mısır balyası veya mısır toz samanı fiyatı nedir
Bizim buralarda yapıyorlar kimisi iyi oluye diyor kimisi tavsiye etmiyor veterinere çalışırsın diyor fiyat olarak ucuz buğday samanı 15 lira mısır samanı 5 lira karar veremedimÇok iyi kuruması gerekiyor, yaş veya çiğli bağlanmamamsı lazım, küf yaparsa hayvanı zehirleme durumu var.2-3 cm uzunlukta kozalaklar olsada hayvan yer, fazla kalın olmamalı,3-5 cm uzunlukta haşpaydan geçirilmelidir.Balye makinesi toprak almaması gerekiyor, bağlama grubunu zorlar.Zahmetli iştir. 22-23 kg ağırlıkta balyeler bağlanmalıdır, fazla sıkı olursa paket gibi oluyor, sökerken sıkıntılı oluyor.Biraz gevşek bağlanmalıdır. Buğday samanından daha güzel ve iştahlı yerler, yemliklerde %10 gibi kozalak artığı kalabilir, temizlik gerekir.
Lodos estimi 2-3 gün ardından gevrek olarak bağlanır, bembeyaz resim gibi balye çıkar..
Hocam mısır sapı satın almak istesek bulmak zor mudur? Fiyatlar nerelerde bilginiz varmı?Balye makinesini çok yoruyor, haşpaylı 2 TL buğday samanı bağlanıyorsa 3 TL mısır samanı bağlansa gözüm kalmaz.İklimin çok müsait gitmesi gerekiyor.Hava uymadı sapta yerde kalırsa, tarla terbiyesi zorlaşıyor.
Olanagin varsa ben sana istemediğin kadar vereyim 250 dekar benim danelik mısırın var gel götür.istersen üste para bile veririmHocam mısır sapı satın almak istesek bulmak zor mudur? Fiyatlar nerelerde bilginiz varmı?
Teşekkür ederim abi sağol daha arastiriyoruz öyle insallah yapacagimOlanagin varsa ben sana istemediğin kadar vereyim 250 dekar benim danelik mısırın var gel götür.istersen üste para bile veririm![]()
Biçer sıkıntı olmuyor bizim burada.bugday arpa zaman biçim yapan biçerdöver ler.tablalarini değiştirip mısırlarımizi biçmeye geri geliyor hem yerli biçercilerde çok.misir ekimi yoğun olduğu için sıkıntı yok.Teşekkür ederim abi sağol daha arastiriyoruz öyle insallah yapacagimsimdi abi sana 3 sorum var
1-danelik mısırı biçecek bicerdöveri bulmak, buğday bicecek bicerdöveri bulmak kadar kolaymıdır? Mısır biçen biçeri bulmak zor diye duydum doğrumu?
2- dekara kaç kg sap çikar?
3-siz sapları değerlendirmiyor musunuz?
Anladım abi sağol. Birgün sizin oraya mısır samanı toplamaya geleceğim o zamanBiçer sıkıntı olmuyor bizim burada.bugday arpa zaman biçim yapan biçerdöver ler.tablalarini değiştirip mısırlarımizi biçmeye geri geliyor hem yerli biçercilerde çok.misir ekimi yoğun olduğu için sıkıntı yok.
Sap ise Şöyle soyleyim ben sadece ihtiyaçim kadar balya yaptıriyorum 600 700 adet.tahminim 20 dekardan da o balya çıkıyor l.
Abi en güzel yem hammaddelerinden biridir. Normal buğday samanında 1.33 enerji 27.3 protein varken mısır samainda 1.72 enerji 40 gr protein vardır.Mısır balyasini ben 3-4 senedir kullanıyorum.hem yedirge olarak hemde kışın altlık olarak.balya yapmadan önce tavsiyem tirimadan veya helekopter tarzı tırmık kullanmayı deneyin
Hocam mısır sapı satın almak istesek bulmak zor mudur? Fiyatlar nerelerde bilginiz varmı?
Benzer Konular | |||
---|---|---|---|
K | MISIR SILAJI YERİNE NE EKEBİLİRİM. | 2 | 407 |
![]() |
Süt Mısır | 3 | 413 |
B | besicilik, besicilikte mısır silajı kullanılması | 7 | 589 |
![]() |
Mısır Ekimi Yasaklanmayacak, Planlanacak | 0 | 413 |
B | MISIR EKİMİ, BAZI KENTLERDE YASAKLANDI, DOĞRU MU | 10 | 1K |
![]() |
Mısır ekilişinde münavebe zorunluluğu | 1 | 598 |
M | 2024-2025 Mısır Fiyatları | 3 | 2K |
K | Mısırda erken hasat için ilaçlama ve verim ilişkisi ? | 5 | 876 |
![]() |
Tarladan Satılık Dökme Mısır Silajı | 0 | 601 |
![]() |
Mısır Samanı Yapıyoruz | 23 | 3K |
![]() |
Mısır Samanı | 4 | 2K |
O | Mısır samani | 4 | 1K |
![]() |
Mısır Samanı | 3 | 2K |
![]() |
MISIR SAMANI YAPTIK | 13 | 6K |
B | samanın-mısır sapının sığır beslenmesinde/yemlenmesinde önemi/faydası? | 0 | 1K |