MAZOT-GÜBRE DESTEĞİNDEN NE HABER???

Ynt: MAZOT-GÜBRE DESTEĞİNDEN NE HABER???

cıkıpda şu desteği veriyoruz .şu tarihte hesaplarda diye bide ,dalga gecer gibi haber yapıyorlar.
sitemizde tarım ve hayvancılıkla uğraşan ve ülkemiz geneli bu işlerin yapıldığı bir cok ilden üye var.
ama verilen desteği alan il sayısı en fazla 10 il.

Medyada her ay çıkan çiftçiye destek haberleri nedeniyle,
Tarımla ilgisi olmayan insanların ortak söyledikleri söz.
'Devlet çiftçiye her ay destek veriyor, gözünüz doymuyor' diyor.
Ne yapalım, reklamın iyisi kötüsü olmazmış.
Ülkemizi yönetenler, özellikle tarım konusunda işini iyi yapıyor.
Tebrikler. alk-*s

tümosan 8095 link=topic=63042.msg707390#msg707390 date=1361633186' Alıntı:
cıkıpda şu desteği veriyoruz .şu tarihte hesaplarda diye bide ,dalga gecer gibi haber yapıyorlar.
sitemizde tarım ve hayvancılıkla uğraşan ve ülkemiz geneli bu işlerin yapıldığı bir cok ilden üye var.
ama verilen desteği alan il sayısı en fazla 10 il.
abi hükümet reklam yapar şubat ayında paranız verilecek der ama ayın sonunda para hesaplara yatır 30 gün para repoda calışır ayın 31 hesaba yatır mesela benim bulundugum ilcede 2.5 tirilyon para yatacakmış devletden para cıkmış ama bankada bekliyor ilce bankaları repo yapıp kazanıyor sermeyasi yükseliyor hükümet tarihinde görülmemişdir ay başı ay ortasında paranın hesaba gectigi her zaman ay sonunda hesaba yatır şubat ayı icinde yatarsa destek tarihinde bir ilk olur hep mart ayının sonunda yatmışdır secim yaklaştıgı icin belki bu ay yatır

SEYİT link=topic=63042.msg707768#msg707768 date=1361655640' Alıntı:
abi hükümet reklam yapar şubat ayında paranız verilecek der ama ayın sonunda para hesaplara yatır 30 gün para repoda calışır ayın 31 hesaba yatır mesela benim bulundugum ilcede 2.5 tirilyon para yatacakmış devletden para cıkmış ama bankada bekliyor ilce bankaları repo yapıp kazanıyor sermeyasi yükseliyor hükümet tarihinde görülmemişdir ay başı ay ortasında paranın hesaba gectigi her zaman ay sonunda hesaba yatır şubat ayı icinde yatarsa destek tarihinde bir ilk olur hep mart ayının sonunda yatmışdır secim yaklaştıgı icin belki bu ay yatır
seyit bey ,yazdıklarınızda haklısınız.
tarım ve hayvancılıkla alakası olmayan kesim bizlere yıl 12 desdek veriliyor sanıyor.
bu tür yanlış beyan veripde insanları oyalıycaklarına.yıllık belli bir tarih belirleyip ona göre ödeme yapsalar .

murat_saribas link=topic=63042.msg707275#msg707275 date=1361620122' Alıntı:
geçen ay 43 ilin yem destekleri yattı dediler forumda 5-6 il yattığını söyledi benim düşüncem ziraat bankasıda mı çakallık yapıyor bilmiyorum. genelde bizim ilçede pazartesi destekleme ödemesi yapılacak desler kesin cuma gününe kadar hesaplar boş oluyor
Sadece ziraat bankasımı çakallık yapıyor.Tüm olan çiftçiye oluyor ; tarım bakanlığı, ziraat odaları,damızlık birlikleri,il ilçe tarım müdürlükleri,tarlasını kiraladığımız tarla sahibleri, tmo,tüccarlar vs, vs vs bunların hepsinin eli çiftçinin (sanki kazanıyormuşuk gibi) cebinde.Birde basında çıkan uydurma yalan haberler işin tuzu biberi.Bi örnek vereyim. Geçen sene hakettiğimiz hayvanbaşı desteği 5000tl tutuyordu.benim hesaplarıma göre en fazla birliğe 1000tl civarı hesabımız vardiye düşünüyordum.Ama ala ala 3000tl yi zor aldım.Yok dosya masrafı yok kova parası saçma biton gideri bana yüklemişler .Üstüne üstelik hayvan başı 20 tl de genel kurul kararı ile kesilmiş noo*-*- sop-*-sa sop-*-sa.ALLAH yardımcımız olsun.

tarım bakanlığının sitesinde 2013 yılı destekleme çizelgesinde mazot gübre desteğinin şubat ayında verileceği belirtilmiş. ama ortada daha hiç bişey yok.

bu tarım bakanını yollamadan bize rahat yok bu hükümet kadar yalancı bi hükümet daha görmedim yazık bir an önce çifçi sesini duyurmalı bu kadarmı aptallaştırıldık yazık

