MAZOT-GÜBRE DESTEĞİNDEN NE HABER???

Ynt: MAZOT-GÜBRE DESTEĞİNDEN NE HABER???

umutmalkoc link=topic=63042.msg708683#msg708683 date=1361801921' Alıntı:
desteklemeler 29 marta yatacak arkadaşlar çünkü geçen sene destekleme başvurusu yapmayan varmış .onların başvuru yapması için 29 marta kadar süre tanındı.dünkü ulusal ve yerel basındada 29 marttan sonra yatacağı yazdı.işin özü kimse hesaplara bakmasın :(
Egerki bu 29 marta kadar olan basvurulari da dahil edecekler ise bunlarin askiya cikma bekleme sureco var daha sonra onayi felan nisan sonunu bulur

2013 dosyasını bile kasım ayında verdik(sertifikalı tohum)
çiftçide tembel., halen 2012 dosyasını vermeyenler var demekki.
madem dosyasını yılbaşına kadar vermedi destek almaya hakkıda yok.
işte bu sorumsuzların yüzünden süre uzatıldı bak, zaten geciktirmek için bahaneye bakıyorlar................ kız-*sw sop-*-sa

GÜRKAN link=topic=63042.msg708291#msg708291 date=1361736154' Alıntı:
Tüik ' e göre Babaeski verimleri şu şekilde. Buğday:410 kg Ayçiçeği:218 kg Kanola:310 kg Arpa:491 kg . Bu verim istatistiklerinin hiçbiri bize uymuyor. Nasıl ölçtüler anlam vermek zor. Ekstra hizmetlerle verim yükseltmeye çalışıyoruz, resmen cezalandırılıyoruz.

evet gürkan nasıl oluyor bende anlam veremiyorum.gecen sene ayçiçekler düşüktü ama buğdaylar cok cok iyiydi.o neden düser anlamıs degilim.hadi diyelim düşürdün o zaman bugdayı 5kurustan cıkar 10kurusa yada aycicecgini cıkar 440kuruşa anlayım yapacagın işi.yada kardesim destekleme hiç verme yazın harmanda malın degerini ver

Bügün bakan mecliste şikayet üzerine yarın hemen hesaplarda dedi ama bakanlık sıtesınde duyuru yok!

erdal600 link=topic=63042.msg710293#msg710293 date=1361995543' Alıntı:
Bügün bakan mecliste şikayet üzerine yarın hemen hesaplarda dedi ama bakanlık sıtesınde duyuru yok!

tarım bakanımı dedi yarın diye.ay sonu demiştir ama kesin şubatın 28 çektiğini unutmuştur

umutmalkoc link=topic=63042.msg708201#msg708201 date=1361729546' Alıntı:
bu seneye kadar bugdaydan donume 500kg ,ayçiçeğinde ise 250kg donum başına destekleme primi veriliyordu bu sene belli degilmiş.ayçiçeği düşeceği söyleniyor (150kg) .bu konuda bir bilgisi olan varmı
ayçiçeği 175 kg. olarak kesinleşmiş. buğday da 350 kg.

kcml link=topic=63042.msg710359#msg710359 date=1361999254' Alıntı:
ayçiçeği 175 kg. olarak kesinleşmiş. buğday da 350 kg.

evet tüik bölge bçlge ilçe ilçe açıklamış ne kadar verim oldugunu ona göre düşüş gösterecektir desteklemeler bu sene

bizim burada geçen sene arpalar dondu yani arpa olmadı verim 491 kg acıklanmıs.bugdayda daha önce almadıgımız kadar verim alındır 400kglarda geziyor bunu yapan kişiler neye göre yapıyor anlamıs degilim

sene başında 20 tona kadar buğday yatırabilme hakkımız vardı 18 ton yatırdık 10 tona düşürmüşler 8 tona verdiğim fatura parası boşa gitti kız-*sw kız-*sw kız-*sw kız-*sw kız-*sw

umutmalkoc link=topic=63042.msg710349#msg710349 date=1361998385' Alıntı:
29mart diye acıklama yapıldı gecen gün
umut hocam nadırlı muhtarı 1 martta prim ödemeleri yapılcak dedi. bilmem aslı var mı.

GÜRKAN link=topic=63042.msg710373#msg710373 date=1362000344' Alıntı:
umut hocam nadırlı muhtarı 1 martta prim ödemeleri yapılcak dedi. bilmem aslı var mı.
inş mehmet abi haklı cıkar ama gecen gün hem posta gazetesinde hemde yerel basında yazdı 29mart diye.

1 martta yapılcak derken hesaplaramı yatacak anlamında?ve birde bu bugdayla ayçiçekleri neye göre hesaplanacak acaba.cunku babaeskide bugday 410 aycicegi 218 bu sene düşürmüşler

umutmalkoc link=topic=63042.msg710377#msg710377 date=1362000551' Alıntı:
1 martta yapılcak derken hesaplaramı yatacak anlamında?ve birde bu bugdayla ayçiçekleri neye göre hesaplanacak acaba.cunku babaeskide bugday 410 aycicegi 218 bu sene düşürmüşler
evet hesaplarda olacakmış. sanırım bu yeni verim hesaplamalarına göre. bir de şöyle bir durum var. bugün tarım bakanlığı müşteşarlarından ve il tarımdan birkaç kişi babaeskiye gelmişler, hatta bizim köye ve birkaç köye daha uğramışlar, buğday ekili alanlara bakıyorlarmış.onlar ise yem bitkileri ve sertfikalı tohum destekleri yatacak şeklinde birşey söylemişler. hububat primlerini daha beklemeyin demişler. vallahi ne olacağı belli değil.

GÜRKAN link=topic=63042.msg710393#msg710393 date=1362002035' Alıntı:
evet hesaplarda olacakmış. sanırım bu yeni verim hesaplamalarına göre. bir de şöyle bir durum var. bugün tarım bakanlığı müşteşarlarından ve il tarımdan birkaç kişi babaeskiye gelmişler, hatta bizim köye ve birkaç köye daha uğramışlar, buğday ekili alanlara bakıyorlarmış.onlar ise yem bitkileri ve sertfikalı tohum destekleri yatacak şeklinde birşey söylemişler. hububat primlerini daha beklemeyin demişler. vallahi ne olacağı belli değil.
o zaman hiç vermesinle daha iyi.eger yeni düzene göre olacaksaki nasıl neye göe vekim hesaplamıs acıklanması gerekiyor bence.cunku gecen sene ayciceginde verim dustu onu anlıyorum ama ben ortalama bugdayda 600kg verim aldım .ve cogu kiside yuksek rekolte elde etti.neye göre 410 acıklanmıs anlayamdım ben.benim her zaman dedigim devlet ciftciye destekleme vermesin harmanda malına iyi fiyat versin.harmanda ofis alsın 75kurustan bugdayı olay bitsin .ne bu boyle köy köy muhtar muhtar dolas imza attır sonra tarım ilçe ziraat odaları her sene dolas ugras.daha sonra ah bu yattı ah bu ay yatacak beklemekten sinir ol.diger vatandaslar bu destekleme haberlerinden sürekli ciftciye biseyler verildigini dusunuyor.bence köklü bir çözüm sart bu destekleme işine.2012 yılının desteklemesini ben neden 1 yıl sonra alayım buda işin sacmalıgı.ben gübre mazot tohum alırken 1 yıl sonra ve faizsizmi ödeme yapıyorum

arkadaşlar bana gelen mesajda mazot ve gübre desteklerinin yarın verilmeye başlanacağı söyleniyor. umarım doğrudur. zaten yaramıza melhem olmaz ama ne yapalım hiç yoktan iyidir.

valla abicim kasım ayından beri yatacak ve hatta yattı diyede msj geldi hesaba yatmadan inanmam artık o msjlara

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt