Ynt: MASSEYDEN NE ISTIYORLAR ANLAMADIM Kİİ???
LORUOĞLU link=topic=29715.msg256121#msg256121 date=1267028261' Alıntı:
KANKA SEN YA O MOTORU KULLANMAYI BILEMEMISSIN YADA O MOTORDA BIR SORUN VAR YADA KOYU BIR NH GOZUN BASKA BISEY GORMUYOR SEN GEL BENIM YANIMA SENIN SAYDIGIN O MOTORLARIN HEPSINE BENIM MF ILE HER KONUDA KOK SOKTUREYIM SEN DE SITEYE YENIDEN YORUM YAZ
arkadasım belliki sen benim eski konu ve yorumlarımı hiç okumassın ben kesinlikle fanatklige karşı biriyimdir ve asla bi markayı kötülemem veya övmem boş yere.. ben kendi traktörümü bile burda objectif olarak yorumladım..neyse eksileri söylerim.. eski yorum ve konularımda göre bilirsin..
mf konusuna gelince kullanmayıda biliyorum şüphen olmasın uzay mekigi kullanmıyoruz sonucta traktör bu.. ayrıca kullandıgım mf 285s te sapa sağlam bi traktördü hiç bi sorunuda yoktu düz yolda fiatlar yetişemiyordu ama bozuk yolda mfde uygun vites bulamıyordum onlar beni bozuk yolda solluyorlardı.. hatta bi kaç defa zorladım mf yi yuksek vitesle römork un cantı patladı sert badalla gelince taş yuklu.. çünkü yuksek viteste cok hızlanıyordu bi alt viteside cok agırdı. ve inişlerde acayip salıyordu kendini taş doluyken ve zıplama yapıyordu frenleri neyseki fena degildi yavaşlatıyordu traktörü.. fiat çı falanda degilim yada nh ci.. şuan erkunt servet80t 4x4 sahibiyim. burda hiç bi 285s sahibi erkuntla ne hata giriyor nede yuke. ben 5,5ton yukle boş 285s i düz yolda gectim. sende fanatiklik yapma bence.. 285s şimdiye kadar hep 70bg traktörlerle karşılaştırıldıgı için güçlü duruyordu miletin gözunde ama asıl güçü olan 75-80bg arası diger traktörlerle karşılaştır bakalım.. örnegin a75 valtra ile hata gir.. yada kuru zeminde 70-66 ile gir bakalım bizim burda iş görmuyor kuruda 3lü 14lü pulluk cekiyor. yakıtıda hep sahiplerinden cok diye duydum.. ama canlı bi motoru var arkası hafifi oldugu için yuk binmiyor ve herzaman yırtıcı duruyor bu yüzden biraz göze hoş geliyor..
örnegin 5000 lik fortla hata atmışlar 5000likle gidememiş 285s oda motor gucude daha yuksek olmasına ragmen.. hidrolik sistemindede sorunlar yaşamıştı dayım baya çokta saglam olmadıgını söylemişti bilmiyorum..
benim eski traktörüm 640 fiattı onunla yan yana tarlalarda çift sürüyorduk agustosta fiat hiç patinaj etmeden gidiyordu hatta cant patllattı arka tekerlegin göbeginden .. ama mf nin sahibi sinir oluyordu bi hatı gidene kadar sol teker hep patinajla gidiyordu.
adanalı samancılar en zor koşullarda çalışan traktörlerdir ve bunlar asla mf tercih etmezler cok nadirdir mf kullananlar mesela hararet yaptıgını söyluyorlar hep eski fiatları kullanırlar..
benim mf285s hakkındaki tercubelerim bunlar.. ha bi gun senin oraya yolum düşerse bi yerlerde rastlarsak görteririsin kardeşim 285s in marifetlerini fikrim degişir..
sen valtra a75 ,servet 80t,mf phantom 3075d,same explorer 85t(82bg),80-66 fiat bunlardan hangilerini kendin kullanıp karşılaştırma yaptın ?.. bunlar yaklaşık olaraka aynı segmetteki traktörler.. bunlara göre devrinin gectigini biliyorum ama güç ve şanzuman olarak degerlendirisen aradaki farkı görursun.. gercekçi olmak gerek. 285s in üzerindeki şanzumanın devri kapanalı 20 yıl olması gerekirken uzel yıllarca boyayıp sattı bu bi gercek.. fiatlardada 56 şanzumanlar öle..