nereye kadar dayanacagız..

Ynt: nereye kadar dayanacagız..

seredes link=topic=69940.msg816068#msg816068 date=1387981271' Alıntı:
Çiftçi ek iş olarak ne yapsın bana söyler misin?Senede 5 ay çalışıyoruz; o da seneye dağılmış halde.Ek iş olarak ne yapabiliriz ki?
arkadaş git hayvancılık yap tohum elemeciliği yap şöförlük yap yapçak olduktan sonra bir sürü iş var bitkiler ayçiçek buğday mısırdan ibaret değil seracılık yap

samet 39 link=topic=69940.msg816062#msg816062 date=1387980883' Alıntı:
Arkadaşlar size bir yandan katılıyorum bir yandan katılmıyorum biz küçük bi ıilçede yaşıyoruz akşam olunca kahve önlerinde arabayı bırakçak yer yok 100 tane motor varsa 80 i 2010 üzeri hepsi çiftçeker klimalı herkesin altında arabası genelde 2 tane. para kazanamıyorsak bu saltanat nerden geliyo biraneler hep dolu kahveler dolu yılda 3 ay kazanıp para kazanılmıyo artık herkes 2. bi iş yapçak yok öyle ektim diktim yatarım artık geçinmek için çok daha fazla çalışmak şart
aynen tek işle ancak yerinde sayarsın bu devirde.alternatif kazançları olması gerekir.ya çiftçiliğin yanında hayvancılık yapılacak veya başka ekstra işler.şahsen kendim çiftçilik öğretmenlik ve biçer işi yapıyorum bereket versin kazandırıyor

Çağrı link=topic=69940.msg816047#msg816047 date=1387978181' Alıntı:
Yorumlarınızın hiçbirinde ne bir çözüm önerisi ne de bir sonuç var.Burada sadece şikayet ederek neyi başaracağınızı ya da neyi düzeltebileceğinizi sanıyorsunuz çok merak ediyorum.Şikayet olur da sonuç da olmalı.Defalarca konular açıldı Trakkulüp şöyle yapsın,trakkulüp böyle yapsın oraya gitsin dernek olsun vs vs.Şimdi önünüzde canlı bir örnek var,Türkiye ' nin Tarım temalı olarak en çok izlenen,takip edilen,Bakanlığından Akademisyenine,sektörden herkesin yer almak istediği ve önemli insanların yer aldığı kanalda Trakkulüp olarak yer edinmeye çalışıyoruz.Birşeyler yapılmaya çalışılıyor.Buraya attığınız destan boyutundaki iletilerden bir tane de oraya attınız mı? Bir bakın konuya çaba gösteren insanlar bir elin parmaklarını geçer ya da geçmez.Bu bereket tv konusu sadece size değil,konuya ilgi göstermeyen tüm üyelerimizedir lafım.

Sözün özü milletimizin genetiğinde bulunan 1 numaralı problem sadece şikayet etmek ne yazık ki çoğunlukta bu var.Ama iş birşeyler yapmaya gelince fos.Herkes sabahtan akşama kadar şikayet eder,önemli olan çözüm önerisi getirmek.Problemi çözmek için bişeyler yapmak.
hala anlamadığın nokta diktatoral bir rejimde bunun çaresinin olmamasıdır evvelinden beri bahsettiğim bu kardeşim. Yunanistan ' da süt üreticileri litrlerce sütü sokaklara döktü hükümet geri adım attı bizde aynı tepkiyi göstersen karşılaşçağın şey toma panzer ve kirpi olur. devlet batıyorken bile üreticisine sahip çıkmalı Yunanistan örneği gibi. bizim sıkıntılarımızı dile getirebileceğimiz bir muhatabımız yok bizim derdimizi anlayan yok. gemilere gösterilen hassasiyet bizede gösterilebilirdi biz yıllarca yakıt sorununu dile getiriyoruz zaten ama çözümü yok. varmı kardeşim hadi buyur söyle? işte biz bereket tv ye konuştuk elimizden geleni yaptık. peki oldumu bir değişiklik çözüm oldumu konuşmak? çözümler aslında çok basit bir dille dile getiriliyor ama çiftçinin devlet makamında bir muhatabı yok.

