Ynt: nereye kadar dayanacagız..
Elbetteki herkes aynı olmamalı herkesin aynı olduğu hangi sektör olursa olsun o sektör çöker. Avrupada anlatılanların çoğu doğru küçük çiftçi yok, doğru tabirle söylersek geçim sıkıntısı çeken çiftçi yok sebebi ülke nüfusunun en fazla %10unun çiftçilikle uğraşabiliyor olması. bizde ise %30 du 10 sene evvel şimdi %26-27 dir. diğer görüşlerinize katılıyorum herkes aynı olmamalı ama bukadar uçurumda olmamalı.Çağrı link=topic=69940.msg815956#msg815956 date=1387925483' Alıntı:Açıkçası bana göre herkesin işini büyütmesine de gerek yok zaten.Bu her kesimde olduğu gibi Tarımda da dışarıdan pompalanan bir durum bence.Mesela avrupada araziler şu kadar,küçük çiftçi yok vs masalları anlatıldı anlatılıyor.Halbuki alakası olmadığını rahatlıkla istatistiklerden görebilirsiniz.10 hayvana bakan adam da lazım 100 hayvana da.Önemli olan kendi kendine yetecek kadar para kazanıyor mu.İlla herkes büyüyecek,büyük işletme olacak diye bir kural yok bana göre.Tabi ki çiftçilikte belirli bir arazi,ekipman vs gibi şeyler hazır olursa kazanç daha kolaylaşıyor.Benim demek istediğim mesele farklı yoksa bu görüşünüze katılıyorum.Tabi ki hazır gelen şeyler para kazanmayı kolaylaştırıyor,haliyle büyümek de daha kolay oluyor.Ama herkesin büyük olmasına gerek yok benim savunduğum nokta da bu.