Medion 340 aspir biçiyor...

Arkadaşlar yazdan kalma fotolarla geldim:)Aspiri deneme amaçlı tarım ilçe müdürlüğünün isteği üzerine ektik.

Ynt: Medion 340 aspir biçiyor...

Güzel paylaşım Berk. Aspirin verimi nasıl? Bizim burada da bir çiftlik yıllardır ekiyor. Fakat biçerken filan hiç görmedim.

Ya o çiftliği ben çok merak ediyorum.Nasıl varim alır nereye satar.Biz 193 kilo aldık dekara Erkan abi.

Emeğine sağlık Berk..Aspir ilginç bi ürün.Arkadaşım deneme amaçlı ekti,bende tarlaya gireyim bakayım bi dedim.Hoplaya Hoplaya zor çıktım...:)
Eğer karlı olsaydı bende ekecektim.Ama Satacak yer bulamadı hala o....+

güzel paylaşım arkadaşım. bende de laverda rev 205 var. ben de aspir biçtim ama buralarda fazla verim alınamadı.şimdi eken de yok.

ağır abi link=topic=27927.msg231955#msg231955 date=1259876211' Alıntı:
güzel paylaşım bundan 3 sene evvl ektık hala mahsul duruyor alan yok satan yok
Hayvanlar yemiyomu bunu Ağır Abi..? Ayrıca paylaşım için teşekkürler..

Mustaf-a link=topic=27927.msg231933#msg231933 date=1259873433' Alıntı:
Paylaşım için sağol. İlginç, bu ürün nelere kullanılıyormuş Berk?
Mustafa abi bunun yaprağından ilaç yapıyolar.Mesela 6 sene önce de ekmiştik.Dedem çiçekleri toplayıp Eczacıbaşına verdi.Tanesi de yağlık olarak kullanılıyor.Nasıl ayçiçek,kanola yağı varsa bu da aspir yağı.Ama biz ayçiçeğine karıştırdık.Çaktırmayın :D

Güzel resimler Berk...Bunun galiba Eskişehir ' de Türkiye ' de tek işleyen fabrikası var orası kullanıyor sanırsam yağlık olarak...

aspir bitkisinden yağ dışında çok kaliteli biodizel elde ediliyor üretimden sonra kalan küspesi ise içerdiği % 22 oranında protein ile çok kaliteli bir hayvan yemi

paylaşım için teşekkürler...
ağır abi link=topic=27927.msg231955#msg231955 date=1259876211' Alıntı:
güzel paylaşım bundan 3 sene evvl ektık hala mahsul duruyor alan yok satan yok
yıllanmış aspir bulunur desene :D