dustero link=topic=69940.msg816076#msg816076 date=1387982986' Alıntı:
hala anlamadığın nokta diktatoral bir rejimde bunun çaresinin olmamasıdır evvelinden beri bahsettiğim bu kardeşim. Yunanistan ' da süt üreticileri litrlerce sütü sokaklara döktü hükümet geri adım attı bizde aynı tepkiyi göstersen karşılaşçağın şey toma panzer ve kirpi olur. devlet batıyorken bile üreticisine sahip çıkmalı Yunanistan örneği gibi. bizim sıkıntılarımızı dile getirebileceğimiz bir muhatabımız yok bizim derdimizi anlayan yok. gemilere gösterilen hassasiyet bizede gösterilebilirdi biz yıllarca yakıt sorununu dile getiriyoruz zaten ama çözümü yok. varmı kardeşim hadi buyur söyle? işte biz bereket tv ye konuştuk elimizden geleni yaptık. peki oldumu bir değişiklik çözüm oldumu konuşmak? çözümler aslında çok basit bir dille dile getiriliyor ama çiftçinin devlet makamında bir muhatabı yok.
Madem bu kadar umutsuzsun buraya niye yazıyorsun ne gerek var ? Nasıl olsa hiçbirşey düzelmez senin bakış açına göre.

bereket tv-köy tv-tarım türk gibi kanaların reklam ve tanıtım pastları çokküçük..bu tv programlarını ve ağlamalrı şikayetleri talepleri bu kanallardan hiç bir yetkili anlamaz seyretmez dikkate bile almaz..ulusal buyük kanların dışındakai proğramlar öylesine proğramlardır...reyting leri dahi olmayan bereket tv ve diger tarım kanaları küçük grublara hitab eden bir kaynaktır..
eger öyle olsaydı CNN türk gibi büyük kanaldaki paranın sihirbazı adlı yapım ses getirirdi..öyle can alıcı konular işlendiki içinizden kaç kişinin haberi oldu ki..
konu NTV-CNN-KANAL D-ATV-BUGÜN TV-SAMANYOLU-KANA7-STAR-TRT-SHOW TV-GİBİ BÜYÜK KİTLEYE HAKİM kanallar ve gazateler kullanılmalı...köylerin hiç birinde ben tarım kanalları seyerden çeken kimse görmedim ankara gelince ben uydu kanallarından buldum...
hızar motorunu reklamından-su motorunun reklamından işe yaramayan gübre reklamlarından bahçınalıktan başka dogru dürüst ne bir can alıcı ne proğram var.. nede birşey bereket tv den can bekleyene kadar beklenen canlarda gider..
ayrıca hala sorunlar la köylünün ek iş yapmasını tartışıyoruz...

köylü link=topic=69940.msg816082#msg816082 date=1387983295' Alıntı:
bereket tv-köy tv-tarım türk gibi kanaların reklam ve tanıtım pastları çokküçük..bu tv programlarını ve ağlamalrı şikayetleri talepleri bu kanallardan hiç bir yetkili anlamaz seyretmez dikkate bile almaz..ulusal buyük kanların dışındakai proğramlar öylesine proğramlardır...reyting leri dahi olmayan bereket tv ve diger tarım kanaları küçük grublara hitab eden bir kaynaktır..
eger öyle olsaydı CNN türk gibi büyük kanaldaki paranın sihirbazı adlı yapım ses getirirdi..öyle can alıcı konular işlendiki içinizden kaç kişinin haberi oldu ki..
konu NTV-CNN-KANAL D-ATV-BUGÜN TV-SAMANYOLU-KANA7-STAR-TRT-SHOW TV-GİBİ BÜYÜK KİTLEYE HAKİM kanallar ve gazateler kullanılmalı...köylerin hiç birinde ben tarım kanalları seyerden çeken kimse görmedim ankara gelince ben uydu kanallarından buldum...
hızar motorunu reklamından-su motorunun reklamından işe yaramayan gübre reklamlarından bahçınalıktan başka dogru dürüst ne bir can alıcı ne proğram var.. nede birşey bereket tv den can bekleyene kadar beklenen canlarda gider..
ayrıca hala sorunlar la köylünün ek iş yapmasını tartışıyoruz...
:) zaten sizden aksi yönde bir yorum beklenmezdi :) evet mızmız çocuk gibi her söylenene karşı çıkıp hiçbir çözüm üretmeyip buradan itiraz etmek daha kolay tabi.