Ankara da;
4 Şubatta, sertifikalı tohum desteğini alabildim.
Mazot, gübre, toprak tahlili desteğinden haber yok.
Buğday, mustahsil (fatura) ödemesinden de haber yok.

ben gecende sormustum tarım ilçedeki bir arkadasa tüikten gelecek istatistik raporlarını bekliyorlarlarmıs

bu seneye kadar bugdaydan donume 500kg ,ayçiçeğinde ise 250kg donum başına destekleme primi veriliyordu bu sene belli degilmiş.ayçiçeği düşeceği söyleniyor (150kg) .bu konuda bir bilgisi olan varmı

İSHAK ÇAVUŞ AYDIN link=topic=63042.msg707958#msg707958 date=1361696402' Alıntı:
Sadece ziraat bankasımı çakallık yapıyor.Tüm olan çiftçiye oluyor ; tarım bakanlığı, ziraat odaları,damızlık birlikleri,il ilçe tarım müdürlükleri,tarlasını kiraladığımız tarla sahibleri, tmo,tüccarlar vs, vs vs bunların hepsinin eli çiftçinin (sanki kazanıyormuşuk gibi) cebinde.Birde basında çıkan uydurma yalan haberler işin tuzu biberi.Bi örnek vereyim. Geçen sene hakettiğimiz hayvanbaşı desteği 5000tl tutuyordu.benim hesaplarıma göre en fazla birliğe 1000tl civarı hesabımız vardiye düşünüyordum.Ama ala ala 3000tl yi zor aldım.Yok dosya masrafı yok kova parası saçma biton gideri bana yüklemişler .Üstüne üstelik hayvan başı 20 tl de genel kurul kararı ile kesilmiş noo*-*- sop-*-sa sop-*-sa.ALLAH yardımcımız olsun.

Kesinlikle, herzaman olan üretici ile tüketiciye oluyor....

umutmalkoc link=topic=63042.msg708201#msg708201 date=1361729546' Alıntı:
bu seneye kadar bugdaydan donume 500kg ,ayçiçeğinde ise 250kg donum başına destekleme primi veriliyordu bu sene belli degilmiş.ayçiçeği düşeceği söyleniyor (150kg) .bu konuda bir bilgisi olan varmı

Tüik ' e göre Babaeski verimleri şu şekilde. Buğday:410 kg Ayçiçeği:218 kg Kanola:310 kg Arpa:491 kg . Bu verim istatistiklerinin hiçbiri bize uymuyor. Nasıl ölçtüler anlam vermek zor. Ekstra hizmetlerle verim yükseltmeye çalışıyoruz, resmen cezalandırılıyoruz.

tolga link=topic=63042.msg707975#msg707975 date=1361697571' Alıntı:
bu tarım bakanını yollamadan bize rahat yok bu hükümet kadar yalancı bi hükümet daha görmedim yazık bir an önce çifçi sesini duyurmalı bu kadarmı aptallaştırıldık yazık

Çiftçi sesini duyurmalımı dedin?

Bunamı?

kguqt.jpg

grin-*-s zuha-*-s grin-*-s zuha-*-s grin-*-s zuha-*-s
fatihin topunu dibinde patlatsan oralı bile olmaz, çiftçinin sesi sivrisinek vızıltısı olur ancak.

Pazar ekonomisine geçiş yapmış bir ülkede, pazar ekonomisi ne demektir bilmeyen birisi o koltukta olmalıki ortada olup biteni anlamadan kalsın icraat yapamasın, sırf bu yüzden o koltukta, o makamda tutmuyorlarsa bende gider boğaz köprüsünden atarım kendimi aşağıya.

çiftçiysek gerizekalı değiliz.

Tarım bakanlığı koltuğuna iş yapacak birini oturtmazlar, oturtamazlarda, bu sana bana iyi değil ama işine gelene iyidir.

Kısaca koskoca tarım sektörünün işi herzaman olduğu gibi fasulyeden bakana kaldı, bundan sonrada kalmaya devam eder, adamın bi günahı yokki sadece olan bitenden bihaber, kendi halinde insan işte, başkalarının işine geliyor, böylesi olsun kafamız ağrımasın diyorlar, nasılsa toplum olarakda kaderciyiz ya, kederimiz buymuş der geçeriz, kime ne anlatacaksın bu durumda?

Ben kesinlikle şu parti bu parti demiyorum, siyaset yapmam, genel olarak görüş ve bakış açısı bizim ülkemizde budur, sonucu vahim veya çok vahim olur farketmez bu görüş değişmez.

Sorunu çok olan altından kalkamayacakları ve sesi çıkmayan sektörü her zaman gündemden uzak tutmayı başarmışlardır, istisnasız tüm hükümetler memleketi bu şekilde idare etmiştir, şimdi en kötüsü olabilir ama unutmayınki en kötü sana bana kötü başkasına en iyidir.

