Ben kısaca herkes bildiği işi yapmalı diyorum.Gerisi size kalmış...

herkes bildiği işi yapmasada yaptığı işin nasıl yapılacağını bilmeli besi yada süt hayvancılığı yapacaksa hangi hayvanı besleyeceğini bilmeli hayvanların verimleri için yeşil ot yedireceğini ve bunun için otlak bu işin olmasa olmazı olduğunu ahır sıcaklığının aydınlatmasının havalandırmanın tuzun suyun önemini bilmesi lazım
gidip doğudan 1000 tl ye hayvan toplayıp ahıra tıkarak sabah akşam önlerine slaj yonca yem atarak su vererek bu işin zarar edeceğini herkesin bilmesi lazım

buişten zarar edenler bu mantıkla bu işi yapanlardır arkadaşlar çok ektrem durumlar haricinde mantıklı ve amaca uygun hayvanla bu işi yapanların heleki süt işini yapanların zarar edeceğine inanmıyorum

Yazdıklarının birçoğuna katılıyorum özellikle de son yazdıklarına. Ben sorduğum soruları sen hiç 200 hayvanın nasıl ve hangi şartlarda ve ne kadarlık bir sermaye ile yapılacağını biliyor musun acaba diye sordum? 200 baş yap hatta daha fazla yap deyince garibime gitti birden. :) Kusura bakma... (200 ineğin ayda 100 bin tl masrafı vardır? İlk yatırım maliyeti de 2-3 milyon tl civarındadır. Yani şakası olmaz)

200 baş 2 yılda 600 baş olur.600 baş mala bakmak yer temin etmek ve en önemlisi onlara cepten yedirmek yorar adamı

simentalci link=topic=62789.msg706412#msg706412 date=1361477789' Alıntı:
Yazdıklarının birçoğuna katılıyorum özellikle de son yazdıklarına. Ben sorduğum soruları sen hiç 200 hayvanın nasıl ve hangi şartlarda ve ne kadarlık bir sermaye ile yapılacağını biliyor musun acaba diye sordum? 200 baş yap hatta daha fazla yap deyince garibime gitti birden. :) Kusura bakma... (200 ineğin ayda 100 bin tl masrafı vardır? İlk yatırım maliyeti de 2-3 milyon tl civarındadır. Yani şakası olmaz)

elbetteki ilk yatırım maliyeti olarak süt inekçiliğinde dediğin rakamları tutar hatta belkide daha fazlası
200 başlık süt inekçiliği yapacak arkadaş bir fizibilite çalışması yapmış veya yaptırmıştır bu maliyeti göz önüne almıştır heralde

en ufak ayrıntılar dahi göz önünde bulunduruyoruz. bu yönde araştırmalara devam ediyoruz..

detaylar ayrıntılarda gizlidir nacizane tavsiyem amacınıza uygun ırk seçimi yapmanızdır