umutmalkoc link=topic=69940.msg816071#msg816071 date=1387982003' Alıntı:
aynen tek işle ancak yerinde sayarsın bu devirde.alternatif kazançları olması gerekir.ya çiftçiliğin yanında hayvancılık yapılacak veya başka ekstra işler.şahsen kendim çiftçilik öğretmenlik ve biçer işi yapıyorum bereket versin kazandırıyor

hocam her öğretmen babadan dededen kalma zanaat ile çiftçilik yapabilir ama her çiftçi öğretmenlik yapamaz. sizin okuldayken çiftçiliğinizi yapabilecek alternatif kişiler olabilir ama bir çiftçinin alternatif işten çiftçiliğine ayırcak vakti olmayabilir. yurdumun koşulları malum, hali vakti biraz yerinde olan çocuğu iyi eğitim alsın diye şehirlerde okutmaya çalışırken hayvancılıklada uğraşması mümkün değil. fiziki koşulları ve yaşam alanı buna müsait olan sadece yapabilir. sonuç olarak bu öneri sizin durumunuz gibi çok az kişiye çare olabilir çiftçinin %99 kısımının hala tek iş sorunu olacaktır.

Çağrı link=topic=69940.msg816085#msg816085 date=1387983479' Alıntı:
:) zaten sizden aksi yönde bir yorum beklenmezdi :) evet mızmız çocuk gibi her söylenene karşı çıkıp hiçbir çözüm üretmeyip buradan itiraz etmek daha kolay tabi.
biraz edebinle yorum yazarsan çok daha makbule geçer forumca. nerede ne yazıcagımı sana sormıycam haliyle. sana göre uymayan noktalar olabilir ama uyan kişininde çok olduğuna eminim.

dustero link=topic=69940.msg816090#msg816090 date=1387983967' Alıntı:
biraz edebinle yorum yazarsan çok daha makbule geçer forumca. nerede ne yazıcagımı sana sormıycam haliyle. sana göre uymayan noktalar olabilir ama uyan kişininde çok olduğuna eminim.
:) Ben senin yorumuna demedim ki :) ALINTI yapıyoruz kime dediğimiz belli olsun diye !! Öbür ileti içinse edepsiz bişey yok,terbiye sınırları içinde açık bir soru.Madem düzelmeyecek birşey için destanlar gibi iletiler neden yazıyorsun,madem buradan bir ümidin yok buraya neden yazıyorsun ?

Çiftçinin biri derdini anlatmaya kalktı sonra anasını da alıp gitmek zorunda kaldı.

dustero link=topic=69940.msg816090#msg816090 date=1387983967' Alıntı:
buradan sen neyi üzerine alındın bende anlamadım hemde adam gülücük ifadesiyle ortaya konuşuyor.GÖRMÜYONMU.:) :) :) BAK

ÇAGRI BEY.........zaten sizden aksi yönde bir yorum beklenmezdi evet mızmız çocuk gibi her söylenene karşı çıkıp hiçbir çözüm üretmeyip buradan itiraz etmek daha kolay tabi.

hadi be sen de başımıza hoca kesildin her şeye karşı çık o olmaz bu olmaz ne olcak..senin yaşın 22 ben 23 yıldır bu işin içindeyim..iyi kötüyü senin aklından mı ögrenelim sabır sabır ...
yalan mı söylüyoruz berket tv kim kaç kişi seyrediyor kimin soronunu çözdü sende ahkam kesiyon..
iyi büyük kanlalar çıkmıyorsunuz ...seni bir takıntın var da uzun süredir bu tür şeylere meyil veriyorsun...
görevini düzgün yap..

lafım ortaya..
benim bildiğim akıl başta gezer yaşta olmayan akıl k...çta gezer..
bende 38 yaşındayım ama aklım şimdiki gençler gibi çalışamaz ...
benim oğulların3-5 yaşlarında şimdiki gençlerede onlar yetişip taş çıkaracak.
burada sorunlarımızı anca birbirimize haber veririz..çözemeyiz...
burada ne yönetim nede.. site amiri mustaf-a nın elinde birşey yok olsa zaten senle beni tartıştırmaz..
o kadar çok kitabe yazacak yerde tv ' de bir dakika az ve öz konuşalım buradan iyidir ...

madem öyle burada en çok yazan en çok bilen demekki temsilci boyutunda akıllı biri
kimse o hadi çıksın bereket tv ye.bizlerde binlerce imza verelim yanına
bakalım sonuç ne olacak..

