Mehmet abi sen anızı pulluk la sürmüyon muMehmet abi bilgiler için teşekkürler.
Nadas yerlerimi ben genelde son güzde çizelle sürüp baharında yine çizelle ikileme yapıyorum . Ot vs durumuna görede tohum ekme zamanına kadar 1-2 kez kultüvatör ( kazayağı ) cekiyorum.
Her dört senede birde nadası pullukla yapıyorum bu şekilde en iyi sonucu aldım
Ufuk nadas olan yerlerimi son güzde üç sıra çizel cekip bırakıyorum . Baharında uygun olan tarlalarımı güz çekimi tersine dogu batıysa kuzey güney şeklinde yine çizel cekiyorum ilerleyen zamandada ot durumuna göre 1-2 kere daha kazayağı ( kültüvatör ) cekiyorum .Mehmet abi sen anızı pulluk la sürmüyon mu
Hııı ilginçmiş abi ya az önce arkadaşın köy vardı kaman tarafında pancar ekebilşrmiyiz dıye gıttık oda işe yaramaz dedi amcam son çare kendi köyümüze derin sondaj yapacagız hayat sulu tarımda gıbıUfuk nadas olan yerlerimi son güzde üç sıra çizel cekip bırakıyorum . Baharında uygun olan tarlalarımı güz çekimi tersine dogu batıysa kuzey güney şeklinde yine çizel cekiyorum ilerleyen zamandada ot durumuna göre 1-2 kere daha kazayağı ( kültüvatör ) cekiyorum .
Bu uygulamayı 2 nadas 2 ekin şeklinde yapıp 5. Yıl pullukla aktarma yapıyorum .
Ufuk öyle arazi yapısını vs bilmedigin her yere ürün ekmeni tavsiye etmem .Hııı ilginçmiş abi ya az önce arkadaşın köy vardı kaman tarafında pancar ekebilşrmiyiz dıye gıttık oda işe yaramaz dedi amcam son çare kendi köyümüze derin sondaj yapacagız hayat sulu tarımda gıbı
Bizde oyle düşünüyoruz abi Bn i bölgede tarlamız çok oraya sonda yaptıracgız önce şu çubukla bakan ekip den götürecem ondan sonrada mühendis ondan sonra sondajcı inşallah biraz olsun çıkarUfuk öyle arazi yapısını vs bilmedigin her yere ürün ekmeni tavsiye etmem .
Pancar tarlasının mazisini bilmen lazım uzun süre ekilmiş yerlerde verimde düşer hastalık vede erkek pancar getirme durumuda olur.
Varsa imkanın kendi büyük tarlana sondaj vurdur zamanlada o mevkiden komşu tarlalardan satın al keyfine bak .
Su sesi para sesi diye boşa dememişler .Hııı ilginçmiş abi ya az önce arkadaşın köy vardı kaman tarafında pancar ekebilşrmiyiz dıye gıttık oda işe yaramaz dedi amcam son çare kendi köyümüze derin sondaj yapacagız hayat sulu tarımda gıbı
Bazı yerleri beğendi de bır bızım köye uzak buldu birde tarlalar dalgalı kendımızın tarlaya obur sene bu aylarda sondaj vurduralım dıyoruzSu sesi para sesi diye boşa dememişler .
Niye olmaz dedi amcan neyi beğenmedi arazide?
Pancarı 50/100 dönüm ekeceksen hiç ekme 250 dekar olacak ekipmanın parası çıksın aldığın değsin başkasına para ile yaptırdığın iş o işin parası senin aldığın makinayı ödesin
Dalgalan birşey olmaz bir çapa yaparken motor arkasını oynatır kayar falan dalga ya doğru dik ekersen rahat çapalarsın birde küçük çift çeker olursa daha iyi olur kaymaz sağa solaBazı yerleri beğendi de bır bızım köye uzak buldu birde tarlalar dalgalı kendımızın tarlaya obur sene bu aylarda sondaj vurduralım dıyoruz
Arkadaşın konusunu bozmayalım başka bır konu açalım ama forumdakilerde bıktı bendenDalgalan birşey olmaz bir çapa yaparken motor arkasını oynatır kayar falan dalga ya doğru dik ekersen rahat çapalarsın birde küçük çift çeker olursa daha iyi olur kaymaz sağa sola
Çamura kalırsan sizin traktör gene yetmez onada çift çeker lazım
Suya gelince eğer sağlam su olursa sizin arazide olur ama sade sizin köye bağlı kalma açıl
Bu ayda sular çekilmeye başlar bu zamanda iyi su çıkarsa baharın daha da artar
Sana tavsiyem uzak dur yanlış anlama sen memur sun sulu tarım ilgi sürekli kontrol ister en ufak hastalıkta zararlida müdahale etmen gerek elin adamını çalışırtırsan umursamaz
Kuyunu vur git badem bahçesi kur adam 20 dekar yerden 80 bin para aldım diyor daha sulama yok ağaçta kıraç ta Vede daha kolay sana daha uygun bir ürün