İş iyice çığrından çıktı.10 gün kadar önce askıya çıkmıştı mazot gübre destekleri ama şimdi ne olur bilmem :S

Çağrı link=topic=63042.msg708463#msg708463 date=1361743218' Alıntı:
İş iyice çığrından çıktı.10 gün kadar önce askıya çıkmıştı mazot gübre destekleri ama şimdi ne olur bilmem :S
valla birader bizde askıya cıkalı 1 aya yakın oldu.
bu hafta yine bi haber yaparlar bence .şu kadar destek hesaplarda diye.
bence varya bizim siteden haberleri yok bunların ondan bol keseden atıyorlar.nasıl olsa kimsenin bir birinden haberi yok diye.

tümosan 8095 link=topic=63042.msg708467#msg708467 date=1361743397' Alıntı:
valla birader bizde askıya cıkalı 1 aya yakın oldu.
bu hafta yine bi haber yaparlar bence .şu kadar destek hesaplarda diye.
bence varya bizim siteden haberleri yok bunların ondan bol keseden atıyorlar.nasıl olsa kimsenin bir birinden haberi yok diye.
geçen gün yine haber vardı fark ödemeleri yattı diye :S ben de şaşırdım abi hiç bu seneki gibi olmuyordu senelerdir,zaten bu sene sıkıntıda çiftçi,bir de destekler gelmezse hepten hapı yutarız

Çağrı link=topic=63042.msg708468#msg708468 date=1361743483' Alıntı:
geçen gün yine haber vardı fark ödemeleri yattı diye :S ben de şaşırdım abi hiç bu seneki gibi olmuyordu senelerdir,zaten bu sene sıkıntıda çiftçi,bir de destekler gelmezse hepten hapı yutarız
benim kızdığım anlamadığım noktada bu zaten.
neden yalan haber yapıyorlar.
bizler gibi işin içinde olmayan kesimde .bizlerin yıl 12 ay destek aldığını sanıyor.
siteye üye olan her ilden aşşa yukarı üye var .alan olsa zaten paylaşım yapıyo.

desteklemeler 29 marta yatacak arkadaşlar çünkü geçen sene destekleme başvurusu yapmayan varmış .onların başvuru yapması için 29 marta kadar süre tanındı.dünkü ulusal ve yerel basındada 29 marttan sonra yatacağı yazdı.işin özü kimse hesaplara bakmasın :(

resmi gazetede yayınlanan ;

Resmî Gazete
Sayı : 28566

TEBLİĞ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından:

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİNE DÂHİL OLAN ÇİFTÇİLERE MAZOT, GÜBRE VE TOPRAK ANALİZİ DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2012/40)’DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2013/6)

MADDE 1 –15/6/2012 tarihli ve 28324 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çiftçi Kayıt Sistemine Dâhil Olan Çiftçilere Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No:2012/40)’in 10 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.“(1) Mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin, bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren 29/3/2013 günü mesai saati bitimine kadar ilçe müdürlüklerine, merkez ilçede ise il müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir. Kadastro görmemiş köylere ilişkin tahkim komisyonlarınca yapılan çalışma planına göre her köy için son müracaat tarihi, 31/12/2012 tarihinden önce olmak kaydıyla belirlenir ve bu tarih 11/2/1959 tarihli ve 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre ilgili muhtara tebliğ edilir.

MADDE 2 – Bu Tebliğ 31/12/2012 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı yürütür.

* Çiftçi Kayıt Sistemine Dâhil Olan Çiftçilere Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No: 2012/40)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2013/6)

* Çiftçi Kayıt Sistemine Dahil Olan Çiftçilere Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2012/40)

çiftçi, köylü gerçekten zor durumda. patates çaktı bu sene alan soran yok 15 güne kadar çöpe dök, mazot gübre anasının nikahı olmuş. önce sezonda ödediğimiz elektrik borcumuzu şimdi ayda ödüyoruz. sezon sonu kadar ayda elektrik faturası ödüyoruz arkadaşlar. traktör sabahtan akşama kadar çalıştımı ortalama bi tarktör 100 lt mazot yakıyor, sadece yakıt 500 tl ye varıyor. girdiler bu kadar her sene artıyorken niye ürettiğimiz mahsul fiyatları artmıyor, yazıklar olsun. son model aracında yakılan mazotla tarlada yaktığımız mazot aynı paramı olur. dünyanın en pahalı mazotunu yakan tek ülkeyiz. biraz bari köylüye çiftçiye destek olunsun artık ya.
Üreticinin kolunu bükmeyin, halkın efendisi köylüdür , çiftçidir. köylü olmazsa şehirli hiç olmaz. bunun bilincine varılsın artık. çiftçiyi avutmakla bir yere varılmayacak. şimdide görün bakın arkadaşlar ürettiğimiz buğdayda, ayçiçeğinde, mısırda v.b. verilen desteği kısıtlayacaklar, neymişte türkiye ortalaması alınıp o kilo geçerliymiş... hiç iyiye gitmiyoruz arkadaşlar...

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt