Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
o balın peteklerden süzülüp oraya gelmesi normal değil işin püf noktası nerde acaba
arı sır kaplıyor peteği o sır nasıl çıkarılıyor
içerideki ısı miktarı çok yükseliyor cam koydukları için
arılar doğal olmayan bir sıcaklıkta nasıl yaşıyor
kafamda deli sorular
Sonra balın o kadar akışkan olması için kovan içi sıcaklığın çok yüksek olması lazım.. arılar serinletmek için çok su taşıyıp çok kanat çırpacak.. çok çalışıp mecbur baldan kaybetcek..
yazın sera gibi ısınır o kovan.. uzun vadede arıların çalışma düzenini de bozar derim..
petek önce bal doluyo.. sonra sırlanıyo mumla.. kovan sera gibi dizayn edilmiş.. sıcağın etkisiyle.. balın akışkanlığı artıyo.. sırlanmamış bal akıp geliyo..
ama yavrusu var, polen işi var..
sonra yaz/kış kovan içi sıcaklık sabit tutuluyo.. bu sistemde serinletme için ekstra çaba-bal kaybı olur.. vs..
+ ' ları var ama yaz/kış sürekli sürdürülebilir bi sistem değil gibi.. hobi amaçlı küçük çaplı olabilir.. gezginci büyük arıcı için taşımada da sıkıntı olur camlar..
Balın bu kadar akışkan olması kovan içi sıcaklığının yüksek olmasını gerektirir. Plastik petekler kaydırmalı bi sistem sayesinde kırılıyor ve bal akıyo. Galiba petek diblerinde açılma oluyor kolu çevirince.
arkadaslar arı 6 gen seklın ıcıne bal koyar ve sırla kapatır o sır dedıgımız kelıme var ya ? o sır esas bal odur sırla kapatılmayan bal bozulur sırla kapatılan ı koyun 100 sene bişiy olmaz sır da mucızevi bir şey var balı bal yapan o sırdır ayrıca bole bır seyı nasıl yapmıslar sadece burda gormekle yorumluyamam fakat tek yorumluyabıldıgım sırlamadan alınıyor o ballar yanı mumkun olsa bile kalıtesi cok dusuk