En azından bu yazıları okuyan arkadaşlarımız mevcut iktidar partisine oy vermekten vazgeçer.Sözlerimiz boşa gitmiyor bence.

seredes link=topic=69940.msg816163#msg816163 date=1387989671' Alıntı:
En azından bu yazıları okuyan arkadaşlarımız mevcut iktidar partisine oy vermekten vazgeçer.Sözlerimiz boşa gitmiyor bence.
inşallah hepimiz için hayırlı olanı yaşarız ...

seredes link=topic=69940.msg816163#msg816163 date=1387989671' Alıntı:
köylü link=topic=69940.msg816105#msg816105 date=1387985592' Alıntı:
ÇAGRI BEY.........zaten sizden aksi yönde bir yorum beklenmezdi evet mızmız çocuk gibi her söylenene karşı çıkıp hiçbir çözüm üretmeyip buradan itiraz etmek daha kolay tabi.

hadi be sen de başımıza hoca kesildin her şeye karşı çık o olmaz bu olmaz ne olcak..senin yaşın 22 ben 23 yıldır bu işin içindeyim..iyi kötüyü senin aklından mı ögrenelim sabır sabır ...
yalan mı söylüyoruz berket tv kim kaç kişi seyrediyor kimin soronunu çözdü sende ahkam kesiyon..
iyi büyük kanlalar çıkmıyorsunuz ...seni bir takıntın var da uzun süredir bu tür şeylere meyil veriyorsun...
görevini düzgün yap..
Arkadaşlar siz tamamen işi siyasete çıkmaza hiç olmaza döküyorsunuz doğrudan muhalefet kışkırtma yapıyorsunuz lütfen form içinde siyaset propagandası yapmayalım bizlerde burada iktidar sözcüleri değiliz birçoğumuz belki iktidara çokça siyasi olarak muhalefetiz ama yapmaya çalıştığımız çözüm üretmek sizin yaptığınız gibi olumsuzluk üretmek değil.
Ne güzel ülkemizde özellikle çifçi sınıfının,tabandan köylü şehirdeki işçi snıfının izlediği Bereket TV kanalında programa çıkma,sorunlarımızı anlatma,formumuzu tanıtma fırsatı sunulmuş kestirip atıyorsunuz benim en çok izlediğim tarım kanallarından biri Bereket TV demekki sizler takip etmiyorsunuz böyle kanallar bizlere örnek tarımın hayvancılığın nasıl yapıldığını gösteriyor,bölümünde uzmanları konuk edip bilgilendiriyor çok bilgilendirici eğitici hemde çok zevkli programlar hazırlıyorlar,ne kolaymış öyle büyük kanallarda çıkıp haber olmak kim tanıdıda fırsatı değerlendirmedik,birde sizler hiçbir aktif buluşmaya fuar organizasyonlarına katılmadınız birlik olalım gibi soyalist cümleler kullanıyorsunuz ama uygulamada yoksunuz.
Arkadaşlar lütfen tekrar ediyoruz form içinde doğrudan siyasi parti göstererek yönlendirmeler kışkırtmalar yapmayalım formumuza gölge düşürüyor bu tür yorumlar,olumsuz konuşmaktansa çözüm üretici yorumlar yapın.

kimsenin kalbini kırmak istemem şimdiye kadar da olmadı ama sayın arkadaş her seferinde beni konuda oldugu gibi yazılarıyla aksi biri olarak muhlaefet olarak vs şeylerle zorladı..
konunu çözümü berket tv veya digerleri degil bunda ne var..onların sşöz sahibi ve topluma inmeleri çok zaman alacak bil gi ayrı sorunlara çözüm ayrı..
bune ve yahu bizler burada sesimi duyaralım bir şey yaplalım amacındayız konuyu kavgaya sürüklüyoruz...
banane ak partiden chp den mhp den bir başkasından onlar benim karnımı degil cebimi yiyorlar ve yediler ...
konu nereden nereye gitti...
neyse sinirlendim sert oldu galiba
YİNEDE ÖZÜR DİLİYORUM KALBİNİ KIRDIM GALİBA İÇİME DERT OLDU...ÇAGRI İÇİN..

artık ben bu konuda birşey yazmıyorum kim akp li olursa olsun chp olursa olsun mhp olursa olsun..tarım batsada çıksada bu konuda yazmıyorum... buda son olsun...
.... konu bu..

Bana dedin dedimmi? başkasına yazdığın bu yazı beni rahatsız etti senin baban yaşında biri var o söylediğin lafın arkasında bence hiç hoş değil. bir insanın düşüncesi ne olursa olsun bu şekilde benzetme yapman doğru değil. soruna gelirsek ben açık ve net bir şekilde tarımım bu ülkede hiçbir şekilde yol alamayacağını söylüyorum amacım iç karartmak değil doğruları söylemek. etrafında işini bilmeden çiftçilik yapanlar çok olabilir sen onlara göre konuşuyor olabilirsin ama ülkeye genel ortalamada bakman gerek. Trakya ' da bilinçsizce çiftçilik yapan çiftçiye pek nadir rastlarsın burda herkes canla başla sarılıyor işine. ama işini iyi yapsanda gelirini giderine yetiştiremeyen çok insan var verimler yüksek olduğu halde. konuya dönücek olursak çözüm çözüm diyosun senin çözüm önerin ne bu mesajın altına kafanda neler varsa tümünü söylede bizde duyalım söyleyeceklerinin olabiritesini hep beraber tartışalım madem ben ve benim gibi düşünenler çözüm önermiyoruz sana göre boş lak lak yapıyoruz çözüm sende ozaman burda bu msjın altına a dan z ye tüm düşünlerini tek mesajda anlat hepberaber tartışalım.

dustero link=topic=69940.msg816289#msg816289 date=1387996996' Alıntı:
Bana dedin dedimmi? başkasına yazdığın bu yazı beni rahatsız etti senin baban yaşında biri var o söylediğin lafın arkasında bence hiç hoş değil. bir insanın düşüncesi ne olursa olsun bu şekilde benzetme yapman doğru değil. soruna gelirsek ben açık ve net bir şekilde tarımım bu ülkede hiçbir şekilde yol alamayacağını söylüyorum amacım iç karartmak değil doğruları söylemek. etrafında işini bilmeden çiftçilik yapanlar çok olabilir sen onlara göre konuşuyor olabilirsin ama ülkeye genel ortalamada bakman gerek. Trakya ' da bilinçsizce çiftçilik yapan çiftçiye pek nadir rastlarsın burda herkes canla başla sarılıyor işine. ama işini iyi yapsanda gelirini giderine yetiştiremeyen çok insan var verimler yüksek olduğu halde. konuya dönücek olursak çözüm çözüm diyosun senin çözüm önerin ne bu mesajın altına kafanda neler varsa tümünü söylede bizde duyalım söyleyeceklerinin olabiritesini hep beraber tartışalım madem ben ve benim gibi düşünenler çözüm önermiyoruz sana göre boş lak lak yapıyoruz çözüm sende ozaman burda bu msjın altına a dan z ye tüm düşünlerini tek mesajda anlat hepberaber tartışalım.
tamam süleymanım ortalık sakinledi bak ..
artık birbirimize kırıcı davranmayalım kardeşim..

Hepimiz aynı geminin tayfalarıyız, gemide bir sıkıntı olursa hep beraber gideriz, gemi yüzer, yüzmeye dewam ederse hepimiz kurtuluruz....

Herkes farklı açılardan aynı mesleğin sorunlarını anlatıyor, dolayısı ile hasım değil kimse kimseye, sakin sakin klawyeyi kullanalım arkadaşlar....

Hata yapmak insanlara mahsustur, önemli olan hatalardan ders alabilmek we tekrarlamamaktır...Hepimiz insanız...

Bir Japon atasözü derki ' Sewgiye giden yol, saygıdan geçer' Saygı duyarsak sewebiliriz birbirimizi.....