Mersin’de 2 milyon civciv ölüme terk edildi

23.04.2009
13,966
23,923
35
Bilecik

Çamlıyayla’da Sabire Eren’e ait kümesi kiralayan Adana merkezli şirket, buraya yaklaşık 2 milyon civciv getirdi. Şirket kısa süre önce iflas ettiğini açıklayıp 15 gündür bölgeye yem göndermeyince hayvanlar da açlık ve ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Şimdiye kadar 200 bine yakın civciv açlıktan öldü.


“EKMEK BOĞAZIMDA KALIYOR”

Ölen civcivleri küreklerle çuvala doldurup atmak zorunda kaldığını belirten kümes sahibi Sabire Eren, “Hayvanların aç susuz öldüğüne yanıyorum. Ağzıma ekmek alsam boğazımda kalıyor. Bu hayvanların günahı ne anlayamadım. Yıllardır böyle bir şey görmedik” diyerek gözyaşı döktü.


“SAHADA 2 MİLYON HAYVAN VAR”

Mahalle Muhtarı Mustafa Borluoğlu ise yardım beklediklerini ifade ederek, “Firmanın göndermiş olduğu civcivler ölmeye başladı. Civcivler geleli 15 gün oldu, bir sefer yem gelmedi. Kendi imkanımızla bu kadar yapabiliyoruz. İmkanlar el vermeyince civcivler telef oldu. Cumhurbaşkanımızdan, devletimizden yardım istiyoruz. Tarım kredi ve bankalara borcu olan bu insanlara yardım edilmesi lazım. Bir papağan kadar bu tavuk üreticilerinin değeri kalmadı. Sahada 2 milyon hayvan var bunların hepsi ölüme terk edildi” dedi. DHA
 

Benzer Konular